PROJEMİZİN TEORİK
EĞİTİMLERİ SON HIZ DEVAM EDİYOR
Antalya
İhracatçılar Birliği olarak 2 yıldır yaş meyve sebze sektöründe devam eden
Ekonomi Bakanlığınca desteklenen Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi -
Ur-Ge- projeleri içinde yer alan "İhracata Yönelik Üretimde Kalite ve
Standardın Geliştirilmesi” isimli projemizin 3.dönemine ilişkin teorik eğitim programlarından ilk ikisi 17 Nisan
2013'de Genel Sekreterliğimiz toplantı salonunda gerçekleştirildi.
"Hastalık ve Hijyen” ile "İşletme Ekonomisi”
konularındaki eğitimlerden "Hastalık ve Hijyen” konusu Fitogen Bitki
Hastalıkları Laboratuarı Fitopatolog-Bitki Hastalıkları Uzmanı Meral ALKAN
tarafından ve "İşletme Ekonomisi” konusu ise Akdeniz Üniversitesi Tarım
Ekonomisi Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş tarafından
verildi.
Katılımcıların konulara büyük ilgi gösterdiği
eğitimler dinleyicilerin eğitime enteraktif katılımları ile gerçekleştirildi.
Üründe depolama esnasında ortaya çıkabilen
bozulmaların, depolama esnasındaki uygun olmayan koşulların yanı sıra üretim
aşamasında gerçekleştirilen hatalardan da kaynaklanabildiğinin anlatıldığı
Hastalık ve hijyen eğitimi iki alt başlık altında katılımcılara aktarıldı: "Tarımda
özel üretim alanlarında uygulanan dezenfeksiyon yöntemleri” ve "Meyve ve Sebze
Depolamada Karşılaşılan Hastalıklar ve Korunma Yöntemleri” . Tarımda özel
üretim alanlarında uygulanan dezenfeksiyon yöntemlerinde üretim alanı içinde ve
çevresinde dikkat edilmesi gereken temizlik kuralları, dezenfeksiyon yöntemleri
aktarılmıştır.
Meyve ve Sebze Depolamada Karşılaşılan
Hastalıklar ve Korunma Yöntemlerinde ise hasat sonrası oluşan hastalıkların
oluşma nedenleri ve bu hastalıkların ortaya çıkmasını engellemek için üzerinde
durulması gereken önemli hususlar katılımcılara aktarıldı.
İşletme Ekonomisi eğitiminde ise işletmenin tanımı, birimlerinden bahsedildikten sonra mal kabul birimleri ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgilendirmelerde bulunulmuştur.
Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.