2022/033 Sirküler (01.03.2022)


İVEDİ-ÖNEMLİ

BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE
SİRKÜLER-033

Sayın Üyemiz,

Rusya Federasyonu ve Ukrayna arasında yaşanan son gelişmeler dolayısıyla söz konusu ülkelere yapılan ihracatta bazı sorunlar yaşanmaktadır. Bu gelişmeleri değerlendirmek amacıyla 28 Şubat 2022 tarihinde çevrimiçi ortamda bu ülkelere yaş meyve sebze ihracatında önde gelen firmaların da katılımıyla Genişletilmiş Yaş Meyve Sebze Sektör Kurulu toplantısı gerçekleştirilmiş ve sorunların çözümü için fikir alışverişinde bulunulmuştur.

Bahse konu toplantıda, gümrük kapılarının kapanması nedeniyle geri dönen sevkiyatların ülkemize girişi, limanlarda bekleyen veya yolda olan ürünlerin akıbeti, daha önce ihracatı gerçekleştirilmiş olan sevkiyatların ödemelerinin yapılamaması gibi ihracatçılarımızın hali hazırda en fazla etkilendikleri sorunların detaylarıyla Sektör Kurulunda görüşülmesi kararına varılmıştır.

Bu itibarla, Sektör Kuruluna iletilmesini teminen, Rusya-Ukrayna krizi nedeniyle, Rusya, Ukrayna ve Belarus ülkelerine ihracat sürecinde sorun yaşayan ihracatçı firmaların Ek'te iletilen tabloyu excel formatında eksiksiz bir şekilde doldurmaları gerekmektedir.

Bildirimlerin excel formatında 3 Mart Perşembe günü saat 13:00'e kadar Genel Sekreterliğimize ve eo@baib.gov.tr adresine iletilmesi gerekmektedir.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır.
Güliz AKEL ÇETİNKAYA
Genel Sekreter V.



Ek: Taahhütname (1 Sayfa)



Ekler:
YMS Bildirim Tablosu.xlsx

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.