2017/216 Sirküler (27.10.2017)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2017-216

Sayın Üyemiz;

1. Gana Ticaret Heyeti

2. Irak'a İhracat

3. Mısır Üretici Kayıt Sistemi

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.


e-imzalıdır

Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ

Genel Sekreter


1. Gana Ticaret Heyeti

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'den alınan yazıya atfen, T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu, TİM organizasyonu ve THY işbirliği ile 20 -22 Kasım 2017 tarihleri arasında Gana Cumhuriyeti'ne yönelik bir Ticaret Heyeti'nin düzenlenecek olduğu belirtilmekte olup, başkent Akra'yı kapsayacak söz konusu organizasyonda Türkiye - Gana İş Forumu'nun yanı sıra her iki ülke girişimcilerini buluşturan ikili firma görüşmelerinin (B2B) gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü belirtilmektedir. Bahse konu heyetin taslak programı ekte yer almaktadır.

Yazımızın devamında, pazar payımızın arttırılması ve her iki ülkeye yönelik yeni iş ve yatırım imkanlarının oluşturulması amacıyla düzenlenecek söz konusu heyette; petrokimya, demir - çelik, alüminyum, cam ve seramik ürünleri, tıbbi ilaçlar, otomotiv endüstrisi, endüstriyel tuz, hazır giyim ve tekstil, makine ve aksamları, inşaat malzemeleri, kağıt ve karton ürünleri, iş ve maden makineleri, elektrik - elektronik, su ürünleri, şekerli ve çikolatalı mamuller ve meyve suları sektörleri başta olmak üzere tüm sektörlerde faaliyet gösteren ve uluslararası standartlara göre imal ve ihraç eden firmaların katılımlarında fayda görüldüğü ifade edilmektedir.

Bu çerçevede, azami 35 firma temsilcisinden oluşacağı belirtilen söz konusu heyete katılmak isteyen firmaların en geç 06 Kasım 2017 Pazartesi günü mesai bitimine kadar https://goo.gl/Z8jurS adresindeki başvuru formunu eksiksiz doldurmaları ve organizasyon kapsamındaki ekonomi sınıfı uçak biletleri, konaklama, toplantı ve transfer işlemlerinden doğan giderlerinin karşılanmasını teminen 1.200-USD tutarındaki katılım ücretini TİM'in Vakıfbank Şirinevler Şubesi'nin (Şube Kodu: 282), (IBAN No: TR63 0001 5001 5804 8000 9986 04), USD hesabına yatırmaları ve ödeme dekontunu mehmetcesuroglu@tim.org.tr adresine e - posta ile göndermelerinin gerektiği ifade edilmektedir.

EK1: Gana Ticaret Heyeti Taslak Programı

2. Irak'a İhracat

T.C. Ekonomi Bakanlığı'ndan alınan yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Irak'ta son dönemde yaşanan gelişmeler çerçevesinde, ihracatçılarımızın büyük bölümünün Orta ve Güney Irak'la doğrudan temaslarının olmaması ve Merkezi Irak'ta faaliyet gösteren firmalarla Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden aracılar vasıtasıyla ticaret yapılması hususları dikkate alındığında önümüzdeki dönemde Merkezi Irak'ta düzenlenen ticari organizasyonlara daha etkin katılım sağlanmasında fayda görüldüğü bildirilmektedir.

3. Mısır Üretici Kayıt Sistemi

T.C. Ekonomi Bakanlığı'ndan alınan yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'den alınan yazıda, Mısır tarafından 16 Mart 2016 tarihinden bu yana uygulanmakta olan Üretici Kayıt Sistemi kapsamında firmalarımızın kayıt için gerekli süreçleri tamamlayıp başvurularını yaptıkları halde Mısır tarafından kaynaklanan sorunlar nedeniyle sisteme kayıt yaptıramadıkları belirtilmektedir.

Yazının devamında, konuya ilişkin olarak Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat ZEYBEKCİ'nin Mısırlı muhatabı ile yaptıkları görüşmeye istinaden Mısır tarafına gönderilmek üzere;

· Kayıt edilmek üzere başvurusunu yapmış ancak sisteme dahil olmamış firmaların,

· Henüz başvuru yapmamış olmakla birlikte, önümüzdeki dönemde kayıt başvurusu yapmayı planlayan firmaların,

listelerinin temin edilmesine ihtiyaç duyulduğu bildirilmektedir.

Bu kapsamda, TİM'e iletilmek üzere; yukarıda bahsi geçen şartlara ilişkin firmalarımızınen geç 27 Ekim 2017 Cuma günü 16:30'a kadar Birliğimize (arge@baib.gov.tr) başvuruda bulunmaları rica olunur.


Ekler:
2017-216.doc

Gana Ticaret Heyeti.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.