TKDK hibe destekleri eğitimi gerçekleştirildi Yeni


Birliğimiz, ihracatçı firmalarımızın devlet desteklerinden ve hibe programlarından daha verimli faydalanabilmeleri amacıyla başlattığı eğitim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu çerçevede Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Antalya Ofisi ile "Meyve Sebze İşleme ve Paketleme Hibe Destekleri - IPARD” konulu bir eğitim gerçekleştirdi. Eğitimde TKDK Uzmanı Mehtap Ayşe Köse hibe programı ile ilgili detaylı bilgi verirken, TKDK Uzmanları Sevcihan Ulusoy İlhan, Hatice Söyler ve Hasan Çoban, katılımcıların sorularını yanıtladı. 

TKDK Uzmanı Mehtap Ayşe Köse, program çerçevesinde ‘Hayvancılık Hibe Destekleri', ‘Meyve Sebze İşleme ve Paketleme Hibe Destekleri', ‘Süt ve Et İşleme Hibe Destekleri', ‘Balıkçılık ve Su Ürünleri Hibe Destekleri' hakkında detaylı bilgi verdi. Destekleme kapsamındaki harcama limitlerinin 500 bin Avroya kadar çıkabildiğini belirten TKDK Uzmanı Mehtap Ayşe Köse, şahısların ve tüzel kişilerin yüzde 50-60 oranında hibe desteğinden faydalanabileceğini açıkladı. Antalya'nın hibe programına yeni alındığının açıklandığı eğitimde kadın girişimcilerin ve 40 yaş altı başvuru sahiplerinin puanlamada pozitif ayrımcılık göreceğini de bildirildi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Antalya Ofisi, Antalya EXPO Center içerisinde yer alıyor. Hibe destekleri kapsamında girişimciler; soğuk hava deposu, meyve sebze paketleme tesisi, meyve sebze kurutma tesisi, su ürünleri üretim ve işleme tesisi, kanatlı hayvan yetiştirme ve etini işleme tesisi, tıbbi aromatik bitkiler yetiştirme ve işleme tesisi, süt işleme tesisi, yumurta işleme tesisi, kırsal turizm, bitkisel üretim, arıcılık, yenilenebilir enerji, makine parkları gibi alanlarda yatırım yaparak destekten faydalanabilir.



Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.