2015/106 Sirküler (18.05.2015)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2015 /106

Sayın Üyemiz,

1. Taze Bezelye Standart Tasarısı

2. Fas Doğalgaz Yatırımları

3. Hong Kong'a Kanatlı Ürünleri İhraç Etmek İsteyen Firmalar

4. Dakar Denizcilik Salonu Etkinliği

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

 

Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ

Genel Sekreter


1. Taze Bezelye Standart Tasarısı

Ekonomi Bakanlığı'ndan alınan bir yazıda; Türk Standartları Enstitüsü tarafından hazırlanan ve ekte bir örneği bulunan Taze Bezelye Standart tasarısı iletilmiştir.

Bu kapsamda, söz konusu Taslağa ilişkin görüş ve önerilerinizin, Ekonomi Bakanlığı'na iletmek üzere ekte yer alan Görüş Formu'na uygun olarakdoldurarak 20 Mayıs 2015Çarşamba günü mesaibitimine kadar Genel Sekreterliğimize (arge@baib.org.tr) iletilmesi gerekmektedir. (2892)

Ek 1: Standart Tasarısı

Ek 2: Görüş formu

2. Fas Doğalgaz Yatırımları

Ekonomi Bakanlığı'nın yazısına atfen, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda; Fas'ın enerji ihtiyacını karşılamak üzere doğalgazın mevcut enerji kaynakları içerisindeki payının artırılması için çalışma yürütüldüğü, Fas'ın El Jadida şehrinde Jorf Lasfar LNG terminalinden 400 km'lik gaz boru hattı ile doğalgazın diğer merkezlere iletilmesini teminen yapılması öngörülen yatırımlar için 4,6 milyar dolarlık kaynağa gerek olduğu, bu kaynağın finansmanı için yabancı sermaye yatırımlarına da ihtiyaç duyulduğu bildirilmekte ve bahse konu proje ile diğer enerji yatırım alanlarında gündeme gelmesi söz konusu ihalelerin takip edilmesinde fayda görüldüğü belirtilmektedir. (2909)

3. Hong Kong'a Kanatlı Ürünleri İhraç Etmek İsteyen Firmalar

Hong Kong Ticaret Ateşeliği'nin yazısına atfen, Ekonomi Bakanlığı'ndan alınan bir yazıda; Gıda ve Çevre Hijyeni Başkanlığınca Hong Kong'a et ve kanatlı eti ihraç etmek isteyen firmalara ilişkin bilgilerin talep edildiği bildirilmektedir.

Bu çerçevede Hong Kong'a et ve kanatlı eti ihraç etmek isteyen firmaların, ekte yer alan tablo formatına uygun şekilde bilgilerini21.05.2015 Perşembe günümesai saati bitimine kadar Genel Sekreterliğimize (arge@baib.org.tr) gönderilmesi gerekmektedir. (2906)

Ek-3: Tablo

4. Dakar Denizcilik Salonu Etkinliği

Dış İşleri Bakanlığı'nın yazısına atfen, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden alınan bir yazıda; 3-6 Aralık 2015 tarihleri arasında Senegal'in başkenti Dakar'da ‘II. Denizcilik Salonu' etkinliğinin düzenleneceği belirtilmektedir. Söz konusu etkinliğin balıkçılık, akuakültür (yetiştiricilik), deniz ulaşımı ve limanlardan sorumlu Bakanlıkların yetkilileri, ulusal ve uluslararası teknik ve mali ortakları, medya ve STK'ları buluşturacağı ifade edilmektedir.

Aynı yazıda devamla, bahse konu etkinliğe ülkemizden balıkçılık, akuakültür, deniz ulaşımı, ve limanlar alanlarında faaliyet gösteren temsilcilerin katılımının faydalı olacağı belirtilmektedir. (2910)


Ekler:
Ek-1.pdf

Ek-2.pdf

Ek-3.docx

sirkuler.doc

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.