2014/243 Sirküler (18.11.2014)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2014 / 243

Sayın Üyemiz,

1. Ürdün Transit Geçişleri Hakkında

2. 2014 Desing Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri Ödül Töreni Hakkında

3. 21. Dubai Uluslarası İlaç ve Teknoloji Fuarı

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

 

Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ
Genel Sekreter

  1. Ürdün Transit Geçişleri Hakkında

Ekonomi Bakanlığı'nın yazısına atfen Türkiye İhracatçılar Meclisinden (TİM) alınan bir yazıda Ürdün Dışişleri ve Vatandaşlık İşleri Bakanlığı'nın tüm misyonlara ilettiği bir nota ile, 01/01/2015 tarihinden itibaren Karayolu Taşıma ve Düzenleme Kurumu'ndan özel izin alınmadığı sürece transit geçiş yapan boş kamyonların Ürdün topraklarında yükleme yapmasına izin verilmeyeceği, ihlal durumunda sınır noktalarında malların boşaltılacağı ve Gümrük Kanunu hükümleri uyarınca ceza uygulanacağının bildirildiği ifade edilmektedir.

  1. 2014 Desing Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri Ödül Töreni Hakkında

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan bir yazıda, TURQUALITY® Projesinin, T.C. Ekonomi Bakanlığı ve TİM tarafından 2006/4 sayılı "Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve TURQUALITY®'nin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ” kapsamında yürütülen dünyanın ilk devlet destekli marka geliştirme programı olduğu belirtilmiştir.

Program kapsamında Design Turkey, Yönetici Geliştirme Programı, Vizyon Semineri gibi çeşitli etkinlikler düzenlendiği; TURQUALITY® etkinliği olarak, endüstride ve toplumda tasarım farkındalığını yükseltmek üzere Ekonomi Bakanlığı , TİM ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu'nun (ETMK) katkılarıyla yürütülmekte olan çalışmalar çerçevesinde, Türkiye'de kullanıcının ihtiyaçlarını gözeten, ürüne katma değer ve rekabetçi üstünlük kazandıran, topluma ve kullanıcıya nitelikli tasarımın taşıdığı değerleri tanıtan, iyi tasarımı ödüllendirmek suretiyle temelde ödüle ürün veren bir değerlendirme sistemi oluşturmak amacıyla "Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri” organizasyonu gerçekleştirildiği ifade edilmiştir.

İki yılda bir düzenlendiği belirtilen "Desing Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri”nin dördüncüsünün 28 Kasım 2014 tarihinde Ekonomi Bakan Sayın Nihat ZEYBEKCİ'nin himayelerinde Haliç Kongre Merkezi'nde düzenleneceği iletilmektedir.

  1. 21.Dubai Uluslararası İlaç ve Teknolojileri Fuarı

Akdeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nden alınan sayılı yazıda, 10-12 Mart 2015 tarihlerinde Dubai'de düzenlenecek "21. Dubai Uluslararası İlaç ve Teknolojileri Fuarı”na Türkiye'nin milli katılım organizasyonunun Genel Sekreterlikleri tarafından gerçekleştirileceği belirtilmekte olup, söz konusu fuara ilişkin katılım bedeli ve ayrıntılı bilgi ilişikte sunulmakta olup, katılmak isteyen üyelerimizin http://goo.gl/NoHja3 linkinde yer alan başvuru formunu doldurarak en geç 28 Kasım 2014 tarihine kadar göndermelerinin gerektiği ifade edilmektedir.

EK: Fuar Duyurusu


Ekler:
ek1 DUPHAT 2015.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.