PROJEMİZİN, 2012 YILI EĞİTİMLERİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI


PROJEMİZİN, 2012 YILI EĞİTİMLERİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen Birliğimizce yürütülen "İhracata Yönelik Üretimde Kalite ve Standardın Geliştirilmesi” projemizin, "İhraç Ürünlerinde Kalite Kriterleri” ile "Ürün Depolama Ve Paketleme”” konularının ele alındığı, ikinci dönem üçüncü eğitim programımız, 11 Aralık 2012 Salı günü proje firmalarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Antalya İhracatçılar Birliği olarak, uluslararası pazarlar tarafından talep edilen sağlık ve kalite kriterlerine uygun ürün tedarikinin sağlanması amacıyla yürüttüğümüz ve 2010/8 Sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ kapsamında T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen "İhracata Yönelik Üretimde Kalite ve Standardın Geliştirilmesi” projemizin üçüncü eğitim programı 11 Aralık 2012 Salı günü başarıyla gerçekleştirildi.

Genel Sekreterliğimiz toplantı salonunda düzenlenen "İhraç Ürünlerinde Kalite Kriterleri” ile "Ürün Depolama Ve Paketleme” konulu eğitimler Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Erkan tarafından verildi.

Dünyada 80-90 milyar dolarlık Yaş Meyve Sebze pazarında; son 20 yılda ıslah ve sera alt yapısının gelişmesiyle üretim %60 artmasına rağmen tüketimin sadece %20 artmasının pazardaki rekabetin yoğunluğunun bir göstergesi olduğu; pazar rekabetinde öne çıkmak için;

1- Kaliteli üretim yapılması

2- Gıda güvenliğine sahip ürün olması

3- Fonksiyonel ürünlerin üretimine önem verilmesinin gerekliliği üzerinde duruldu.

Uluslararası pazarlarda Türk ürünlerinin kalite ve besin değerini koruyarak arzu edilen fiyatlarda satılabilmesi için firmaların Hasat -Ön soğutma - Depolama- İşleme-Pazara Taşıma işlemlerinden oluşan Soğuk Zincirde dikkat etmesi gereken hususlar anlatıldı.

Ambalajın ürünün "sessiz satıcısı” olduğu belirtilerek tüketicinin tercihi ve fiyat üzerindeki etkileri anlatıldı.

Dünyada değişen tüketim trendleri ile yeni ürün çeşitlerinden örneklerin de yer aldığı eğitimde katılımcılar, paylaştıkları deneyimleri ve yönelttikleri sorularıyla eğitime interaktif olarak yoğun bir ilgi gösterdi.


Ekler:
KALITE VE IHRACAT (2).pdf

Urun depolama ve paketlem (2).pdf


Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.