2018/198 Sirküler (01.11.2018)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER NO: 2018/198


Sayın Üyemiz,

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden alınan yazıda, Bakanlığın iştigal alanı içerisinde yer alan devlet destekleri kapsamında firmaların yurtdışına açılmaları ve ihracatlarını artırmaları amacıyla çeşitli enstrümanlarla firmaların desteklendiği ifade edilmektedir.

Yazının devamında, Bakanlıkça gerçekleştirilen bir çalışma kapsamında yukarıda anılan desteklerden faydalanma potansiyeline haiz firmaların % 76,8'inin desteklerden hiç faydalanmadığının tespit edildiği belirtilmektedir.

Konunun daha detaylı bir şekilde irdelenmesi neticesinde desteklerin etkin bir şekilde kullandırılamamasının en önemli nedenlerinden birinin ilgili destek mevzuatının yer aldığı kanalların ihracatçılar için fazla karmaşık bulunmasının olduğu ifade edilmektedir.

Söz konusu problemin çözülmesi için desteklerin basit bir şekilde görseller yardımıyla anlatıldığı www.kolaydestek.gov.tr isimli platformun oluşturulduğu ve kısa sürede yoğun bir ilgiye mazhar olduğu ifade edilmekte olup, bahse konu platformun ilk 6 ayda 70 bin tekil kullanıcıya ulaştığı belirtilmektedir.

Kolay destek internet sitesinin yanı sıra, yine desteklerin daha anlaşılır hale getirilmesi amacı doğrultusunda 9 ayrı animasyon filminin hazırlandığı, desteklerin basit bir şekilde anlatıldığı bu animasyonların birçok televizyon kanalında kamu spotu olarak yayımlandığı, anılan animasyonlara www.kolaydestek.gov.tr adresi üzerinden ulaşılabileceği belirtilmekte olup, indirilebilir yüksek kaliteli versiyonlarına ise www.kolaydestek.gov.tr/animasyonlar adresinden ulaşılmasının mümkün olduğu ifade edilmektedir.

Bilgilerini rica ederim.


e-imzalıdır

Anıl YILMAZ

Genel Sekreter V.

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.