2019/008 Sirküler (10.01.2019)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2019-008

Sayın Üyemiz;

1. Ulusal Fikri Haklar Strateji Belgesi Çalıştayı hk.

2. Meksika Ticaret Heyeti (13-17 Mart 2019)

3. W.Murcott Mandalina Satış İhalesi

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır

Anıl YILMAZ

Genel Sekreter V.

1. Ulusal Fikri Haklar Strateji Belgesi Çalıştayı hk.

Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan alınan bir yazıya atıfla, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan bir yazıda, Cumhurbaşkanlığı İkinci 100 Günlük İcraat Programı'nın 13 Aralık 2018 tarihinde ilan edilerek ilgili eylemlerden sorumlu kurumlar tarafından yürütülmeye başlandığı ve Programın Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca gerçekleştirilmesi öngörülen STB-12 sayılı eylemi kapsamında "Beş yıllık dönemi kapsayan Türkiye'nin Fikri Mülkiyet Stratejisinin Hazırlanması”nın planlandığı belirtilmektedir.

Anılan yazıda devamla, sınai mülkiyet haklarına ilişkin kısa, orta ve uzun vadeli hedef ve eylemlerin ilgili kamu ve özel sektör paydaşlarının görüşleriyle Fikri Mülkiyet Stratejisi 2019-2023'ün hazırlanabilmesi amacıyla önceki strateji belgesi dikkate alınarak ekteki şablona göre en fazla 3 (üç) tespit ve iyileştirme önerisinin bildirilmesinin istendiği ifade edilmiştir.

Bu kapsamda, ülkemiz sınai mülkiyet sisteminin iyileştirilmesine yönelik tespit ve önerilerinizin 11 Ocak 2019 Cuma günü 15:00'a kadar Birliğimiz e-posta adresine ( arge@baib.gov.tr ) iletilmesi rica olunur.

Ek 1 : Tablo

2. Meksika Ticaret Heyeti (13-17 Mart 2019)

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan bir yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonu, ve TİM organizasyonu ile 13-17 Mart 2019 tarihleri arasında Birleşik Meksika Devletleri'ne yönelik bir Ticaret Heyeti düzenlenecek olduğu, Meksiko şehrini kapsayacak söz konusu organizasyonda iş gezilerinin yanı sıra her iki ülke girişimcilerini buluşturan nitelikli iş görüşmelerinin gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü belirtilmektedir.

Yazının devamında, pazar payımızın artırılması ve her iki ülkeye yönelik yeni iş ve yatırım imkânlarının oluşturulması amacıyla düzenlenecek heyete otomotiv, inşaat, inşaat çeliği, tekstil ve hammaddeleri, kuru meyve ve mamulleri, meyve sebze mamulleri, zeytinyağı, fındık ve mamulleri, halı ve mobilya, enerji, medikal cihazlar, ev tekstili, mutfak eşyaları ve ambalaj malzemeleri sektörleri başta olmak üzere, uluslararası standartlara uygun ürünler imal ve ihraç eden firmalarımızın katılımlarında fayda görüldüğü belirtilmektedir.

Bu çerçevede, azami 30 katılımcıdan oluşacak bahse konu heyete son başvuru tarihinin 4 Şubat 2019 Cuma günü mesai bitimi olduğu, bu tarihe kadar https://bit.ly/2H1MHhl internet bağlantısında yer alan heyet başvuru formunun doldurulmuş ve ilgili katılım ücretinin yatırılmış olması gerektiği bildirilmiştir.

Organizasyon kapsamındaki ekonomi sınıfı uçak bileti, konaklama, toplantı ve transfer giderleri için kişi başı katılım ücretinin en kısa sürede paylaşılacağı ifade edilmiştir.

Ayrıca, yapılan başvuruların, ödeme dekontlarının TİM'e ulaştıktan sonra kesinleşmiş olacağı, heyet ön hazırlıkları kapsamında, uçak biletleri kesildikten ve otel rezervasyonları yapıldıktan sonra katılımcının katılımını iptal etmesi durumunda ücret iadesinin yapılamayacağı belirtilmiştir.

3. W.Murcott Mandalina Satış İhalesi

T.C. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nden alınan yazıda, Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nün 2019 yılı üretimi tahmini 120 Ton W.Murcott Mandalina mahsulü satış ihalesinin 22.01.2019 Salı günü saat 14:00'da Dalaman Tarım İşletmesi'nde yapılacağı bildirilmiş olup, ihaleye ait ilan örneği ekte sunulmuştur.

Ek 2: İlan Örneği



Ekler:
Ek 1 Fikri_Mülkiyet_Stratejisi_2019-2023_-_Tablo.pdf

Ek 2 İhale İlanı.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.