2017/019 Sirküler (30.01.2017)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2017-019

Sayın Üyemiz;

1. Highpoint 2017 İlkbahar Milli Katılım Duyurusu

2. Hong Kong İhale Duyurusu

3. Türkiye-BAE IX. Dönem KEK Toplantısı

4. Türkiye -Suudi Arabistan Koordinasyon Konseyi 1. Toplantısı

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.


e-imzalıdır

Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ

Genel Sekreter


1. Highpoint 2017 İlkbahar Milli Katılım Duyurusu

İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB) Genel Sekreterliği'nden alınan yazıda, Amerika Birleşik Devletleri/Kuzey Karolina Eyaleti'nin Highpoint bölgesinde, 22-26 Nisan 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan "HIGHPOINT SPRING 2017” Mobilya Fuarı'nın, Türkiye milli katılım organizasyonunun İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nce gerçekleştirilecek olduğu ifade edilmektedir.

Bu kapsamda, bahse konu fuara katılmak isteyen firmaların, en geç 31 Ocak 2017 Salı günü mesai bitimine kadar aşağıda yer alan İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nden yetkili kişiyle irtibata geçmeleri gerektiği belirtilmektedir.(493)

Bilgi İçin İrtibat:

Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri Şubesi

Bülent BAHADIR

TEL: 0212 454 07 70- 05 00

Fax: 0212 454 05 01-02

E-posta: agac@iib.org.tr

2. Hong Kong İhale Duyurusu

T.C. Hong Kong Başkonsolosluğu Ticaret Ataşeliğinden alınan yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Hong Kong yönetimince açılan 2 adet ihaleye değinilmekte olup ilgili ihale duyuruları (İngilizce ve tercümesi) ekte yer almaktadır.

Yazının devamında, söz konusu ihaleye ilişkin ilgilenen firmaların http://www.gldetb.gov.hk linkinden yararlanabileceği bildirilmektedir.(487)

EK1: İhale Duyurusu ve Tercümesi(2 Sayfa)

3. Türkiye-BAE IX. Dönem KEK Toplantısı

Ekonomi Bakanlığından alınan yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM)'nden alınan yazıda, Türkiye - Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) IX. Dönem Karma Ekonomik Komisyonu(KEK) Toplantısı'nın, 7 - 8 Şubat 2017 tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

Bu çerçevede, TİM'e iletilmek üzere; Birleşik Arap Emirlikleri pazarında karşılaşılan sorunlar ile söz konusu toplantı esnasında gündeme getirilmesinde fayda görülen hususlara ilişkin bilgi notlarının, en geç 30 Ocak 2017 Pazartesi günü saat 13.30'a kadar Birliğimize(arge@baib.gov.tr) iletilmesi gerekmektedir.(505)

4. Türkiye -Suudi Arabistan Koordinasyon Konseyi 1. Toplantısı

Ekonomi Bakanlığı'ndan alınan yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden (TİM) alınan yazıda, Türkiye-Suudi Arabistan Koordinasyon Konseyi 1. Toplantısı'nın, Dışişleri Bakanlığı koordinasyonunda, Sayın Dışişleri Bakanımızın da katılımlarıyla, 7-8 Şubat 2017 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek olduğu belirtilmekte olup, ayrıca şubat ayı içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Ekonomi Bakanımızın da Suudi Arabistan'a ziyaretler gerçekleştirmelerinin planlanmakta olduğu ifade edilmektedir.

Bu kapsamda, TİM'e iletilmek üzere; Suudi Arabistan pazarında karşılaşılan sorunlar ile söz konusu toplantı esnasında gündeme getirilmesinde fayda görülen hususlara ilişkin bilgi notlarının, en geç 30 Ocak 2017 Pazartesi günü saat 13.30'a kadar Birliğimize(arge@baib.gov.tr) iletilmesi gerekmektedir.(529)


Ekler:
2017-019.doc

Ihale Duyurusu ve Tercumesi.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.