2022/098 Sirküler (03.06.2022)


ÖNEMLİ/İVEDİ

BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE
SİRKÜLER 2022-098

Sayın Üyemiz;

T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğünden alınan yazıda, ülkemizden G. Kore'ye kiraz ihracatının, "Türkiye'den Taze Kiraz meyvelerinin İthalatında Bitki Karantinası İthalat Gereklilikleri Protokolü" hükümleri doğrultusunda gerçekleştirileceği ifade edilmektedir.

Bahse konu yazıda, Tarım ve Orman Bakanlığı (TOB)'ndan alınan yazıya atıfla, söz konusu Protokol uyarınca birer örnekleri ekte sunulan 2022 yılına ait G. Kore'ye ihraç edilecek kirazların yetiştirildiği bahçelerin, paketleme ve fumigasyon uygulama tesisleri listelerinin oluşturulduğu belirtilerek, anılan ülkeye ihraç edilecek kirazların kayıtlı bahçede üretilmiş ve yine kayıtlı paketleme ve fumigasyon uygulama tesisinde işlemden geçirilmiş olması gerektiğine vurgu yapılmaktadır.

G.Kore Hayvan ve Bitki Karantina Ajansı ile yapılan görüşmelerde; kendilerine gönderilen listelerin onaylanmasını müteakip, Bakanlığımız tarafından ihracat programı, ihracat işlemlerine katılacak G.Koreli Pre-clearance uzmanı (inspektör) sayısı, denetim süresi, beklenen ihracat miktarlarının sunulması vb. bilgiler talep edildiği ifade edilmektedir.

Bu suretle, TOB tarafından ihracat programının ivedilikle oluşturulabilmesini ve G.Kore tarafına iletilmesini teminen, 2022 yılı kiraz ihracat sezonunda G. Kore'ye kiraz ihracat etmek isteyen firmalarca bir örneği ekte yer alan tablonun doldurularak 6 Haziran 2022 tarihi mesai bitimine kadar eo@baib.gov.tr iletilmesi gerekmektedir.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır
Dr. Nedret TOSUN
Genel Sekreter V.

Ek-1: IhracatProgramiTablo1Sayfa

Ek-2: KirazBahcesiListesi3Sayfa

Ek-3: TesisListesi2Sayfa

Ek-4: Bilgi Notu



Ekler:
Bilgi notu.docx

IhracatProgramiTablo1Sayfa.docx

KirazBahcesiListesi3Sayfa.doc

TesisListesi2Sayfa.doc

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.