2016/164 Sirküler (25.08.2016)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2016 / 164

Sayın Üyemiz,

1. Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri 2016

2. Kozmetik Yönetmeliği

3. FIHAV 2016 Fuarı / Revize

4. Novorossisk Ticaret Ataşeliği / Ro-Ro Terminali Projesi

5. Türkiye-Etiyopya İş Forumu, 6-8 Eylül 2016, Addis Ababa

6. Fas/Kazablanka Sektörel Ticaret Heyeti

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.


Güliz AKEL ÇETİNKAYA
Genel Sekreter V.


1. Dış Ticaret Seminerleri

Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği (OAİB)'nden alınan yazıda, Ekonomi Bakanlığı, TOBB ve TİM koordinasyonu, OAİB işbirliği ve ilgili Ticaret ve Sanayi Odalarının ev sahipliğinde, mevcut ihracatçılar ile ihracat potansiyeli olan firmalara ulaşmak amacıyla 4-7 Ekim 2016 tarihleri arasında Ticaret ve Sanayi Odalarının salonlarında Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri düzenleneceği bildirilmektedir. (4296)

KIRIKKALE TİCARET VE SANAYİ ODASI - 3 EKİM

ÇANKIRI TİCARET VE SANAYİ ODASI - 4 EKİM

ÇORUM TİCARET VE SANAYİ ODASI - 5 EKİM

SORGUN SANAYİ VE TİCARET ODASI - 6 EKİM

SİVAS SANAYİ VE TİCARET ODASI - 7 EKİM

Ek-1: Taslak Program (1 Sayfa)

2. Kozmetik Yönetmeliği

Ekonomi Bakanlığı'nın bir yazısına atıfla, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından iletilen, Avrupa Birliği'nin kozmetik ürünlere ilişkin muhtelif mevzuatına uyum amacıyla hazırlanan "Kozmetik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik taslağının yayınlanmış olduğu bildirilmektedir.

Söz konusu taslağa ilişkin görüş ve önerilerin ekte yer alan forma işlenerek 26 Ağustos 2016 Cuma günü saat 13.30'a kadar Birliğimize (E-posta: arge@baib.gov.tr) iletilmesi gerekmektedir. (4311)

Ek-2: Yönetmelik Taslağı

Ek-3: Görüş Formu

3. FIHAV 2016 Fuarı / Revize

İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği (İMMİB)'nden alınan yazıda, 31 Ekim- 04 Kasım 2016 tarihleri arasından Küba'nın başkenti Havana'da düzenlenecek olan 34. Uluslararası Havana Fuarı "FIHAV 2016” Türkiye milli katılım organizasyonunun 2. kez Birliklerince düzenleneceği bildirilmekte olup anılan fuarın açılışına Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat ZEYBEKCİ'nin teşriflerinin öngörüldüğü ifade edilmektedir.

Söz konusu fuara katılmak isteyen firmaların, http://agent1.acermail.com/acermail/eSurvey/ESURVEY_form_preview.asp?FORM_ID=FC364F210B0C4F21061A4F2ED604F2_8E3_3F1 linkinde yer alan Başvuru Formunu 26 Ağustos 2016 Cuma Günü mesai bitimine kadar doldurarak, formda belirtilen banka hesabına talep edilen beher m² alan için 100 Euro (örn. 20 m² yer kiralanması durumunda ödenecek avans tutarı: 20 m²*100 euro=2.000 euro) karşılığı TL avans tutarının yatırıldığına dair ödeme dekontunu Birlikleri Kurumsal İletişim ve Organizasyon Şubesine (E-posta: emrah.ozturk@immib.org.tr) göndermeleri gerektiği bildirilmektedir. (4324)

4. Novorossisk Ticaret Ataşeliği / Ro-Ro Terminali Projesi

Novorossisk Ticaret Ataşeliğinin bir yazısına atfen, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, Tamam şehrinde bulunan Port Kavkaz Deniz Limanı'nın yer aldığı bölgede Ro-Ro terminali kompleksi kurulmasına yönelik bir proje hazırlandığı belirtilmektedir. Novorossisk Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerinin söz konusu kompleksin inşaası için Türk şirketleri ile işbirliği yapmak istedikleri bildirilmektedir. (4342)

Ek-4: Rusya Federasyon Ticaret ve Sanayi Odası'nın Yazı ve Tercümesi (2 Sayfa)

Ek-5: Novorossisk Başkonsolosluğu Ticaret Ataşeliği (2 Sayfa)

5. Türkiye-Etiyopya İş Forumu, 6-8 Eylül 2016, Addis Ababa

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)'nun bir yazısına atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, eşbaşkanlığı T.C. Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci tarafından yürütülen Türkiye-Etiyopya 7. Dönem Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Toplantısı kapsamında, DEİK ve Etiyopya Ticaret Odası ve Sektörel Birlikleri işbirliğinde, 6-8 Eylül 2016 tarihleri arasında Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da, Türkiye-Etiyopya İş Forumu gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Söz konusu ziyarete katılmak için belirlenen paket program katılım bedelinin 2.500 Avro olduğu, ziyarete katılacak olan firma temsilcilerinin Etiyopya vizelerinin geçerlilik süresi devam eden pasaportta olması gerektiği, vize başvurularının Ankara'daki Etiyopya Büyükelçiliği'nden (http://www.ethiopianambassyankara.org/visa/) yapılabileceği ifade edilmektedir.

Etiyopya için sarıhumma aşısının gerekmekte olduğu, aşı kartlarının taşınmasının zorunlu olduğu, sarıhumma aşısının ücretsiz olarak Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'ne (www.seyahatsagligi.gov.tr) bağlı seyahat sağlık merkezlerinde yapıldığı bildirilmektedir.

Bu çerçevede, bahsekonu foruma katılmak isteyen firmaların 31 Ağustos 2016 Çarşamba günü mesai bitimine kadar http://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/229/7235 linki üzerinden başvurularını tamamlamaları ve ödeme gerçekleştirmeleri gerektiği ifade edilmektedir. (4343)

Ek-6: Katılım Koşulları ve Güncel Taslak Program (2 Sayfa)

6. Fas/Kazablanka Sektörel Ticaret Heyeti

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan bir yazıda, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu ve Meclisleri organizasyonunda, heyet tarihleri kesin olmamakla birlikte, 13-15 aralık 2016 tarihleri arasında Fas'ın Kazablanka şehrine yönelik bir ticaret heyeti düzenlenmesinin planlandığı bildirilmektedir.

Söz konusu heyet organizasyonunun sektörel bazda yapılmasının Kazablanka Ticaret Müşavirliği'nce tavsiye edilmekte olduğu ifade edilmektedir.

Bahsekonu ülkenin hedef pazar olarak belirlendiği, potansiyel ticaret ve işbirliği imkanları olduğu düşünülen ve heyetin düzenlenmesinin uygun olacağı öngörülen sektör önerilerinin 2 Eylül 2016 Cuma günü saat 13:30'a kadar Birliğimize (E-posta: arge@baib.gov.tr) gönderilmesi gerekmektedir. (4341)



Ekler:
Ek-1 Taslak Program.pdf

Ek-2 Gorus Formu.pdf

Ek-3 Yonetmelik Taslagi.pdf

Ek-4 RF Ticaret ve Sanayi Odasi.pdf

Ek-5 Novorossisk Tic. Atas..pdf

EK-6 K.Kosullari-Taslak Program.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.