2022/199 Sirküler (18.11.2022)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE
SİRKÜLER NO: 2022-199

Sayın Üyemiz,

T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ile 5973 sayılı İhracat Destekleri Hakkında Karar çerçevesinde, Doğaltaş sektöründe faaliyet gösteren üyelerimize yönelik, 14-19 Şubat 2023 tarihleri arasında Stona 2023 Fuarı ile eş zamanlı olarak Bengaluru/Hindistan'a yönelik Doğaltaş Sektörel Ticaret Heyeti gerçekleştirilmesi planlanmakta olup, Sektörel Ticaret Heyetine ilişkin taslak programımız ekte yer almaktadır.

Planlanan heyet ile; (1) Olası ticari işbirliği imkânlarının araştırılması ve ticari potansiyelin yerinde tespit edilmesi ve (2) Sektörel kurum ve alıcı firmalarla ikili görüşmeler yaparak yeni iş bağlantıları kurulması hedeflenmektedir.

Bölgemiz mermer/doğaltaş ihracatına katkı sunulması, ihracatçılarımızın yeni pazarlara açılabilmesinin kolaylaştırılması ve üye firmalarımızın maliyetlerinin azaltılması adına, Bakanlıkça hedef ülke olarak belirlenen Hindistan'a %60 devlet desteği kapsamındadır. Ayrıca, heyetlerimize ilişkin tüm maliyetlerin ön-finansmanı da Birliğimiz tarafından sağlanacaktır.

Bu çerçevede, söz konusu heyet programından daha fazla firmamızın faydalanabilmesini teminen 1. kişi için katılım payı 1300 USD, 2. kişi için 900 USD olarak belirlenmiştir. Katılım payına; gidiş-dönüş uçak bileti, 3 gece konaklama (oda+kahvaltı), transferler, bölgedeki önemli ithalatçılarla ikili iş görüşmeleri organizasyon giderleri, yurt dışı çıkış harç pulu, seyahat sigortası, tanıtım malzemeleri, tercüman hizmeti dâhil; oteldeki ekstra oda harcamaları ücreti hariçtir.

Bu çerçevede,Hindistan'a yönelik Sektörel Ticaret Heyetine katılmak isteyen firmaların en geç 28 Kasım 2022 Pazartesi günü mesai bitimine kadar başvurularını ekte sunulan form ile öncelikle e-posta (arge@baib.gov.tr), ardından evrak asılları ile Genel Sekreterliğimize iletmelerini ve katılım bedelini aşağıda yer alan Birliğimiz banka hesabına yatırmalarını rica ederim.

e-imzalıdır
Dr. Nedret TOSUN
Genel Sekreter V.



Ekler:

  1. Önemli Notlar
  2. Sektörel Ticaret Heyeti Taslak Programı
  3. Sektörel Ticaret Heyeti Katılımcı Firma Talep Yazısı (EK C1)
  4. Firma Katılımcı Dilekçesi

TİCARET HEYETİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR

- Şahıs firmaları Ticaret Bakanlığı desteğinden yararlanamamaktadır.

- Sektörel Ticaret Heyetimiz dâhilinde bir şirketten en fazla 2 kişi devlet desteği kapsamındadır.

- 1 Ocak 2021 sonrası gerçekleşecek faaliyetlerin başvurularının DYS Sistemi üzerinden iletilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda heyetlerde katılımcı olacak firmaların DYS'de tanımlı olmaları gerekmektedir.

- Heyete katılacak temsilcinin firma sahibi veya ortağı olması halinde; şirketin güncel sermaye paylaşımını gösteren Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi; heyete katılacak temsilcinin firma çalışanı olması halinde (Yönetim kurulu/icra kurulu üyesi ve şirket yöneticisi dahil) ise bu durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya son aya ait firma SGK hizmetli listesinde katılacak temsilcinin adının geçtiği sayfanın e-mail ile gönderilmesi gerekmektedir.

- Birliğimizce düzenlenecek söz konusu heyete katılım sınırlı sayıda olup, çok sayıda talep olması durumunda heyet bedelinin yatırılması ve heyete ilişkin gerekli belgelerin eksiksiz olarak teslim edilme tarihi esas alınacaktır.

- Vize işlemleri ve ücretleri hizmete dâhil olmayıp, firmaların münferit olarak başvurmaları gerekmektedir.

USD Hesap Bilgileri:

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği

Vakıflar Bankası-Antalya Şubesi-Hesap No: 00158048000844376

IBAN : TR09 0001 5001 5804 8000 8443 76

NOT: Banka dekontlarında katılımcı firmanın ismi, hesap numarası, IBAN numarası, "BAİB Hindistan Sektörel Ticaret Heyeti Katılım Bedeli” ibaresi yer alması gerekmektedir.


Ekler:
EK A-1 (Sektörel Ticaret Heyeti Katılımcı Şirket Talep Yazısı).doc

Firma Katılımcı Dilekçesi.docx

TASLAK PROGRAM.PDF

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.