2014/001 Sirküler (03.01.2014)


ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

ÖZEL SİRKÜLER NO: 2014 / 001

Sayın Üyemiz,

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü - TMO'dan alınan 02/01/2014 tarih ve 8 sayılı yazıda; Kuruluşları stoklarında bulunan yaklaşık 1.110.000 ton ekmeklik buğday ile 50.844 ton makarnalık buğdayın ilgili Uygulama Esasları çerçevesinde mamul madde ihracatı sonrası satışa verileceği bildirilmektedir.

Satışa açılacak makarnalık buğdayların makarna, irmik ve şehriye fabrikaları ile üretiminde makarnalık buğday kullanan bulgur fabrikalarına ekmeklik buğdayların ise un ve üretimlerinde kaplıca kızıl buğday dahil ekmeklik buğday kullanan bulgur fabrikalarına, bisküvi fabrikalarına ise sadece düşük vasıflı ekmeklik buğdayların satılacağı ifade edilmektedir.

Makarnalık buğday stoklarının sınırlı olması nedeniyle, İhracatçı Birlikleri tarafından, makarnalık buğday hak edişlerinden, 16.01.2014 tarihi mesai bitimine kadar Genel Müdürlüklerine ulaşanlar birlikte değerlendirileceği, birden fazla makarnalık buğday hak ediş gönderilecek firmaların, dağıtım sonucu alabilecekleri makarnalık buğdayın öncelikle hangi hak edişten karşılanması gerektiği, 16.01.2014 tarihine kadar bildirilmesi gerektiği ifade edilmektedir.

Ekmeklik buğdaylar ise mamul madde ihracatını gerçekleştiren hak ediş sahibi tüm firmalara serbest olarak satışa verilecektir.

Kuruluşlarınca bu kapsamda yapılacak makarnalık buğday satışları, önceki satışlarda olduğu gibi firmalardan taahhütname (Ek-1) alınarak yapılacağı, ekmeklik buğday satışlarında ise İhracatçı Birlikleri tarafından gönderilecek tüm hak edişler karşılığında satış yapılacağı, bu nedenle firmaların talep edebileceği buğday miktarı kadar ekmeklik buğday hak ediş gönderilmesinin uygun olacağı belirtilmektedir.

Kuruluşlarından ekmeklik buğday talep eden firmalar tarafından, hangi iş yerleri stoklarına ilişkin talepleri olduğuna dair dilekçenin sözleşme imzalanacak Şube Müdürlüklerine verileceği, bu kapsamda 03 Ocak - 30 Ocak 2014 (dahil) tarihleri arasında imzalanacak sözleşmeler için geçerli olacak ABD Dolar/Ton satış fiyatları ile satışa açılan stoklara ait detaylı bilgilerin Şube Müdürlüklerinden öğrenilebileceği bildirilmektedir.

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü'nden bu kapsamda makarnalık ve ekmeklik buğday talep eden firmaların mamul madde ihracatı sonrası hak etmiş oldukları hububat miktarının Uygulama Esaslarında bildirilen formata göre gönderilmesi gerekmektedir.

Bilgilerini ve gereğini rica ederim.

 

Güliz AKEL ÇETİNKAYA
Genel Sekreter V.


Ek: 1 Adet Taahhütname (1 Sayfa)


Ekler:
2014-001-EK.pdf

2014-001.doc

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.