2013/042 Sirküler (28.01.2013)


ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

ÖZEL SİRKÜLER NO: 2013 / 42

Sayın Üyemiz,

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü'nden alınan 25.01.2013 tarihli yazıda; Kuruluşları stoklarında ekmeklik buğdayların, ilgili "Uygulama Esasları” çerçevesinde mamul madde ihracatı sonrası sadece un fabrikaları ile üretiminde ekmeklik buğday kullanan bulgur fabrikalarına yönelik satışa verileceği ifade edilmektedir.

Satışa açılacak ekmeklik buğday stoklarının sınırlı olması nedeniyle, Genel Sekreterliğimiz tarafından 08.02.2013 tarihi mesai bitimine kadar Genel Müdürlüklerine ulaştırılan ekmeklik buğday hak edişlerinin değerlendirileceği bildirilmektedir.

Kuruluşlarınca; bu kapsamda yapılacak satışların, önceki satışlarında olduğu gibi firmalardan taahhütname (Ek: 1 ) alınarak yapılacaktır.

Bu kapsamda, 25.01.2013 - 28.02.2013 (dahil) tarihleri arasında imzalanacak sözleşmeler için geçerli olacak ABD Dolar/Ton satış fiyatları ile satışa açılan stoklara ait detaylı bilgilerin Ofislerinin Şube Müdürlüklerinden öğrenilebilecektir.

Kuruluşlarınca bu ve bundan sonra yapılacak hububat satışlarında, Genel Sekreterliğimiz tarafından Genel Müdürlüklerine gönderilecek tüm hak edişlerin toplamı dikkate alınarak satışa açılan stoklar ve firmaların talebine göre buğday tahsisi yapılacaktır.

Firmalara yapılacak tahsis için Genel Sekreterliğimiz tarafından Kuruluşlarına gönderilecek hak ediş yazılarından ayrı olarak gönderilecek yazı ile ilgili firmaya tahsis edilecek ürün miktarının öncelikle hangi hak edişten veya hak edişlerden karşılanacağının bildirileceği ifade edilmektedir.

Bilgilerini rica ederim.

Güliz AKEL ÇETİNKAYA

Genel Sekreter V.


EK: Taahhütname (1 Sayfa)



Ekler:
srkaib2013042.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.