2015/182 Sirküler (17.09.2015)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2015 / 182

Sayın Üyemiz,

1. Metalik Fikirler 4. Arge Proje Pazarı Ödül Gecesi Daveti

2. Mamul Madde İhracatı Karşılığı Satış

3. Brezilya'nın Et İthalatına İlişkin Düzenlemesi

4. Türkiye Bosna Hersek Sırbistan Üçlü İş Forumu, 9 Ekim 2015 Saraybosna

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

Güliz AKEL ÇETİNKAYA

Genel Sekreter V.

1. Metalik Fikirler 4. Arge Proje Pazarı Ödül Gecesi Daveti

İstanbul Demir ve Demir dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB)'nden alınan bir yazıda, sektörlerine katma değerli ürünler kazandırma amacıyla 2012 yılında başlattıkları Metalik Fikirler Arge Proje Pazarı etkinliklerinin bu sene dördüncüsünü hayata geçirecekleri bildirilmektedir.

Uluslararası arenadaki rakiplerimizi geride bırakmak için her alanda fark yaratma bilinciyle ve metaller sektöründe katma değeri yüksek, yenilikçi ürünlerle rekabet güçlerini arttırmak amacıyla, akademisyenler ile sanayicileri/girişimcileri bu etkinliklerinde buluşturmayı istediklerini dile getirmektedirler. Bu sene özellikle sanayiciler ile aynı platformu uzun soluklu paylaşmak adına etkinliklerini 08-10 Ekim 2015 tarihleri arasında 4. Uluslararası Alüminyum Teknolojileri, Makine Ürünleri İhtisas Fuarı (Aluexpo) ile eş zamanlı gerçekleştirmeyi planladıkları belirtilmektedir. (5000)

Metalik Fikirler 4. Arge Proje Pazarı Ödül Töreni

Tarih: 08 Ekim 2015,Perşembe

Yer: İstanbul Fuar Merkezi

Program

10.00-11.30 Açılış Konuşmaları

11.30-12.00 Metalik Fikirler 4. Arge Proje Pazarı Ödül Töreni

12.00-18.00 Stantların Gezilmesi

19.00-21.00 Gala Kokteyli

LCV için Asya Yeşilaydın, Conplus Organizasyon (Tel:05304985285)

2. Mamul Madde İhracatı Karşılığı Satış

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü'nden alınan bir yazıda; kuruluşları stoklarında bulunan yerli ekmeklik buğdayların, mamul madde ihracatı sonrası satışa açılması ile ilgili Ekonomi Bakanlığı Bölge Müdürlüklerine gönderilen 15.09.2015 tarihli ve 62234 sayılı yazılarının bir örneği ekte yer almaktadır.(4986)

Ek-1:Yazı (1 Sayfa)

3. Brezilya'nın Et İthalatına İlişkin Düzenlemesi

Dışişleri Bakanlığı'nın bir yazısına atfen, Ekonomi Bakanlığı'ndan alınan bir yazıda; Brezilya'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından anılan ülkenin ithal edeceği hayvansal ürünlerin kayıt bilgilerinde değişiklik yapıldığını bildiren bir Notanın kendilerine iletildiği belirtilmektedir.(4996)

Bu kapsamda, anılan Notanın ekinde yer alan bilgi notu ekte bulunmaktadır.

Ek-2:Brezilya'nın Notası(1 sayfa)

4.Türkiye Bosna Hersek Sırbistan Üçlü İş Forumu, 9 Ekim 2015 Saraybosna


Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)'ten alınan bir yazıda; T.C. Ekonomi Bakanlığı, Bosna Hersek Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanlığı ve Sırbistan Ticaret, Telekom ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda, Bosna Hersek Dış Ticaret Odası organizasyonunda ve Sırbistan Ticaret ve Sanayi Odası ve DEIK işbirliğinde, 9 Ekim 2015 Cuma günü, Saraybosna'da, Türkiye-Bosna Hersek-Sırbistan Üçlü İş Forumu düzenleneceği, toplantıya T.C. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bosna Hersek Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanı Mirko Sarovic, Sırbistan Başbakan Yardımcısı ve Ticaret-Telekom ve Turizm Bakanı Rasim Ljajic'in katılımının öngörüldüğü ifade edilmektedir.


Türkiye, Bosna Hersek ve Sırbistan arasında üçlü ekonomik ilişkileri geliştirme amacıyla Bakanlıklar seviyesinde imzalanan anlaşmanın ardından ilki gerçekleştirilecek olan İş Forumu kapsamında, bölge ve çevre pazarlarda işbirliği konulu paneller düzenleneceği; enerji, inşaat, gıda, tarım ve metal sanayinin öncelikli sektörler olarak ele alınacağı Forum'da üç ülkenin iş dünyasına network yapma fırsatı sunulacağı belirtilmektedir.


Heyete katılım bedeli 400 Avro olup uçuş rezervasyonlarının katılımcıların kendilerine ait olduğu, katılım bedelinin 1 gece konaklama, toplantı giderleri ve transfer bedellerini kapsadığı ifade edilmektedir. 8 Ekim 2015 Perşembe akşamı TK1025 sefer sayılı 18:45 uçağı ile gelecek katılımcılar için havalimanı-otel arasında transfer desteğinin sağlanacağı, T.C. vatandaşlarının Bosna Hersek için vizeye ihtiyaçları olmadığı dile getirilmektedir. Heyetin programı ekte yer almaktadır.


Bahse konu İş Forumu'na katılmak isteyen firmaların http://kayit.deik.org.tr/KatilimFormu/98/5446 internet bağlantısında yer alan kayıt formunu eksiksiz doldurarak, 400 avro tutarında katılım ücretinin ödendiğini gösterir banka dekontunu, 22 Eylül 2015 saat 16.00'ya kadar DEİK'e (e-mail: gdabolgesi@deik.org.tr) göndermeleri gerekmektedir. (4998)

Ek-3: Program (1 sayfa)


Ekler:
Ek 1.pdf

Ek 2.pdf

Ek 3.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.