2015/006 Sirküler (09.01.2015)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2015/006

Sayın Üyemiz,

1. Tacikistan'da İş Yapma Semineri

2. Portekiz Ülke Günü

3. REACH-CLP Haber Bülteni

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

 

Fisun PEKTAŞ
Genel Sekreter


1. Tacikistan'da İş Yapma Semineri

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) bir yazısına istinaden Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, DEİK/Türkiye-Tacikistan İş Konseyi'nin 1991 yılında kurulduğundan bu yana Türkiye ile Tacikistan arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik çeşitli etkinlikler düzenlediği, bu bağlamda bilgilendirme toplantıları, seminerler, ikili görüşmeler, karşılıklı heyet değişimleri yapıldığı belirtilmektedir.

Bu kapsamda, bu defa T.C. Duşanbe Ticaret Müşaviri Sn. Hakkı Barutçu'nun ayrıntılı sunum yapacağı "Tacikistan'da İş Yapma Semineri”nin 12 Ocak 2014 Pazartesi günü saat 15:30-18:00 arasında İstanbul TOBB Plaza'da düzenlenmesinin planlandığı bildirilmektedir.

Taslak programı ve katılım formu ekte sunulan etkinliğe katılmak isteyen üyelerimizin katılım formunu doldurmak suretiyle 9 Ocak 2015 mesai bitimine kadar DEİK'e (İlgili Kişi: Nurengiz Eşki; Faks:0.212. 270 37 84; e-posta: neski@deik.org.tr ) iletmeleri beklenmektedir. (79)

Ek-1: Katılım Formu

Ek-2: Taslak Program

2. Portekiz Ülke Günü

Antalya Ticaret ve Sanayi Odasından (ATSO) alınan bir yazıda; Odaları ve Portekiz Büyükelçiliği işbirliğinde ve ATSO tarafından yürütülmekte olan Avrupa İşletmeler Ağı Projesi faaliyetleri çerçevesinde 14 Ocak 2015 Çarşamba günü 13:00 - 15:00 saatleri arasında ATSO Atatürk Konferans Salonu'nda "Portekiz Ülke Günü” gerçekleştirileceği,

Etkinlik kapsamında, uzmanlar tarafından Portekiz ticari ve ekonomik hayatı, Portekiz'de yatırım imkanları ve iş yapma yöntemlerinin anlatılacağı,

Söz konusuetkinliğe katılmak isteyen üyelerimizin katılım formunu doldurarak en geç 12 Ocak 2015 Pazartesi gününe kadar ATSO'ya iletmeleri gerektiği belirtilmektedir.

Ek-3:Etkinlik programı

Ek-4: Kayıt Formu

3. REACH-CLP Haber Bülteni

İMMİB Genel Sekreterliği'nden alınan yazıda; REACH Tüzüğü'nün (Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals / Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması) bilindiği üzere 1 Haziran 2007'de yürürlüğe girmiş olup Kayıt, Değerlendirme, İzin ve Kısıtlama gibi süreçlerindeki gelişmelerin takibinin önem arz ettiği belirtilmektedir.

Diğer taraftan 1272/2008 sayılı (Maddelerin ve Karışımların Sınıflandırılması, Etiketlenmesi ve Ambalajlanması hakkında) CLP Tüzüğü de 20 Ocak 2009 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Söz konusu Tüzüğe göre, AB üyesi ülkelerde faaliyet gösteren, kimyasal madde ve karışım üreten veya ithal eden firmaların, söz konusu madde ve karışımları CLP Tüzüğü usul ve esaslarına göre sınıflandırma, etiketleme ve ambalajlama yükümlülüğü vardır.

Bu çerçevede; sanayicilerimizin REACH ve CLP Tüzüğü'nden kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmelerine yardımcı olacak bilgilerin ve geçen ay gerçekleşen önemli gelişmelerin derlendiği İMMİB REACH ve CLP Yardım Masası bültenine aşağıdaki linkten ulaşmak mümkündür: (7916)

http://reach.immib.org.tr/web/dokumanlar/Bulten74.pdf


Ekler:
Ek-1 TACIKISTAN KATILIMFORMU_00005827.pdf

Ek-2 TACIKISTAN PROGRAM_00005828.pdf

Ek-3.pdf

ek-4.doc

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.