2014/039 Sirküler (06.03.2014)


ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

ÖZEL SİRKÜLER NO: 2014 / 039

Sayın Üyemiz,

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü - TMO'dan alınan 04/03/2014 tarih ve 1275 sayılı yazıda; Kuruluşları stoklarında bulunan 65.776 ton makarnalık buğdayın, ilgili Uygulama Esasları kapsamında mamul madde ihracatı sonrası satışa açıldığı bildirilmektedir.

Bu kapsamda satışa açılan makarnalık buğday stokları, sadece makarna, irmik ve şehriye fabrikaları ile üretimlerinde makarnalık buğday kullanan bulgur fabrikalarına satılacaktır.

Makarnalık buğday stoklarının sınırlı olması nedeniyle, İhracatçı Birlikleri tarafından 19/03/2014 tarihi mesai bitimine kadar Genel Müdürlüklerine ulaşan makarnalık buğday hakedişlerinin birlikte değerlendirileceği ifade edilmektedir. Ancak bir firmaya ait birden fazla makarnalık buğday hak edişi gönderilmesi halinde firmaların, dağıtım sonucu alabilecekleri makarnalık buğdayın öncelikle hangi hak edişten karşılanması hususunun İhracatçı Birlikleri tarafından 19/03/2014 tarihine kadar TMO'ya bildirilmesi gerekmektedir.

Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından bu kapsamda yapılacak makarnalık buğday satışları, önceki satışlarında olduğu gibi firmalardan taahhütname alınarak yapılacaktır. Hak ediş sahibi firmalar taahhütnamelerini 19/03/2014 (dahil) tarihine kadar sözleşme imzalamak istediği şube müdürlüğünde doldurarak imzalayacaklardır (Ek:1).

Bu kapsamda 05 Mart - 31 Mart 2014 (dahil) tarihleri arasında imzalanacak sözleşmeler için geçerli olacak ABD Dolar/Ton satış fiyatları ile satışa açılan stoklara ait detaylı bilgiler TMO şube müdürlüklerinden öğrenilebilecektir.

Makarnalık buğday hak edişlerinin Uygulama Esaslarında belirtilen formata göre gönderilmesi gerekmektedir.

Bilgileri ve gereğini önemle rica ederim.

Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ

Genel Sekreter

Ek: Taahhütname (1 sayfa)



Ekler:
2014-039 (s).doc

EK-05.03.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.