2022/196 Sirküler (16.11.2022)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE
SİRKÜLER 2022-196

Sayın Üyemiz;

1. Kuzey Kore Hakkında Yaptırım Kararları

2. Ufuk Avrupa Küme 5 Enerji Güneş Enerjisi Çağrıları Ulusal Danışma Toplantısı

3. Ticaret Müşavirlerimizle Sektörel Elektronik Sohbetler- Filipinler

4. Ukrayna PVC Profiller Korunma Önlemi Soruşturması

5. Türkiye Ve Bulgaristan Ulaştırma Bakanları Toplantısı

6. Ukrayna / Polimer Malzemeleri Korunma Önlemleri

7. Morityus / İhale

8. Muhtelif Narenciye Satış İhalesi

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır
Güliz AKEL ÇETİNKAYA
Genel Sekreter V.

1. Kuzey Kore Hakkında Yaptırım Kararları

Hazine ve Maliye Bakanlığının yazısına atıfla Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, Kuzey Kore'ye yönelik Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararları çerçevesinde daha önce 24.02.2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararı ile mal varlığı dondurulan kişi ve kuruluşlara yönelik bilgilerin, 19.10.2022 tarihli ve 31988 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 18.10.2022 tarihli ve 6220 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile güncellendiği bildirilmektedir.

2. Ufuk Avrupa Küme 5 Enerji Güneş Enerjisi Çağrıları Ulusal Danışma Toplantısı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen ve yürütücüsünün T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ana yararlanıcısının TÜBİTAK olduğu Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen "Ufuk 2020'de Türkiye Faz-II” Teknik Destek Projesi kapsamında Ufuk Avrupa Küme 5 Güneş Enerjisi (Solar Energy) çağrıları özelinde düzenlenecek olan Ulusal Danışma Toplantısının (Karma Etkinlik) 18 Kasım 2022 tarihinde İstanbul Radisson Blu Şişli Hotel'de gerçekleştirileceği ifade edilmektedir.

Etkinliğin, araştırma ve inovasyon ekosistemine ve aynı zamanda Enerjide Etkin ve Sürdürülebilir Dönüşümün Desteklenmesi Teknik Destek Projesi faydalanıcı paydaşlarına hitap edeceği, etkinliğin içeriğinde, Ufuk Avrupa Küme 5 - Enerji kapsamındaki Güneş Enerjisi çağrı başlıklarının yer aldığı ve ilgili Küme'ye dair çağrılara odaklanılacağı bildirilmektedir.

Söz konusu etkinlikte gerçekleşecek oturumların, katılımcıların Ufuk Avrupa Programı'nın temel kavramlarını ve destekleyici belgelerini anlamalarına yardımcı olacak şekilde yapılandırılmış olduğu ve katılımcıların bu programdan yararlanabilecekleri şekilde düzenlendiği, etkinlikte kullanılacak olan eğitim notları ve sunumların içeriklerinin, Avrupa Birliği'nden derlenmiş literatür ve faydalı şablonlarla zenginleştirildiği belirtilmektedir.

Etkinliğe katılım için https://ufukavrupa.org.tr/ adresinde bulunan kayıt linkinin doldurulması gerektiği ifade edilmektedir.

3. Ticaret Müşavirlerimizle Sektörel Elektronik Sohbetler- Filipinler

T.C. Ticaret Bakanlığından alınan bir e-posta yazısında, Bakanlığa bağlı olarak dünyanın dört bir yanında ihracatımızın geliştirilmesi için çalışmakta olan Ticaret Müşavir ve Ataşelerimizle Türk iş dünyasını bir araya getirmek üzere Bakanlık tarafından "Ticaret Müşavirlerimizle Sektörel Elektronik Sohbet Toplantıları” düzenlenmekte olduğu ifade edilmektedir.

Bu kapsamda,17 Kasım 2022 Perşembe günü 10:30-12:00 saatleri arasında Filipinler'de görev yapmakta olan Ticaret Müşavirimiz ile "Zoom” programı üzerinden"Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik, Kozmetik, Hijyen ve Kişisel Bakım Ürünleri"sektörlerine yönelik sektörel elektronik sohbet toplantısının gerçekleştirileceği ve söz konusu toplantıya aşağıda verilen link üzerinden kayıt olmak suretiyle katılım sağlanabileceği bildirilmektedir.

Filipinler Sektörel Elektronik Sohbet Toplantısı Kısa Link :https://bit.ly/3Ul1rsF

4. Ukrayna PVC Profiller Korunma Önlemi Soruşturması

Ticaret bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden alınan yazıda, Ukrayna Ekonomi Bakanlığı tarafından "PVC profiller” ithalatına karşı başlatılan korunma önlemi soruşturmasının 05 Kasım 2022 tarihinde Ukrayna Resmi Gazetesi'nde yayımlanan bildirime göre önlemsiz olarak kapatıldığı belirtilmekte olup söz konusu bildirime https://bit.ly/3fBDYo3 adresinden ulaşılabileceği ifade edilmektedir.

5. Türkiye ve Bulgaristan Ulaştırma Bakanları Toplantısı

Sofya Ticaret Müşavirliğinin yazısına atıfla Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil KARAİSMAİLOĞLU'NUN teşrifleriyle 01 Kasım 2022 tarihinde Kapıkule Sınır Kapısında Bulgaristan Ekonomik İşlerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Sayın Hristo ALEKSİEV ile sınır geçişlerinin hızlandırılması ve çeşitlendirilmesine yönelik bir toplantı gerçekleştirildiği bildirilmekte olup Ticaret Müşavirliği tarafından toplantıya ilişkin hazırlanan bilgi notu ekte sunulmaktadır.

EK-1: Bilgi Notu

6. Ukrayna / Polimer Malzemeleri Korunma Önlemleri

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden alınan yazıda, Kiev Ticaret Müşavirliğimizden alınan bilgiye göre Ukrayna tarafından "polimer malzemeleri” ithalatına karşı uygulanan korunma önlemi uygulamasının Ukrayna tarafından askıya alındığı bildirilmekte olup konuya ilişkin Ukrayna Ekonomi Bakanlığı'ndan alınan yazının bir sureti ekte yer almaktadır.

EK-2: Yazı Sureti

7. Morityus / İhale

T.C. Antananarivo (Madagaskar) Ticaret Müşavirliğinin yazısına atıfla Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, Madagaskar'da yerleşik Morityus Cumhuriyeti Büyükelçiliğinden alınan 07 Kasım 2022 tarihli notada Morityus'ta bazı yatırım fırsatlarının bulunduğu belirtilerek bir ihale ilanının nota ekinde gönderildiği ve ilgilenen firmaların teklif sunması amacıyla Büyükelçiliklerine iletildiği ve söz konusu nota ekinin birer örneğinin ilişikte yer aldığı belirtilmektedir.

EK-3: Nota sureti ve ekleri

8. Muhtelif Narenciye Satış İhalesi

T.C. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nden alınan yazıda, İşletmelerinin 2022 yılı üretimi tahmini 135 Ton Mandarin Narenciye mahsulü satış ihalesinin 17.11.2022 Perşembe günü saat 14.00'de İşletmelerinde tekrar yapılacağı bildirilmekte olup, ihaleye ait ilan örneğinin ekte yer aldığı belirtilmektedir.

EK-4: İlan Örneği



Ekler:
EK-1 Bilgi Notu.pdf

EK-2 Yazı Sureti.pdf

EK-3 Nota.pdf

EK-4 İlan Örneği.doc

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.