2015/220 Sirküler (16.11.2015)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER NO: 2015/220

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği olarak, doğaltaş sektörünün dış pazarlarda rekabet gücünü arttırmak amacıyla "Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında 2010/8 Sayılı Tebliğ” kapsamında "Batı Akdeniz Doğaltaş Kümesi” isimli bir projeye başlanmaktadır.

Proje kapsamında, doğaltaş sektörünün ve iştirakçi firmaların mevcut durumunun tespiti ve hedeflere ulaşmada izlenecek stratejinin belirlenmesine yönelik olarak profesyonel bir danışmanlık firmasınca ortak ihtiyaç analizi yapılacaktır. Bu analiz sonucunda ortaya çıkacak firma ihtiyaçlarına göre değişik konularda uzmanlarca teorik ve pratik eğitimler verilecektir. Gerekli eğitimlerle kurumsal kapasitelerini arttırma imkanı elde edecek firmalar, proje katılımcılarının belirleyeceği hedef pazarlara yönelik olarak sektörün en önemli fuarlarıyla eş zamanlı şekilde düzenlenecek yurtdışı pazarlama programlarına katılabileceklerdir. Ayrıca hedef pazarlardaki en önemli ithalatçı firmaların ülkemize getirilerek bölgemizdeki doğaltaş firmalarıyla birebir görüşmelerinin sağlanacağı alım heyeti programları düzenlenecektir.

Toplam 3 yıl sürecek proje kapsamında organize edilecek olan ve yukarıda özetle verilen faaliyetlere ilişkin masraflar, "Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında 2010/8 Sayılı Tebliğ” kapsamında Ekonomi Bakanlığı'nın %75 oranında finansal desteği ile gerçekleştirilecektir.

Söz konusu projeden sadece proje iştirakçisi olan ve proje kapsamında ön başvurularını tamamlayan firmalarımız faydalanabilecektir. Bu çerçevede, projede yer almak isteyen firmalarımızın Ek'de yer alan başvuru formunu doldurarak (şirket yetkilisi tarafından imzalı ve kaşeli halde) en geç 27 Kasım 2015 Cuma günü mesai bitimine kadar Genel Sekreterliğimize (arge@baib.gov.tr veya Faks:0 242 311 79 00) göndermeleri gerekmektedir.

Bilgilerini rica ederim.

 

Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ

Genel Sekreter

Ek: Başvuru Formu



Ekler:
2015-220.doc

Proje EK-I-C Katilimci Sirket Talep Yazisi.doc

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.