ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE
ÖZEL SİRKÜLER 2013 / 71
Sayın Üyemiz,
Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğinden alınan 21/02/2013 tarih 2137 sayılı yazıda, gıda ve tarım sektörünün gelişimine katkı sağlamak, sektörün rekabetçiliğini artıracak çözümler bulmak, yeni teknoloji ve üretim metotları geliştirmek, gıda ve ilgili alanlarla bağlantılı olan ihracatçı firmalar, araştırma enstitüleri, üniversiteler ve diğer firmalar için bir buluşma platformu oluşturması ve 2023 yılı için öngörülen 55 milyar dolarlık gıda ihracatı hedefine ulaşmasına yönelik olarak Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin desteği ve Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nin koordinasyonunda; Akdeniz, Antalya, Denizli, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz, Güney Doğu Anadolu, İstanbul, Karadeniz, Orta Anadolu ve Uludağ İhracatçı Birlikleri'nin katılım ve destekleri ile "II Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı” etkinliğinin 03-04 Haziran 2013 tarihlerinde iki gün süresince İzmir'de Svissotel Grand Efes'te yapılacağı,
İlk yılında büyük bir ilgi ve beğeni toplayan etkinliğin 2013 yılında uluslararası bir boyut kazandığı bu çerçevede, Ege Üniversitesi ve Hollanda'nın tarım ve gıda ile ilgili araştırmalarda önde gelen üniversitelerinden Wageningen Üniversitesi ile bilimsel ortaklık kurulduğu, TÜBİTAK'ın da desteklediği etkinliklerin bu yıl aşağıda yer alan 20 konu başlığı altında düzenleneceği ve geniş bir sanayi üniversite ağı yaratılarak proje sahipleri ve sanayicilerin bir araya gelmesinin sağlanacağı,
Söz konusu proje kapsamında akademisyenler, üniversite öğrencileri, özel/kamu kurum ve kuruluşları gibi gıda sektörlerini ilgilendiren çeşitli konulardaki projelerini sunmaları için etkinliğe devam edildiği, etkinlikte sergilenmeye layık görülecek her bir proje için bir kişinin ulaşım (ekonomi sınıfı bilet) ve konaklama masraflarının organizasyon bütçesinden karşılanacağı, etkinliğe ilişkin detaylı bilgilerin www.timgidaarge.org web sayfasında yer aldığı belirtilmekte olup, proje yarışmasının son başvuru tarihinin 01 Nisan 2013 Pazartesi günü olduğu ifade edilmektedir.
Bilgilerini rica ederim.
Fisun EVRENSEVDİ
Genel Sekreter
Proje Pazarı Konuları |
|||
Ambalaj ve Paketleme |
Gıda Güvenliği |
Sert ve Kabuklu Meyveler ve İşlenmiş Ürünler |
Yağ ve Yağlı Tohumlar |
Baharatlar Tıbbi ve Aromatik Bitki |
Gıda İşlemede Yeni Teknikler |
Su Ürünleri |
Yaş Meyve Sebze ve İşlenmiş Ürünler |
Biyoteknoloji |
Hububat ve Bakliyat |
Süt ve Süt Ürünleri |
Yem ve Diğer Tarla Bitkileri |
Et ve Et Ürünleri |
Kuru Meyve-Sebze ve İşlenmiş Ürünler |
Şeker ve Şekerli Gıdalar |
Zeytin ve Zeytinyağı |
Fındık ve Fındık Mamulleri |
Organik Gıdalar |
Tarım Ekonomisi |
Diğer Konular |
Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.