2018/181 Sirküler (16.10.2018)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER NO: 2018/181

Sayın Üyemiz;

1. Rusya ATA Karnesi

2. CIFF Çin Uluslararası Mobilya Fuarı

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.


e-imzalıdır

Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ

Genel Sekreter


1. Rusya ATA Karnesi

Ticaret Bakanlığı'ndan alınan yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Rusya Federasyonu (RF) gümrüklerinde yaşanan muhtelif olaylarda, RF'de sergi, fuar, toplantı vb. etkinliklerde teşhir edilecek veya kullanılacak eşyanın ATA Karnesi ile RF'ye girişinde bir takım sıkıntıların yaşandığı ifade edilmektedir.

Yazı ekinde iletilen, Moskova Büyükelçiliği Gümrük Müşavirliğince hazırlanan ve ATA Karnesi ile RF'ye getirilecek geçici ithalat eşyasının ülkeye girişinde dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin güncel bilgi notunun bir örneği ekte sunulmaktadır.

Ek-1: Bilgi Notu

2. CIFF Çin Uluslararası Mobilya Fuarı

İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB) Genel Sekreterliği'nden alınan yazıda, dünyanın dört bir yanından mobilya üreticileri, ihracatçıları ve satın almacılarını bir araya getirmesi ile dikkatleri üstüne toplayan "CIFF Çin Uluslararası Mobilya Fuarı”nın milli katılım organizasyonunun 2019 yılında İİB Genel Sekreterliği'nce gerçekleştirileceği belirtilmekte olup, anılan fuarın katılım sözleşmesi ekte iletilmektedir.

Yazının devamında, Guangzhou / Çin Halk Cumhuriyeti'nde 18 - 21 Mart 2019 tarihleri arasında, 4.000 m2 ‘lik bir alanda, 37. kez düzenlenecek olan bahse konu fuarda; klasik ve modern ev mobilyası başta olmak üzere ofis, mutfak, bahçe mobilyaları, mobilya üretimi için gerekli hammaddeler, mobilya aksesuarları ve ev tekstili gibi ürünlerin sergileneceği belirtilmektedir.

Bu kapsamda, söz konusu fuara başvuruda bulunmayı planlayan firmaların ekte yer alan başvuru formunu doldurarak en geç 19 Ekim 2018 Cuma günü mesai bitimine kadar İİB Genel Sekreterliği'nin 0212 454 05 01 - 02 numaralı fakslarına veya agac@iib.org.tr e-posta adresine iletmelerinin gerektiği ifade edilmekte olup, İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri Şubesi'nin yetkili kişisinin iletişim bilgileri aşağıda yer almaktadır.

Ek-2: CIFF 2019 Başvuru Formu

Ek-3: CIFF 2019 Fuar Katılım Sözleşmesi

Ayrıntılı Bilgi İçin:

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri Şubesi

Günay ERDOĞAN

Tel: 0212 454 05 46

Faks: 0212 454 05 01 - 02

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.