2018/131 Sirküler (19.07.2018)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2018-131

Sayın Üyemiz;

1. Rusya İkili Geçiş Belgeleri

2. CIFF 2019 Fuarı

3. 2019 Yılı Riskli Ürünleri Belirleme Çalışması

4. Macaristan Ticaret Heyeti

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.


e-imzalıdır

Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ

Genel Sekreter


1. Rusya İkili Geçiş Belgeleri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan alınan yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, 2018 yılında Türk taşımacılarında kullanılmak üzere Rusya makamlarından temin edilen 1.500 adet Rusya ilave geçiş belgelerinden 600 adedinin Temmuz ayı, 600 adedinin Ağustos ayı, 100'er adedinin ise Eylül, Ekim, Kasım ayları için Geçiş Belgesi Dağıtım Esasları Yönergesi çerçevesinde kullanıma açılmasının mezkur Yönerge'nin 25 inci maddesinin gereğince uygun görüldüğü bildirilmektedir.

2. CIFF 2019 Fuarı

İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB) Genel Sekreterliği'nden alınan yazıda, dünyanın dört bir yanından mobilya üreticileri, ihracatçıları ve satın almacılarını bir araya getirmesi ile dikkatleri üstüne toplayan "CIFF 2019 - Çin Uluslararası Mobilya Fuarı”nın milli katılım organizasyonunun 2019 yılında İİB Genel Sekreterliği'nce 10. kez gerçekleştirileceği ifade edilmektedir.

Yazının devamında, söz konusu fuarda; klasik ve modern ev mobilyası başta olmak üzere, ofis, mutfak, bahçe mobilyaları, mobilya üretimi için gerekli hammaddeler, mobilya aksesuarları ve ev tekstili gibi ürünlerin sergilenebileceği belirtilmektedir.

Bu kapsamda, bahse konu fuara başvuruda bulunmak isteyen firmaların ekte yer alan başvuru formunu doldurarak 27 Temmuz 2018 Cuma günü mesai bitimine kadar İİB Genel Sekreterliği'nin 0212 454 05 01 - 02 numaralı faksına veya agac@iib.org.tr e - posta adresine iletmelerinin gerektiği ifade edilmektedir. Ayrıntılı bilgi için İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri Şubesi'nin iletişim bilgileri aşağıda yer almaktadır.

EK1: CIFF 2019 Başvuru Formu

EK2: CIFF 2019 Fuar Katılım Sözleşmesi

Ayrıntılı Bilgi İçin:

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri Şubesi

Günay ERDOĞAN

Tel: 0212 454 05 46

Faks: 0212 454 05 01 - 02

3. 2019 Yılı Riskli Ürünleri Belirleme Çalışması

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan alınan yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, "2019 Yılı Riskli Ürünleri Belirleme Çalışması” kapsamında, Bakanlıkları sorumluluk alanı altında bulunan 15 adet üst ürün gurubu altında 1.500'ü aşkın ürünün piyasa gözetimi denetimi işlemlerinin Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü'nün faaliyet alanında yer aldığı belirtilerek 2019 yılı denetimlerinin daha etkin olabilmesi ve seçilen risk teşkil eden ürünlerin isabetli şekilde tespiti için görüşlerin talep edildiği ifade edilmektedir.

Yazının devamında, Genel Müdürlükleri'nin sorumluluk alanında bulunan ürün listesine https://sug.sanayi.gov.tr/handlers/DokumanGetHandler.ashx?dokumanld=5b760e7b-d0b5-4e8a-9f6d-1f4887bbe5e4 linki aracılığıyla ulaşılmasının mümkün olduğu belirtilmektedir.

Bu kapsamda, bilgileri ve kullanıcılar açısından ciddi risk taşıyan ve piyasa gözetimi ve denetimi çalışmalarında öncelik verilmesi gerektiği düşünülen ürünlerin ekte yer alan görüş formuna işleyerek, en geç 18 Temmuz 2018 Çarşamba günü saat 13:30'a kadar Birliğimize (arge@baib.gov.tr) iletilmesi rica olunur.

EK3: Görüş Bildirim Formu

4. Macaristan Ticaret Heyeti

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'den alınan yazıda, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu ve TİM organizasyonu ile 11 - 13 Eylül 2018 tarihleri arasında Macaristan'ın başkenti Budapeşte şehrine yönelik ticaret heyetinin düzenlenecek olduğu belirtilmekte olup, söz konusu organizasyonda İş Forumu'nun yanı sıra her iki ülke girişimcilerini buluşturan ikili iş görüşmelerinin gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü ifade edilmektedir. Söz konusu heyetin taslak programı ekte yer almaktadır.

Yazının devamında, pazar payımızın arttırılması ve Macaristan'a yönelik yeni iş ve yatırım imkanlarının oluşturulması amacıyla düzenlenecek bahse konu heyette; otomotiv ve yan sanayii, makine ve aksamları, demir - çelik, elektik - elektronik (beyaz eşya, kablo ve teller, elektronik gereçler), kimyevi maddeler ve mamulleri (plastik mamuller, kozmetik, temizlik ürünleri, ambalaj), hazır giyim ve tekstil (hazır giyim, tekstil hammaddeleri, halı), mücevher (altın, kıymetli / yarı kıymetli taşlar), gıda (yaş meyve, kuru meyve), mobilya sektörlerinde faaliyet gösteren ve uluslararası standartlara uygun ürünleri imal ve ihraç eden firmaların katılımlarında fayda görülmekle birlikte diğer sektörlerden de başvuru kabul edileceği belirtilmektedir.

Bu çerçevede, anılan heyete katılmak isteyen firmaların 10 Ağustos 2018 Cuma günü mesai bitimine kadar https://goo.gl/tdYuyu internet bağlantısı üzerinden başvuru formlarını doldurmaları ve katılım ücretlerini yatırmış olmalarının gerektiği ifade edilmektedir. Katılım ücretinin 750.-Avro olduğu, organizasyon kapsamındaki uçak bileti, konaklama, toplantı, transfer ve tercümanlık giderlerinin karşılanacağı belirtilmektedir. İlgili tutarların TİM'in Vakıfbank Şirinevler Şubesi'nin (Şube Kodu: 282), (Iban No: TR93 0001 5001 5804 8000 9634 35), Euro hesabına (katılımcının iptal etmesi durumunda iadesiz) ödenerek ilgili dekontun melikeemiroglu@tim.org.tr e - posta adresine iletilmesinin gerektiği ifade edilmektedir. Detaylı bilgi için TİM'in yetkili kişisinin iletişim bilgileri aşağıda yer almaktadır.

EK4: Macaristan Ticaret Heyeti Taslak Programı

Ayrıntılı Bilgi:

Melike EMİROĞLU KAPLAN

E - posta: melikeemiroglu@tim.org.tr

Tel: 0212 454 01 89


Ekler:
Genelge.pdf

UstYazi - 10112031.docx

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.