2015/185 Sirküler (29.09.2015)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2015 / 185

Sayın Üyemiz,

1. T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Japonya Resmi Ziyaretleri

2. Eko Atlantik Projesi Tanıtım Toplantısı, 15 Ekim 2015, İstanbul

3. Duşanbe İşadamları Heyeti

4. Türk Konseyi/ İş Portalı

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

 

Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ
Genel Sekreter

1. T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Japonya Resmi Ziyaretleri

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)'ten alınan bir yazıya atfen, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan bir yazıda, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 7-9 Ekim 2015 tarihleri arasında Japonya'ya gerçekleştirecekleri resmi ziyaret kapsamında 8 Ekim 2015 Perşembe günü Tokyo'da üst düzey CEO Roundtable toplantısı düzenleneceği belirtilmektedir.

Japonya ile ticaret ve yatırım ilişkisi olan firmalarımızın üst düzey yöneticilerinin katılımında fayda görülen ziyaretin lojistik hizmetleri DEİK tarafından paket program dahilinde katılımcılara sağlanacağı, tarifeli sefer ile gidiş-dönüş, konaklama, tercümanlık hizmetleri, iş forumuna katılım kapsamında oluşturulacak paket programın avans ücreti olarak belirlenen 4000 ABD Doları'nın en geç 30 Eylül 2015 Çarşamba günü mesai bitimine kadar ilgili hesap numarasına (İş Bankası Beyoğlu Şubesi IBAN TR60 0006 4000 0021 0113 3147 12 dolar hesabı) yatırılarak online kayıt işlemlerinin tamamlanması gerektiği bildirilmektedir.

Bu kapsamda, bahse konu ziyarete katılmak isteyen firma temsilcilerinin http://kayit.deik.org.tr/Katilim Formu/99/5448 linkinde yer alan katılım formunu eksiksiz doldurarak en geç 30 Eylül 2015, Çarşamba günü mesai saati bitimine kadar avans ödeme dekontu ile birlikte DEİK'e (İlgili Kişi: Ecem Mirzaloğlu, Tel: 0212 339 50 18, E-posta: emirzaloglu@deik.org.tr) iletmeleri gerektiği ifade edilmektedir. (5065)

2. Eko Atlantik Projesi Tanıtım Toplantısı, 15 Ekim 2015, İstanbul

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)'ten alınan bir yazıya atfen, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan bir yazıda, DEİK/Türkiye-Nijerya İş Konseyi tarafından, Nijerya'nın en prestijli İnşaat ve Gayrimenkul Grubu olan ‘Chagoury Group'un "Eko Atlantic” projesini tanıtmak üzere, grup iştiraki olan South Energyx firması yetkililerin katılımlarıyla, 15 Ekim 2015 Perşembe günü, 10:00-12:00 saatleri arasında, DEİK River Plaza'da bir tanıtım toplantısı düzenleneceği bildirilmektedir.

Yazıda devamla Eko Atlantic projesinin Chagoury Group tarafından geliştirilen özel bir proje olduğu, toplam 10 milyon metrekare alana sahip olacak olan "Eko Atlantic” projesinin 5 milyon metrekarelik kısmı altyapısı ile birlikte tamamlandığı ve ilk gökdelenlerin kaba inşaatları bitme safhasına geldiği; projede hem yerel hem de BNP Paribas, First Bank, FCMB, Access Bank ve Fortis Bankası gibi uluslararası bankalar meyanından özel yatırımcıların katılımı olduğu belirtilmektedir. Ayrıca "Eko Atlantic” projesinin en büyük artılarından birisinin tüm bölgenin "Free Zone” olarak tescil edilmiş olması ve bu sayede yatırım maliyetlerinde %30 ila %50 civarında kazanç oluştuğu ifade edilmektedir.

South Energyx firması İş Geliştirme Direktörü Pierre Edde ve Başkan Yardımcısı Ronald Chagoury Junior'un, projeye ilişkin sunum yapacakları toplantıda, başta üst düzey inşaat ve taahhüt firmalarımız olmak üzere, Türk özel sektörümüzün seçkin üyelerinin temsil edilmeleri, büyük fırsatlar vadeden bu projeden en etkin şekilde pay alınmasına büyük bir vesile oluşturacağı, şirketlerin ayrıca, ilk elden somut işbirliği imkânlarını da değerlendirmiş olacakları belirtilmektedir.

