2017/161 Sirküler (16.08.2017)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2017-161

Sayın Üyemiz;

1. 15 - 20 Ekim Yapı Malzemeleri Sektörel Ticaret Heyeti

2. Türkiye - Senegal 4. Dönem KEK Toplantısı

3. Türk Eximbank Toplantıları

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.


e-imzalıdır

Güliz AKEL ÇETİNKAYA

Genel Sekreter V


1. 15 - 20 Ekim Yapı Malzemeleri Sektörel Ticaret Heyeti

İstanbul Sanayi Odası'ndan alınan yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, yapı malzemeleri sektörlerimizin büyümeye ve istihdama katkısının artarak devam etmesi amacıyla, İstanbul Sanayi Odası tarafından 15 - 20 Ekim 2017 tarihleri arasında, ABD'nin Houston ve Los Angeles şehirlerine yönelik olarak yapı malzemelerini kapsayan "Sektörel Nitelikli Ticaret Heyeti Programı”nın düzenleneceği belirtilmektedir.

Yazının devamında, ülkemizin genel yapı malzemelerinin tanıtımı, ihracatçı firmalarımızın ABD'deki pazar paylarında artış sağlanması ve ülkeler arasında işbirliği imkanlarının arttırılması amacıyla düzenlenecek söz konusu Ticaret Heyeti Programı'na genel yapı malzemeleri sektöründe uluslararası standartlara uygun ürünler imal ve / veya ihraç eden firmalarımızın katılmasında fayda görüldüğü belirtilmekte olup, bahse konu ticari heyet kapsamında ikili iş görüşmeleri ve kurumsal ziyaretlerin gerçekleştirileceği ifade edilmektedir.

Ekonomi Bakanlığı'nın "2011 / 1 sayılı Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği'ne İlişkin Tebliğ”i kapsamında katılımcıların ulaşım, konaklama masrafları ile heyete yönelik organizasyon, tanıtım vb. masrafların % 60 oranında desteklendiği söz konusu heyete katılmak isteyen firmalarımızın ödeme dekontu ile beraber ekte yer alan formların eksiksiz doldurularak, en geç 18 Ağustos 2017 Cuma günü mesai bitimine kadar mameral@iso.org.tr adresine başvuruda bulunmalarının gerektiği belirtilmektedir.

Bu kapsamda, anılan ticaret heyetin başvurularının kesinleştirilmesi için, organizasyon kapsamındaki ekonomi sınıfında uçak bileti, konaklama, toplantı ve transfer giderlerinin karşılanmasını teminen, avans mahiyetinde, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Akbank Beyoğlu Şubesi'nin (Şube Kodu: 39), (Iban No: TR35 0004 6000 3900 1000 0250 99), Swift Kodu: AKBKTRIS USD hesabına, firmadan ilk katılımcı için katılım payı olarak 3.500.-USD, aynı firmadan ikinci katılımcı olması durumunda kişi başı katılım payı olarak 1.600.-USD (katılımcının iptal etmesi durumunda iade yapılmamaktadır) ödeme yapılmasının gerektiği ifade edilmektedir.

EK1: Katılımcı Bilgilendirme Formu

EK2: Ekonomi Bakanlığı Başvuru Formu

EK3: İngilizce Form

2. Türkiye - Senegal 4. Dönem KEK Toplantısı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu(DEİK)'ndan alınan yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Türkiye - Senegal Karma Ekonomik Komisyon (KEK) 4. Dönem Toplantısı'nın, T.C. İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU'nun eş başkanlığında 5 - 6 Eylül 2017 tarihleri arasında Dakar / Senegal'de gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

Yazının devamında, bahse konu toplantının hazırlıkları çerçevesinde kullanılmak üzere Bakanlıkların / Kurumların görev alanına giren konularda, ülkemizin anılan ülke ile ikili ticari ve ekonomik ilişkilerine dair bilgi notları, ikili görüşmelerde gündeme getirilmesinde fayda görülen konuların istenildiği bildirilmektedir.

Ayrıca, KEK Toplantısı sonucunda imzalanacak olan Toplantı Tutanağı'na dahil edilmesi uygun görülen Türkçe ve Fransızca (mümkün olması halinde İngilizce) madde önerilerinin istenildiği belirtilmektedir.

Bu çerçevede, Türkiye - Senegal 4. Dönem KEK toplantısında gündeme getirilmesinde fayda görülen konular ve madde önerilerinin http://portal.deik.org.tr/Anket/420 internet adresinde yer alan anketin doldurularak, en geç 16 Ağustos 2017 Çarşamba günü mesai bitimine kadar DEİK'e iletilmesinin gerekmekte olduğu belirtilmekte olup, ayrıntılı bilgi için DEİK'in yetkili kişisinin iletişim bilgileri aşağıda yer almaktadır.

İrem DEVELİOĞLU

Tel: 0212 339 50 70

E-posta: africa@deik.org.tr

3. Türk Eximbank Toplantıları

Türk Eximbank'tan alınan yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Ekonomi Bakanlığımızın himayesinde düzenlenecek olan 86. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın 18 - 27 Ağustos 2017 tarihleri arasında gerçekleştirileceği ve söz konusu fuarın bu yılki temasının "İnovasyon - Enerji” olarak belirlendiği ifade edilmektedir.

Yazının devamında, Türk Eximbank'ın bu sene ilk defa İzmir Enternasyonal Fuarı'nda yer alarak, ihracatçılarımıza destek olmak amacıyla Fuar Alanı - 2 Hol'deki standında hizmet verecekleri belirtilmektedir.

İzmir Enternasyonal Fuarı etkinlikleri kapsamında, "Eximbank Tanıtım Oturumu” çerçevesinde, Eximbank destekleri ve ürünlerinin anlatılacağı; "Enerji Yatırımlarının Finansmanında Eximbankların Rolü” konulu bir panel düzenleyerek enerji yatırımı yapan firmalarımızın yaşadığı finansman sorunlarının masaya yatırılacağı, firmalarımızın sorunlarına nasıl çare üretilebileceği hususlarının tartışılacağı ifade edilmekte olup, söz konusu etkinliğin programı ekte yer almaktadır.(5363)

EK4: Türk Eximbank Etkinlik Programı


Ekler:
2017-161.doc

Ingilizce Form.doc

Katilimci Bilgilendirme Formu.docx

T.C. Ekonomi Bakanligi Basvuru Formu.doc

Turk Eximbank Etkinlik Programi.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.