2014/173 Sirküler (04.09.2014)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2014 /173

Sayın Üyemiz,

1. Türkiye -Danimarka İşbirliği Fırsatları ve Networking Yemeği, 10 Eylül 2014, İstanbul

2. Ozon Tabakasını İncelten Maddelere İlişkin Yönetmelik Taslağı

3. Uganda Heyeti İle İkili Görüşmeler

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

Güliz AKEL ÇETİNKAYA

Genel Sekreter V.


1. Türkiye -Danimarka İşbirliği Fırsatları ve Networking Yemeği, 10 Eylül 2014, İstanbul

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulundan alınan yazıya göre; DEİK/Türk-Danimarka İş Konseyi ve Danimarka İstanbul Başkonsolosluğu işbirliği ile bu sene beşincisi gerçekleştirilecek olan Türkiye- Danimarka İşbirliği Fırsatları ve Networking Yemeği, Danimarka İhracat Kredi Ajansı'nın Türkiye pazarı için sunduğu yatırım imkanları tanıtımı çerçevesinde, 10 Eylül 2014 Çarşamba günü 11.00-14.30 saatleri arasında TOBB Plaza, İstanbul'da düzenleneceği iletilmektedir. Toplantıya Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Ruben Madsen ve yeni atanan İstanbul Başkonsolosu Jesper Kamp da katılacak olup toplantı programı ekte bilgilerinize sunulmaktadır.

Danimarka İhracat Kredi Ajansı- EKF, 1922 yılında dünyanın en eski 3. ihracat kredi ajansı olarak kurulmuş olup, kamu statüsünde ve devlet garantörlüğünde faaliyet göstermesine rağmen modern bir finansal kuruluş olarak hizmet vermektedir. EKF, Danimarkalı ürünlerin ithalatını daha cazip hale getirmek için, bankaların ve şirketlerin karşılaştıkları finansal ve politik risklere karşı garantiler sağlamaktadır. Hem büyük hem de küçük ölçekli şirketlere hizmet veren EKF, şirketlerin ihtiyaçları doğrultusunda özel çözümler de geliştirmektedir.

Türkiye'de yerleşik Danimarkalı firma temsilcilerinin de yer alacağı toplantıya EKF'nin Türkiye'de sağladığı yatırım finansmanından faydalanan Borusan EnBW de katılarak deneyimlerini katılımcılarla paylaşacaktır. Türkiye -Danimarka İşbirliği Fırsatları ve Networking Yemeği'ne Danimarka ile halihazırda iş yapan ve iş yapmayı düşünen firma temsilcilerinin katılım teyitlerinin 8 Eylül 2014 Pazartesi gününe kadar ekte yer alan katılım formu aracılığıyla DEİK'e (Dilek Tuna, Tel: 0212 339 5036, Faks: 0212 339 5065, e-posta: dtuna@deik.org.tr) iletilmesi gerekmektedir. (5660)

Ek-1: Katılım Formu

2. Ozon Tabakasını İncelten Maddelere İlişkin Yönetmelik Taslağı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından alınan yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisinden (TİM) alınan bir yazıda; 12.11.2008 tarihli ve 27052 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğü giren Ozon Tabakasını İncelten Maddelerin Azaltılmasına İlişkin Yönetmeliğin, Avrupa Birliği Direktifine ve günümüz şartlarına uyumlu hale getirilmesi amacıyla ‘Ozon Tabakasını İncelten Maddelere İlişkin Yönetmelik Taslağı'nın hazırlandığı iletilmektedir.

Bu itibarla, www.csb.gov.tr/gm/cygm adresinin ‘Mevzuat' başlığı altında ‘Taslaklar' bölümünden erişilebilen söz konusu yönetmelik taslağına ilişkin görüş ve önerilerinizin gerekçeleriyle ekte yer alan Görüş Formuna işlenerek en geç 15 Eylül 2014 tarihi mesai bitimine kadar Birliğimize (memiks@baib.gov.tr) iletilmesi gerekmektedir. (5667)

Ek-2: Görüş Formu

3. Uganda Heyeti İle İkili Görüşmeler

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulundan (DEİK) alınan bir yazıda; DEİK/ Türkiye-Uganda İş Konseyi tarafından, 29 Eylül 2014, Pazartesi günü 09.00-12.00 saatleri arasında İstanbul, TOBB Plaza'da Uganda özel sektör heyeti ile ikili görüşmeler gerçekleştirileceği,


Heyet listesi ekte yer alan söz konusu toplantıya katılmak isteyen firmaların ekte yer alan katılım formunu doldurarak 24 Eylül 2014, Çarşamba gününe kadar DEİK'e (İlgili kişi: Görkem Karabeyoğlu, Tel: 0212 339 50 61; e-mail: afrikabolgesi@deik.org.tr) iletilmeleri gerektiği belirtilmektedir.

Ek-3: Heyet Listesi

Ek-4: Katılım Formu


Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.