Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Ali Kamacıoğlu, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği'ni (BAİB) ziyaret etti. BAİB Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu ve BAİB Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından misafir edilen KTSO Başkanı Ali Kamacıoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) ihracatını artırmak istediklerini açıklayarak, bu yönde BAİB'den her konuda destek beklediklerini söyledi. BAİB Başkanı Çavuşoğlu ise KTSO Başkanı Kamacıoğlu'nun talebine olumlu yanıt vererek, KKTC'nin ihracatını artırmak için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.
İhracatın milli ekonominin gelişmesindeki pozitif etkisine dikkat çeken KTSO Başkanı Kamacıoğlu, "Hellim peynirimizi bilmeyen yoktur. Biz 50 milyon dolarlık hellim peyniri ihracatı yaparken, Rum kesimi 300 milyon Avro'luk ihracat yapıyor. Aynı potansiyel bizde de var. Çok değerli ihraç ürünlerimiz var ama ihraç etme konusunda eksikliğimiz var. Yeni pazarlara açılmak için bizim yapmamız gerekenler var. Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği'nin de desteğine ihtiyacımız var” dedi. KTSO Başkanı Kamacıoğlu, konuşmasında AB'den ayrılan İngiltere ile görüşmeler yaptıklarını açıklayarak, İngiliz iş insanlarının KKTC ürünlerini almaya sıcak baktığını da açıkladı.
BAİB Başkan Yardımcıları Mustafa Küçükyaman, Ramazan Keskin, BAİB Yönetim Kurulu Üyeleri Ercan Akın, Süleyman Duran, Ahmet Tekin, Mahmut Alkan, Denetim Kurulu Üyeleri Onur Kacar ve Yusuf Akgül'ün de katıldığı toplantıda konuşan BAİB Başkanı Çavuşoğlu, "Her zaman yanınızdayız. Zaten üyelerimiz sizden ürün alıyorlar. Ürünlerinizi ihraç etme konusunda da her türlü desteği veririz. Batı Akdenizli ihracatçılarla heyet olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne geliriz ve üyelerinizle işbirliği konusunda çalışmalar yaparız. Sizin heyetinizi de Bölgemizde misafir ederiz. Tesislerimizde gerçekleşecek incelemelerin üyelerinizi aynı yatırımları yapma konusunda heyecan yaratacağını düşünüyorum” dedi.
Başkan Çavuşoğlu, "Biz sektörel ticaret heyetleri düzenleyerek, yurt dışında pazarlama faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. URGE Projeleri düzenleyerek, sektörlerimizin ihracatını geliştirmek için yurt dışına açılıyoruz. Bu yönde çalışmalar gerçekleştirmeniz için personelinizin eğitimi konusunda da destek veririz. Yeter ki Kuzey Kıbrıs'ın ihracatı gelişsin, ekonomisi gelişsin” dedi. Yapılan görüşmelerin ardından bir protokol imzalanmasına karar verildi. Önümüzdeki aylarda ihracat alanında işbirliğini içeren bir protokol imzalanması bekleniyor.
Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.