2016/086 Sirküler (04.05.2016)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2016-086

Sayın Üyemiz,

1. Almanya'daki Satılık Şirketler Web Sitesi Hk.

2. Tarım Ürünleri, Hayvan ve Hayvansal Ürünler

3. Mamul madde ihracatı karşılığı satış

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.



Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ
Genel Sekreter



1.Almanya'daki Satılık Şirketler Web Sitesi Hk.

Ekonomi Bakanlığı'ndan iletilen yazıya istinaden Türkiye İhracatçılar Birliği'nden alınan yazıda, Almanya'da bulunan satılık, devredilme ve devralma konularında istekli olan firmaları buluşturan internet adreslerine yer verilmiş olup, www.nexxtchange.org olarak bildirilen internet adresinin yanlış yazıldığının anlaşıldığı bildirilmiştir.

Anılan internet sitelerinin doğru yazılışı sırasıyla www.nexxt-change.org ve https://www.dub.de/ olduğu belirtilmiştir. (2542)

2.Tarım Ürünleri, Hayvan ve Hayvansal Ürünler

Seul Ticaret Müşavirliği'nden alınan bir yazıya atıfla, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden alınan yazıda, 1998 yılından 2015 yılı sonuna kadar Güney Kore'ye işlenmiş et, süt ve yumurta ürünü ihracatı gerçekleştirmemiş olan firmaların, bundan sonra adı geçen ülkeye söz konusu ürünlerin ihracatını gerçekleştirmek için yabancı tesis kaydı almaları gerektiği ifade edilmiştir.

Bu defa, Güney Kore'ye ilk defa ihracat gerçekleştirmek isteyen firmalarca ekte gönderilen Yabancı Tesis Kayıt Formunun doldurularak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına onaylatılması, Güney Kore Gıda ve İlaç Güvenliği Bakanlğına gönderilmek üzere Seul Ticaret Müşavirliği'ne iletilmesi gerektiği hususları ifade edilmektedir. (2572)

Ek-1: Kayıt Formu

3.Mamul madde ihracatı karşılığı satış

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü Ticaret Daire Başkanlığı'ndan alınan ve kuruluşları stoklarında bulunan buğday, arpa ve mısırların mamul madde ihracatı sonrası satışa açılması ile ilgili yazının bir örneği ekte yer almaktadır. (2552)

Ek-2: Bilgi Yazısı



Ekler:
bilgi yazisi-ek-2.pdf

kayit formu-ek-1.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.