2024/150 Sirküler (24.09.2024) Yeni


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE
SİRKÜLER 2024-150

Sayın Üyemiz;

1. Türkiye-Gine KEK 4. Dönem Toplantısı Hk.

2. Türkiye-Umman 12. Dönem KEK Toplantısı

3. Türkiye Logistics Summit Zirvesi

4. EXPOG7 Agriculture Hk.

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

Ümit SEZER
Genel Sekreter

1. Türkiye-Gine KEK 4. Dönem Toplantısı Hk.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'den alınan yazıda, Ticaret Bakanlığından alınan bir yazıya atfen, Türkiye-Gine Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 4. Dönem Toplantısı'nın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş'ın eşbaşkanlığında 5-6 Kasım 2024 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilmesinin planlandığı bildirilmektedir.

Bilgilerini ve anılan ülke ile ikili ilişkilerimizde gündeme getirilmesinde yarar görülen hususlara ilişkin katkıların (sorun ve çözüm önerileri dahil) yanı sıra anılan toplantı sonrasında imzalanması öngörülen Protokol'de yer alması talep edilen paragraf önerilerinin TİM'e iletilmesini teminen25 Eylül 2024 Çarşamba günü saat 15:30'a kadarGenel Sekreterliğimize (arge@baib.gov.tr) iletilmesi gerekmektedir.

Ek-1: Görüş Bildirme Formu

2. Türkiye-Umman 12. Dönem KEK Toplantısı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'den alınan yazıda, Ticaret Bakanlığından alınan bir yazıya atfen, Türkiye-Umman 12. Dönem KEK Toplantısı'nın Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek ve Umman Ticaret, Sanayi ve Yatırım Teşvik Bakanı Sayın Qais Mohammed Al Yousef eş başkanlığında 4-6 Kasım 2024 tarihlerinde Muskat'ta gerçekleştirilmesinin planlandığı belirtilmektedir.

Bu kapsamda, bahse konu toplantıya hazırlık çalışmalarında faydalanılmak üzere, firmalarımızın anılan ülke pazarına girişte karşılaştıkları sorunlar, firmaların talep ve değerlendirmelerine ilişkin bilgilere gerek duyulmaktadır.

Bilgileri ve yukarıda belirtilen hususlara ilişkin varsa görüşlerinizin TİM'e iletilmesini teminen25 Eylül 2024 Çarşamba günü saat 15:30'a kadarGenel Sekreterliğimize (arge@baib.gov.tr) iletilmesi gerekmektedir.

Ek-2: Umman Sorun Bildirim Formu

3. Türkiye Logistics Summit Zirvesi

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) tarafından iletilen yazıya atıfla, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'den alınan yazıda, lojistik sektörünün uluslararası standartlarda ve sürdürülebilir büyümesine katkı sağlama hedefleri doğrultusunda 23 Ekim 2024 Çarşamba günü İstanbul Four Seasons Bosphorus Otel'de "Türkiye Logistics Summit” etkinliğinin düzenleneceği ifade edilmektedir.

Anılan yazıda devamla, söz konusu zirvenin küresel lojistik dünyasının önde gelen isimlerini, uzmanlarını ve sektör temsilcilerini buluşturacağı, zirve boyunca düzenlenecek Tedarik Zincirinde İnovatif Yaklaşımlar, Yapay Zekâ ve Dijitalleşme, Sürdürülebilir Lojistik ve E-Ticaret konulu panellerin sektör profesyonellerine yeni iş modelleri ve stratejiler hakkında bilgi sunmayı amaçladığı dile getirilmektedir. Bahse konu, etkinliğe kayıtların https://turkiyelogisticssummit.com/ web sitesi üzerinden yapılabileceği bildirilmekte olup detaylar için aşağıda irtibat bilgileri yer alan ilgili ile iletişime geçilebileceği aktarılmaktadır.

Detaylı bilgi için:

Fatma Kübra Astam - Kurumsal İletişim Sorumlusu

GSM: 0531 946 08 97

E-posta: utikad@utikad.org.tr

4. EXPOG7 Agriculture Hk.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'den alınan yazıda, Ticaret Bakanlığından alınan yazıya atfen, İtalya'nın G7 dönem başkanlığı kapsamında, 21-29 Eylül 2024 tarihleri arasında Syracusa'da "EXPO G7 Agriculture" başlıklı fuarın düzenleneceği belirtilmiş ve fuar alanında yer alması planlanan firmaları gösteren örneği ekli haritada paylaşıldığı ifade edilmektedir.

Ek-3: EXPO G7Agriculture Adlı Fuar_Ek_Map.pdf.pdf



Ekler:
Ek-1Görüş bildirim formu.docx

Ek-2 Sorun Bildirim Formu.docx

ek-3.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.