Söz konusu projeye ilişkin sunuma http://www.deik.org.tr/Contents/FileAction/6349 bağlantısından erişilmekte olduğu; detaylı bilgiye http://www.ekoatlantic.com adresinden ulaşılabileceği, iletişim bilgileri aşağıda paylaşılan DEİK/Türkiye-Nijerya İş Konseyi Başkanımız Sayın Hakan Özel ile irtibat kurulabileceği dile getirilmektedir. İlgilenen firmaların http://kayit.deik.org.tr/KatilimFormu/103/5457 bağlantısında yer alan katılım formunu 13 Ekim 2015 Salı gününe kadar doldurmaları gerektiği vurgulanmaktadır. (5071)

Ayrıntılı bilgi için :

Türkiye-Nijerya İş Konseyi Başkanı Hakan Özel

E-posta: hakanozel@armadaint-grp.com

Firma: Armada Gemi Acenteliği Ltd.Şti.

Telefon: :+90 232 464 44 00

3. Duşanbe İşadamları Heyeti Hk.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)'nun bir yazısına atfen, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, 14 Ekim 2015 tarihinde başkent Duşanbe'de "Duşanbe-2015” Uluslararası Girişimcilik Forumu'nun organize edileceği, Türkiye'den girişimci ve işadamlarının söz konusu etkinliğe katılmasının arzu edildiği hususu Tacikistan Büyükelçiliği kanalıyla DEİK'e iletildiği dile getirilmektedir.

Yazıda, açılışını Tacikistan Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon'un yapacağı Forum'da Tacikistan'dan üst düzey hükümet yetkililerinin, yabancı devlet temsilcilerinin, önde gelen uluslararası firma yöneticilerinin ve akademisyenlerin konuşmacı olmalarının planlandığı ifade edilmektedir. Forum çerçevesinde düzenlenecek oturumlarda başta enerji, sanayi, tarım ve finans olmak üzere çeşitli alanlarda işbirliği imkanlarının, halihazırda yürütülen projelerin ve yeni fırsatların değerlendirmesinin yapılması; özel sektör yatırımları ve iş ortaklıklarında devlet teşviklerinin masaya yatırılması ayrıca önceden bildirilen talepler doğrultusunda katılımcıların Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanı, Tarım Bakanı, Sanayi ve Yeni Teknolojiler Bakanı, Enerji ve Su Kaynakları Bakanı ile görüşme yapmalarının beklendiği belirtilmektedir.

Bahse konu Forum'a katılmak ve ekte sunulan taslak program çerçevesinde 15 Ekim günü gerçekleştirilmesi öngörülen temaslarda bulunmak üzere DEİK / Türkiye - Tacikistan İş Konseyi tarafından 13 - 15 Ekim 2015 tarihleri arasında Duşanbe'ye işadamları heyeti ziyaretinin düzenlenmesinin planlandığı ifade edilmektedir.

Anılan ziyarete katılmayı arzu eden firmaların, en geç 02 Ekim 2015, Cuma günü saat 18:00'e kadar http://kayit.deik.org.tr/KatilimFormu/100/5452 adresli internet bağlantısı üzerinden online kayıt yaptırarak, kişi başı 800 Avro avans tutarını online kayıt sayfasında belirtilen hesaba yatırmaları gerektiği ve belirtilen son kayıt tarihinden sonra yapılacak bütçe çalışmaları sonucu belirlenecek nihai katılım ücreti kayıt yaptıranlara bilahare bildirileceği, söz konusu katılım ücretine İstanbul'dan gidiş ve dönüş uçak biletleri, konaklama, transfer, tercüme hizmetleri vb. dahil olduğu bildirilmektedir. Üzerinde katılımcının ad ve soyadının yazıldığı, katılım ücretinin yatırılmış olduğunu gösterir dekontların neski@deik.org.tr e-posta adresine iletilmesi gerekmektedir.

Katılım teyidi veren firma temsilcileri listesinin DEİK tarafından Tacikistan Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu'na iletilecek olup, vize için başvuruların heyet üyelerince bireysel olarak yapılacağı, 2 adet vesikalık fotoğraf ve 40 USD ücret karşılığında Duşanbe Havalimanında vize almanın mümkün olacağı dile getirilmektedir. (5056)

Ek-1:Seyahat Programı Taslağı (1 sayfa)

Ek-2:Forum Programı (1 sayfa)

4. Türk Konseyi/ İş Portalı

Ekonomi Bakanlığının bir yazısına atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, Türk dili konuşan ülkelerin firmaları arasında bir ağ oluşturmayı ve bu firmaların dış pazarlara erişim sağlayarak ortaklıklar kurmalarına yardımcı olmayı hedefleyen http://www.turkicbusiness.com/ internet portalının faaliyete geçmiş olduğu, anılan internet adresinden aynı zamanda Türk dili konuşan ülkelerdeki piyasalar, ekonomik gelişmeler, iş fırsatları, fuarlar, sergiler, eğitim programları ve diğer etkinlikler hakkında bilgi alınmasının mümkün olduğu bildirilmektedir. (5099)



Ekler:
EK 1_Seyahat Programi Taslagi.pdf

EK 2_Forum Programi.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.