BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE
SİRKÜLER NO: 2015/107
Sayın Üyemiz,
Ekonomi Bakanlığı Güney Anadolu Bölge Müdürlüğü'nden alınan yazıda; Bölge Müdürlüğünce teşekkül ettirilen Karpuz Kesim ve İhraç Tarihlerini Belirleme Komisyonu'nun, ilgili bölgede çeşitli üretim yerlerinde yaptıkları incelemede;
Bölgede sera ve plastik örtü altında yetişen karpuzların TS/1132 Karpuz Standardının 4.2.1. Genel özellikleri bölümünde yer alan; ‘Karpuz yeterli olgunluk göstermeli ve yeterli gelişmişlikte olmalıdır. (1) Yeterince gelişmiş olması ve tatmin edici olgunluk görüntüsü karpuz içinin renk tadı ile tespit edilir. Bu özelliği karşılaması durumu, karpuzun meyve etinin orta noktasının en az 8 biriks değerine sahip olması ile de tespit edilir' hükmündeki özellikleri sağladığı tespit edildiğinden;
Karpuz Kesim ve İhraç Tarihlerini Belirleme Komisyonunca,
18/05/2015 tarihinde kesimine ve ihracına karar verilmiştir.
Bilgilerini rica ederim.
Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ
Genel Sekreter
Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.