ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE
SİRKÜLER 2013/137
Sayın Üyemiz,
Güney Anadolu Bölge Müdürlüğünün yazısına atfen Batı Anadolu Bölge Müdürlüğünden alınan bir yazıda, Bölge Müdürlüklerince oluşturulan Karpuz Kesim ve İhraç Tarihlerini Belirleme Komisyonunun Tarsus Bölgesinde (Yeşiltepe Köyü, Alifaki Köyü, Kulak Köyü) yaptıkları incelemede; Bölgelerinde (Tarsus'ta) sera ve plastik örtü altında yetişen karpuzların TS/1132 Karpuz Standardının 4.2.1. Genel özellikleri bölümünde yer alan; "Karpuz yeterli olgunluk göstermeli ve yeterli gelişmişlikte olmalıdır. (l) Yeterince gelişmiş olması ve tatmin edici olgunluk görüntüsü karpuz içinin renk tadı ile tespit edilir. Bu özelliği karşılaması durumu, karpuzun meyve etinin orta noktasının en az 8 biriks değerine sahip olması ile de tespit edilir” hükmündeki özellikleri sağladığı tespit edildiğinden;
Karpuz Kesim ve İhraç Tarihlerini Belirleme Komisyonunca, 12/05/2013 tarihinde kesimine, 13/05/2013 tarihinde ihracına karar verildiği ifade edilmektedir.
Bilgilerini rica ederim.
Fisun EVRENSEVDİ
Genel Sekreter
Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.