2018/232 Sirküler (07.12.2018)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2018-232

Sayın Üyemiz;

1. Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar PEKCAN'ın Hindistan Ziyareti

2. 12. Uluslararası Turizm Fuarı

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır

Anıl YILMAZ

Genel Sekreter V.

1. Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar PEKCAN'ın Hindistan Ziyareti

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan bir yazıda Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)'ten alınan bir yazıya atıfla, T.C. Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar PEKCAN'ın 18-19 Aralık 2018 tarihlerinde Hindistan'a resmi bir ziyaret gerçekleştireceği bildirilmektedir. Bu resmi ziyaret kapsamında, DEİK/Türkiye-Hindistan İş Konseyi ve FICCI (Federation of Indian Chambers of Commerce & Industry) iş birliğinde 18 Aralık 2018 tarihinde Yeni Delhi'de İş Forumu ve 19 Aralık 2018 tarihinde Mumbai'de CEO Yuvarlak Masa Toplantısının düzenleneceği belirtilmektedir.

Yazıda devamla, yaklaşık % 7.5 büyüme oranı ve 2.6 trilyon dolar olan gayri safi yurtiçi hasılası ile Hindistan'ın, Türkiye'nin ticaret partnerleri arasında büyük ekonomik potansiyel taşıyan bir ülke konumunda olduğu, iki ülke liderlerinin belirttiği üzere, 2020 yılında ticari hacmin 10 milyar dolara ulaşmasının hedeflendiği, gıda (yaş meyve, sebze, zeytinyağı), makine ve aksamları, doğal taş, kimya ürünleri, inşaat ve altyapı alanlarında faaliyet gösteren firmaların söz konusu heyete katılımın büyük önem arz ettiği belirtilmektedir.

Hindistan'a seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vizeye tabi oldukları ve vize başvuru formuna aşağıda yer alan linkten ulaşılabileceği bildirilmektedir. Ziyarete ilişkin program konu ile ilgilenebilecek ihracatçı firmalarımız için ekte sunulmaktadır. Hindistan ile hâlihazırda iş yapan, iş yapmayı planlayan ve Hindistan'a yatırım ile ticaret imkânları konusunda bilgi sahibi olmak isteyen ve programa katılmayı arzu eden firmalarımızın kayıt işlemlerinin etkinlik web-sitesi üzerindeki bağlantıda yer alan katılım formunu doldurmuş olmaları gerektiği bildirilmiştir.

Başvuru Formu: https://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/815/11888

Vize Başvuru Formu: http://indianvisaonline.gov.in/visa/.

Ek-1: Taslak Program (1 Sayfa)

2. 12. Uluslararası Turizm Fuarı

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan bir yazıda, İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu'ndan alınan ekli yazıya atıfla, 12-15 Şubat 2019 tarihleri arasında İran İslam Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Kurumu tarafından, Tahran Uluslararası Fuar Merkezinde ‘12. Uluslararası Turizm ve Turizm Sanayi Fuarı'nın düzenleneceği belirtilmiş, söz konusu etkinlik hakkında ayrıntılı bilgiye aşağıda yer alan web adresinden ulaşılabileceği bildirilmiştir.

Ek-2 İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu'ndan alınan yazı (1 Sayfa)

Bilgi ve İletişim:

Web: www.titexgroup.com

Mr. AMİNYAN

Tel: 0098 21 22 39 75 40

Mobil: 0098 919 422 72 83



Ekler:
iran_bask.pdf

taslak_p.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.