2015/025 Sirküler (03.02.2015)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2015-025

Sayın Üyemiz,

1. Summer 2015 Fancy Food Show Fuarı

2. Tekstilde Sürdürülebilir Temiz Üretim Günleri

3. Gürcistan İşbirliği

4. Abidjan Uluslararası Fuar ve Forum Duyuruları

5. ABD'de Yatırım Fırsatları Semineri

Konularını içeren duyurularımız ektedir.

Bilgilerini rica ederim.

 

Güliz AKEL ÇETİNKAYA
Genel Sekreter V.


1. Summer 2015 Fancy Food Show Fuarı

Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nden alınan yazıda, 28-30 Haziran 2015 tarihleri arasında Amerika'nın New York kentinde düzenlenecek olan Summer'15 Fancy Food Show gıda fuarına Birliklerince Türkiye Milli Katılımı organize edileceği bildirilmektedir.

Konu ile ilgili duyuru ekte yer iletilmektedir.

Ek 1: Fuar duyurusu

2. Tekstilde Sürdürülebilir Temiz Üretim Günleri

Bursa Tekstil ve Konfeksiyon Ar-Ge Merkezi'nden (BUTEKOM) alınan yazıda, BTSO (Bursa Ticaret ve Sanayi Odası), UTİB (Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği) ve UHKİB (Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği) ortaklığında faaliyet gösteren "Sektörel bir Ar- Ge Merkezi” BUTEKOM tarafından, 2008 yılından bu yana başta yeşil üretim ve teknik tekstiller olmak üzere sektöre yönelik eğitim ve organizasyonlar gerçekleştirdiği bildirilmektedir.

Bu kapsamda 5 Şubat 2015 Perşembe günü "Tekstilde Sürdürülebilir Temiz Üretim Günleri-1” etkinliğinin ilkinin düzenleneceği, etkinliğin 09.15 - 17:00 saatleri arasında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirileceği iletilmektedir.

Detaylı bilgiye http://www.butekom.org/_Ziyaretci/Sayfa.aspx?Id=586 adresinden ulaşılabilmektedir.

3. Gürcistan İşbirliği

Ekonomi Bakanlığı'nın yazısına atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazı ile Gürcistan'da faaliyet gösteren ekli firma profillerinin yer aldığı kataloglar iletilmektedir.

Ek 2: Kataloglar

4. Abidjan Uluslararası Fuar Ve Forum Duyuruları

T.C. Abidjan Ticaret Müşavirliği'nden gönderilen muhtelif yazılara atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Fildişi Sahili'nin ticari başkenti Abidjan'da Mart ayı sonunda düzenlenecek ticari etkinliklere yer verilmekte olup, bunlara dair bilgiler aşağıda yer almaktadır.

"Afrika IT & Telecom Forum 2015”, 26-27 Mart 2015: Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan forumda konu başlıkları, e-devlet, internet altyapısı, şirketler ve Afrika'daki kamu kurumları için inovatif teknolojiler olarak sıralanmaktadır. 40'ı aşkın ülkeden, aralarında uluslararası organizasyonlar ve özel sektör temsilcilerinden oluşan 400'den fazla karar verici konumundaki kişinin iştirak etmesinin beklendiği belirtilmektedir.

Anılan foruma, bilişim sektöründe faaliyet gösteren ve Afrika'da iş yapmak isteyen Türk firmaları da davet edilmekte olup kişi başı katılım ücreti 320 Avro olarak belirlenmiştir. Forum programı ve katılım formu ekte yer almakta olup, aynı zamanda http://www.i-conferences.org/africa-it-telecom-forum/ adresindeki "Télécharger le programme des conférences” ve "Télécharger le bulletin d'inscription” kısmından indirilerek erişim sağlanabilmektedir.

"La Foire Internationale d'Abidjan (FIA), Uluslararası Abidjan Fuarı 26 Mart - 06 Nisan 2015: İlk kez düzenlenecek olan ve partner kuruluşun Fildişi Sahili Ticaret ve Sanayi Odası olan fuara her sektörden firmanın katılması mümkün olup, organizasyonun detaylarına www.fia-ci.com adresinden, fuar katılım başvuru formuna ise aynı adresteki "Téléchargement” sekmesi altındaki "Fiche de Participation” kısmından erişim sağlanabilmektedir.

Ek 3 : Afrika IT & Telecom Forum 2015 program ve katılım formu

5. ABD'de Yatırım Fırsatları Semineri

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, TİM ve DEİK / Türkiye - ABD İş Konseyi (TAİK) organizatörlüğünde, 9 Şubat 2015 tarihinde 09:00 - 11:00 saatleri arasında Dış Ticaret Kompleksi Konferans Salonu'nda "ABD'de Yatırım Fırsatları Semineri” gerçekleştirileceği, seminer kapsamında Türkiye - ABD arasındaki yatırım ilişkilerinin incelenmesi, ABD ticaret hizmetleri, ABD vergiler, yasal mevzuatlar ve ABD'nin Güneydoğu bölgesindeki yatırımların incelenmesi konularının ele alınacağı bildirilmektedir.

Söz konusu seminere katılmak isteyen firmalarımızın en geç 6 Şubat 2015 Cuma günü mesai bitimine kadar http://kayit.deik.org.tr/KatilimFormu/33/9 adresinde yer alan online katılım formunu doldurarak katılım teyitlerini DEİK'e (eposta: americas@deik.org.tr) iletmeleri gerekmektedir.



Ekler:
EK-1.pdf

EK-2-1.pdf

EK-2-2.pdf

EK-2-3.pdf

EK-2-4.pdf

EK-3.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.