2017/214 Sirküler (27.10.2017)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2017-214

Sayın Üyemiz;

1. Tunus Yatırım Forumu 2017

2. Firma Listesi

3. Türkiye - G. Kore STA 3. Ortak Komite Toplantısı

4. Ruanda (Kigali) Sanayici - İhracatçı İş İnsanları Heyeti

5. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.


e-imzalıdır

Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ

Genel Sekreter


1. Tunus Yatırım Forumu 2017

T.C. Ekonomi Bakanlığı'ndan alınan yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Tunus'ta iki yılda bir düzenlendiği belirtilen Yatırım Forumu'nun bu yıl 9 - 10 Kasım 2017 tarihlerinde "Tunisia Investment Forum 2017” adı altında "Save the Date” temasıyla gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

Bu kapsamda, söz konusu forumun internet sayfasından detaylı bilgi temin edilmesinin mümkün olduğu belirtilmekte olup, en geç 7 Kasım 2017 tarihine kadar "Registration” bölümünden kayıt yaptırılmasının gerektiği (http://www.tunisiainvestmentforum.tn/En/home_46_19) ifade edilmektedir.(7114)

2. Firma Listesi

İlgi: 30.05.2017 tarihli ve 2017 / 106 Sirkülerimiz

İlgi'de kayıtlı yazımızda, ülkemizden su ürünleri ihracatı yapacak olan balıkçılık ürünleri işletmelerinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı (GTHB) tarafından ilgili yönetmelikler doğrultusunda belirlendiği, işletmelere ihracat yetkisi verildiği ve Avrupa Birliği (AB) için oluşturulan listede yer alan işletmelerin aynı zamanda diğer ülkelere de ihracat yapma yetkisine sahip oldukları, ancak bu listede yer almayıp sadece diğer ülkelere ihracat yetkisi bulunan işletmelerin GTHB tarafından ayrı listelendiği hususları bildirilmişti.

Bu defa, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden alınan yazıda, "AB Dışındaki Ülkeler İçin İhracat İzni Verilen Balıkçılık Ürünleri İşletme Listesi” ekte bildirilmekte olup, anılan Bakanlıktan alınan ve bir örneği ekte yer alan yazıda söz konusu listenin adı geçen Bakanlığa yapılan başvuruların incelenmesi neticesinde yeniden düzenlendiği ifade edilmektedir.(6959)

EK1: Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan Alınan Yazı

EK2: Firma Listesi

3. Türkiye - G. Kore STA 3. Ortak Komite Toplantısı

Ekonomi Bakanlığı'ndan alınan yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, ülkemiz ile Güney Kore arasında 1 Mayıs 2013 tarihinde yürürlüğe giren ve Çerçeve Anlaşma ile Mal Ticareti Anlaşması'ndan müteşekkil Serbest Ticaret Anlaşmasının (STA) düzgün işleyişini temin etmek üzere tesis edilen Ortak Komitenin 3. Toplantısı'nın 6 Aralık 2017 tarihinde Ankara'da yapılmasının öngörüldüğü belirtilmektedir.

Bu çerçevede, söz konusu ülke pazarında karşılaşılan sorunlara ilişkin görüş ve değerlendirmelerinizin ekte yer alan görüş formuna işlenerek, en geç 26 Ekim 2017 Perşembe günü mesai bitimine kadar Birliğimize (arge@baib.gov.tr) iletilmesi rica olunur.(7133)

EK3: Görüş Bildirim Formu

4. Ruanda (Kigali) Sanayici - İhracatçı İş İnsanları Heyeti

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'den alınan yazıda, T.C. Ekonomi Bakan Yardımcısı Sayın Fatih METİN'in başkanlığında, TİM organizasyonu ve Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nin (OAİB) iş birliğiyle, 27 - 30 Kasım 2017 tarihleri arasında Ruanda'nın başkenti Kigali'ye yönelik "Sanayici - İhracatçı İş İnsanları Heyeti”nin gerçekleştirilmesinin öngörülmekte olduğu belirtilmekte olup, söz konusu heyet programı kapsamında, firmaların Ruanda'ya yatırım ve ticaret konularını görüşebilecekleri etkinlik ve ziyaretlerin organize edilmesinin planlandığı ifade edilmektedir.

Bu kapsamda, anılan programa katılmak isteyen firmaların https://goo.gl/FRBdNK linkinde yer alan başvuru formunu eksiksiz doldurarak, en geç 01 Kasım 2017 Çarşamba günü mesai bitimine kadar başvuruda bulunmalarının gerektiği ifade edilmekte olup, bahse konu organizasyon kapsamında başvuruda bulunan firmaların; OAİB Genel Sekreterliği'nin Akbank Gaziosmanpaşa Şubesi'nin (Şube Kodu: 663 - IBAN: TR 10 0004 6006 6300 1000 104832) USD hesabına 1.300.-USD (katılımın iptal edilmesi durumunda geri iadesiz) ödeme yapmalarının ve banka dekontunun oaib-pr@oaib.org.tr e-posta adresine iletmelerinin gerektiği belirtilmektedir. Söz konusu heyetin taslak programı ekte yer almaktadır.(7131)

EK4: Taslak Programı

5. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın destekleriyle, TİM Başkanı Sayın Mehmet Büyükekşi'nin Onursal Başkanlığı'nda ve LİMAK Enerji'nin ana sponsorluğunda 8 - 10 Kasım 2017 tarihlerinde Congresium Ankara'da 10. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı'nın gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

Yazının devamında, Kuzey Batı Afrika ve Körfez Ülkelerinden enerji yatırımcıları ile yerli ve yabancı seçkin enerji şirketlerinin yer alacağı 10. EIF Uluslararası Enerji Kongresi'nin program detaylarına http://www.enerjikongresi.com/kongreprogram.aspx linkinden ulaşılabileceği ifade edilmektedir.(7134)


Ekler:
2017-214.doc

EK- GORUS SORMA FORMU.doc

Firma Listesi.pdf

Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligindan Alinan Yazi.pdf

Ruanda Kigali Sanayici Ihracatçi Is Insanlari Taslak Programi.docx

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.