2022/081 Sirküler (16.05.2022)


ÖNEMLİ

BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2022-081

Sayın Üyemiz;

T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğünden alınan yazıda, ülkemizden Güney Kore'ye kiraz ihracatının "Türkiye'den Taze Kiraz Meyvelerinin İthalatında Bitki Karantinası İthalat Gereklilikleri Protokolü" kapsamında icra edilmekte olup, G. Kore tarafınca 2021 yılında ülkemiz menşeli kiraz ithalatına getirilen kısıtlamanın kaldırılmasına yönelik çalışmaların Tarım ve Orman Bakanlığı ile koordineli bir şekilde sürdürülmekte olduğu, sürecin olumlu neticelenmesi durumunda kiraz ihracatının bu yıl yapılmasının planlandığı ifade edilmektedir.

Bu kapsamda, Tarım ve Orman Bakanlığından alınan yazıya atıfla, 2022 yılı kiraz ihracatına yönelik olarak ihraç edilecek kirazların yetiştirildiği bahçelerin, paketleme ve fumigasyon uygulama tesislerinin listesinin Bakanlıkları tarafından oluşturularak G.Kore Hayvan ve Bitki Karantinası Ajansı'na gönderileceği ifade edilmekte olup, bu çerçevede kayıt işlemlerine ilişkin dikkat edilmesi gereken bir dizi hususa yer verilmektedir.

Yazıda devamla, 2022 yılı için "Kiraz Bahçesi (Üreticisi) Listesi" ve "Paketleme/Fumigasyon Uygulama Tesisi Listesi"ne dahil olmak isteyen Kiraz Bahçesi (Üreticisi) ve Paketleme/Fumigasyon Uygulama Tesisi başvurularının, Uygulama Talimatı'nın EK-2 ve EK-3'ünde yer alan bilgi ve belgeleri içerecek şekilde Zirai Karantina / İl - İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince 27 Mayıs 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar alınacağı ifade edilmektedir.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır
Güliz AKEL ÇETİNKAYA
Genel Sekreter V.

EK-1: Fumigasyon Uygulama Talimatı (3 Sayfa)

EK-2: Paketleme ve Fumigasyon Denetim Formu (3 Sayfa)

EK-3: Protokol İNG (12 Sayfa)

EK-4: Protokol TR (12 Sayfa)

EK-5: Taahütname (1 Sayfa)

EK-6: Tuzak Izleme ve Takip Rehberi (5 Sayfa)

EK-7: Uygulama Talimatı (14 Sayfa)

EK-8: Bahçe Denetim Formu (2 Sayfa)



Ekler:
EK-1.pdf

EK-2.pdf

EK-3.pdf

EK-4.pdf

EK-5.pdf

EK-6.pdf

EK-7.pdf

EK-8.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.