2013/068 Sirküler (26.02.2013)


ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

ÖZEL SİRKÜLER NO: 2013 /068

Sayın Üyemiz,

Ülkemiz ile Almanya arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla, 28 Mayıs - 31 Mayıs 2013 tarihleri arasında Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde ve Genel Sekreterliğimiz organizasyonunda Nürnberg / Almanya'ya yönelik olarak "Stone+tec Nürnberg 2013” fuarı ile eşzamanlı olarak "Doğaltaş Sektörel Ticaret Heyeti Programı” düzenlenmesi planlanmaktadır.

Ekte sunulan program kapsamında; ülkemiz doğaltaş sektörü temsilcileri ile doğaltaş ithalatı 800 milyon dolar seviyesinde olan Almanya'daki ithalatçı firmaları arasında ikili iş görüşmeleri düzenlenecek ve önemli ithalatçı firmalar ile tesislere ziyaretler organize edilecektir. Söz konusu sektörel ticaret heyeti programı sektör için önem arz eden Stone+tec Nürnberg 2013 Fuarı ile eşzamanlı yapılacak ve katılımcı firmalarımız için fuarı ziyaret etme şansı da olacaktır.

"Almanya Doğaltaş Sektörel Ticaret Heyeti Programı”na kişi başı katılım bedelinin daha sonra kesinleşmekle birlikte yaklaşık 2.000 Euro olacağı öngörülmektedir. İlgili Sektörel Ticaret Heyeti Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulu'nun 2011/1 sayılı Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği Hakkında Tebliğ'in 4. Bölümüne istinaden gerçekleştirilecek, ilgili Tebliğ dahilinde devlet desteğinden faydalanacak ve firma katılım payları o tarihleri kapsayan tahmini maliyetler üzerinden hesaplanmaktadır. Heyet programı sonunda gerçekleşen maliyetlerin, tahmini maliyetlerden düşük olması durumunda TCMB'nin ilgili heyet desteğini Genel Sekreterlik hesabına yatırmasını müteakip oluşan fark katılımcı firmaların hesabına aktarılacaktır.

Katılım payına; uçak bileti, Otel'de 3 gece konaklama (oda+kahvaltı), öğle ve akşam yemekleri, alan vergisi, yerel firmalarla ikili iş görüşmeleri, tercümanlık hizmetleri, Almanya'daki transferler ve ikili iş görüşmeleri için gerekli olan bütün hizmetler dahil, oteldeki ekstra oda harcamaları ve diğer ekstra harcamalar hariçtir.

Bu itibarla, söz konusu sektörel ticaret heyeti programına katılmak isteyen firmaların, en geç 15 Mart 2013 Cuma günü mesai bitimine kadar; katılım bedeli ödemesi olan 2.000 Euro'yu Antalya İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliği'nin Banka hesabına (Banka: Vakıflar Bankası Şube: Antalya Şubesi (Antalya) Şube Kodu: 077 IBAN: TR95 00015001 5804 8000 8443 80) Euro hesabına yatırarak; ilgili dekont ile ekte yer alan başvuru dilekçesi ve katılımcı şirket bilgi formunu Genel Sekreterliğimize (dekontta firma ismi yer alması gerekmektedir.) iletmeleri gerekmektedir. Katılımdan herhangi bir sebepten dolayı vazgeçilmesi durumunda para iadesi yapılmayacaktır.

Bilgilerini rica ederim.

Fisun EVRENSEVDİ

Genel Sekreter

Ayrıntılı Bilgi İçin: Anıl Yılmaz (Tel: 0242 311 80 00 / 1308, E-Posta: yilmaza@aib.gov.tr)

EKLER: Taslak Program (1 Sayfa)

Almanya Doğaltaş Sektörü Bilgi Notu ve İthalat İstatistikleri

2011 yılında düzenlenen Stone+tec Nürnberg Fuarı Bilgi Notu

Başvuru Dilekçesi (1 Sayfa)

Katılımcı Şirket Bilgi Formu (1 Sayfa)



Ekler:
srkaib2013068.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.