2015/212 Sirküler (02.11.2015)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2015-212

Sayın Üyemiz,

1. TÜYAP Bursa Blok Mermer Fuarı 2015

2. Kırgızistan İhale Duyurusu

3. TMO Mamul Madde İhracatı Karşılığı Satış

4. Bazı Tarım Ürünlerinin İhracatında ve İthalatında Ticari Kalite Denetimi Tebliği Taslağı

5. Özel Kullanım Amaçlı İlaçların Özbekistan'a Getirilmesi

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

 

Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ

Genel Sekreter


1. TÜYAP Bursa Blok Mermer Fuarı 2015

Tüyap Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından gönderilen e-posta mesajında, MADSİAD Mermer, Maden, Üretici ve Sanayi İş Adamları Derneği işbirliği, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin değerli destekleri ile hazırladıkları BURSA BLOK MERMER FUARI 2015'in 25 - 28 Kasım 2015 tarihleri arasında Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenleneceği bildirilmektedir.

Mesajda devamla, sektörel bazda organize edilen fuarlardan farklı olarak, Bursa'da düzenlenecek Blok Mermer Fuarı'nın, sergileyeceği binlerce blok ve bir araya getireceği yüzlerce üretici ile sadece Türkiye'de değil dünyada da bir ilk olmayı hedeflediği, 7 ayrı salondan oluşan 40 bin m2 kapalı alanda yüzlerce üretici firma ile hazırlanmakta olduğu, yurt içi ve yurt dışından önemli sektör temsilcilerini bir araya getirmeyi hedeflediği iletilmektedir.

Fuar hakkında daha detaylı bilgiye http://www.blokmermerfuari.com ve http://www.tuyap.com.tr web sitelerinden ulaşılabilmektedir. (5628)

2. Kırgızistan İhale Duyurusu

Ekonomi Bakanlığı'ndan gönderilen yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Kırgızistan Jeoloji ve Maden Kaynakları Ajansı tarafından 12 Kasım 2015 tarihinde Issık Göl bölgesindeki yer altı kaynaklarının işletilmesine ilişkin bir ihale gerçekleştirileceği bildirilmekte olup konuya ilişkin ayrıntılı bilgiye www.geology.kg internet adresinden ve de +996 312 300246 (Rusça) ile +996 312 909869 (İngilizce) telefon numaralarından ulaşılabileceği belirtilmektedir. (5673)

4. Bazı Tarım Ürünlerinin İhracatında ve İthalatında Ticari Kalite Denetimi Tebliği Taslağı

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden alınan yazı ile, Tarım ürünlerinin ticari kalite denetimine ilişkin 2015/21 sayılı "Bazı Tarım Ürünlerinin İhracatında ve İthalatında Ticari Kalite Denetimi Tebliği”nin güncellenmesine yönelik çalışmalar kapsamında, ilgili taraflardan alınan görüşler ve uygulamada karşılaşılan hususlar çerçevesinde hazırlanan Tebliğ taslağı ve ekleri iletilmektedir.

Yazıda devamla, Söz konusu Tebliğin Ek 1/B sayılı listesi kapsamındaki numune alma prosedürüne ilişkin olarak Bakanlıklarına ulaşan görüşlerde, numune sayısının azaltılarak üçten ikiye düşürülmesi ve mevcut uygulamada firmaya talep edilmesi halinde verilen fazladan bir numunenin her durumda teslim edilmesi hususlarının teklif edilmekte olduğu, ayrıca, Tebliğin Ek 1/C sayılı listesinden İşlenmiş İç Fındık ürününün çıkarılması, Ek 1/D sayılı listeye Malta Eriği (GTİP: 0809.40.05.00.12) ürününün ilave edilmesi ve Ek 1/E sayılı listeden İncir Ezmesi ürününün çıkarılması Bakanlıklarına ulaşan talepler arasında yer aldığı ifade edilmektedir.

Bahse konu Tebliğde yapılan ve yapılması teklif edilen düzenlemeler ile taslakta yer alan yeni standart/teknik düzenlemelere (taslak üzerinde renklendirilmiştir) ilişkin olarak görüşlerinizin, bir örneği ekte yer alan görüş bildirim formuna uygun olarak, 05/11/2015 Perşembe günü mesai sonuna kadar Birliğimize (e-posta: arge@baib.gov.tr) iletilmesi gerekmektedir. (5772)

Ek-1: Tebliğ Taslağı

Ek-2: Tebliğ Ek 1/B

Ek-3: Tebliğ Ek 1/C

Ek-4: Tebliğ Ek 1/D

Ek-5: Tebliğ Ek 1/E

Ek-6: Tebliğ Ek 4

Ek-7: Görüş Bildirim Formu

3. TMO Mamul Madde İhracatı Karşılığı Satış

Toprak Mahsulleri Ofisi'nden alınan yazıda, stoklarında bulunan yerli ekmeklik ve makarnalık buğdaylar, "Mamul Madde İhracatçılarına İhracattan Sonra Hububat Satışlarına Ait Uygulama Esasları” çerçevesinde satışa verileceği bildirilmekte olup konu ile ilgili Bölge Müdürlüklerine iletilen yazı örneği ekte iletilmektedir. (5705)

Ek-8: Mamul Madde Karşılığı Satış

5. Özel Kullanım Amaçlı İlaçların Özbekistan'a Getirilmesi

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Özbekistan'da özel izne tabi maddelerin gerekli izinlerinin alınmaması ve Özbekistan yasalarına göre psikotrop madde içeriği düşünülen ilaçların deklarasyonunun yapılmaması gibi nedenlerle Özbekistan'ı ziyaret eden veya transit geçiş yapan vatandaşlarımız sorunlar yaşayabildikleri ifade edilmektedir.

Yazı ekinde, Ekonomi Bakanlığı'ndan gönderilen, özel kullanım amaçlı ilaç, uyuşturucu ve psikotop maddelere ilişkin ülke mevzuatı ve ayrıntılı aktif madde listeleri iletilmektedir. (5714)

Ek-9: Ülke Mevzuatı ve Liste



Ekler:
Ek-1 Teblig Taslagi.pdf

Ek-2 Teblig Ek-1 B.pdf

Ek-3 Teblig Ek 1 C.pdf

Ek-4 Teblig Ek 1D.pdf

Ek-5 Teblig Ek 1 E.pdf

Ek-6 Teblig Ek 4.pdf

Ek-7 Gorus Bildirim Formu.pdf

Ek-8 Mamul Madde Karsiligi Satis.pdf

Ek-9 Ulke Mevzuati ve Liste.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.