2013/092 Sirküler (22.03.2013)


ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2013 / 92

Sayın Üyemiz,

  1. DEİK / İran Ticaret Heyeti
  2. Türk - Belarus İş Konseyi Ortak Toplantısı
  3. TOBB, Türkiye 100. Yıl Programı
  4. Kuveyt IX. Dönem KEK Toplantısı
  5. 4. Uluslararası Doğu Azerbaycan Yatırım Fırsatları Forumu
  6. Suudi Sağlık Konferansı ve Fuarı
  7. Yatırım Yeri Temininde Karşılaşılan Sorunlar
  8. Angola Yatırım Olanakları ve İşbirliği İmkanları Konferansı
  9. Hırvatistan'dan Gelecek Firmalar İle İki Görüşme Toplantısı

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

Fisun EVRENSEVDİ

Genel Sekreter

DEİK / İRAN TİCARET HEYETİ

DEİK - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'ndan alınan bir yazıya istinaden TİM - Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda; Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet YILMAZ'ın 9-12 Nisan 2013 tarihleri arasında İran İslam Cumhuriyeti'ne gerçekleştireceği ziyaret kapsamında DEİK/Türk-İran İş Konseyi ve İran Ticaret, Sanayiler ve Madenler Odaları İşbirliğinde 10 Nisan 2013 Çarşamba günü Tahran'da ve 11 Nisan 2013 Perşembe günü Şiraz'da Türk - İran İş Forumları düzenleneceği, (1591)

Türk iş dünyası temsilcileri ile İranlı işadamlarını bir araya getirerek işbirliği olanaklarının yerinde tespit edilmesinin hedeflendiği Forumlar çerçevesinde iki ülke işadamlarının bir araya geleceği ikili görüşmelerin organize edileceği ifade edilmektedir.

Söz konusu heyete katılmak isteyen firmaların ek 1'de yer alan katılım formunu eksiksiz olarak doldurarak, avans ödeme bedelinin ödendiğini gösteren, katılımcının isminin de kayıtlı olduğu ödeme dekontu ile birlikte en geç 01 Nisan 2013, pazartesi günü mesai saati bitimine kadar DEİK'e (E-mail: adiblan@deik.org.tr, Faks: 0212 270 35 92) iletmeleri gerekmektedir.

EK 1: Katılım Formu

TÜRK - BELARUS İŞ KONSEYİ ORTAK TOPLANTISI

DEİK - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'ndan alınan yazıda; Türkiye - Belarus Karma Ekonomik Komisyonu VIII. Dönem Toplantısı kapsamında ülkemize gelecek olan Belarus Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sayın Vladimir Makey'in katılımları ile 4 Nisan 2013 tarihinde Ankara'da Türk - Belarus İş Konseyi Ortak Toplantısı'nın düzenleneceği belirtilmektedir. (1573)

Belarus Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde yapılacak olan etkinliğe Belarus Dışişleri Bakanının yanı sıra Belarus Cumhuriyeti Ulusal Yatırım ve Özelleştirme Ajansı Başkanı Sayın Dimitiy Klevjits, Minsk ve Mogilyov vilayetleri Serbest Ekonomi Bölgelerinin yöneticileri, Minsk Otomobil Fabrikası, Minsk Traktör Fabrikası gibi büyük ölçekli işletmeler ve diğer Belarus firmalarının temsilcileri iştirak edecektir.

Sabah saatlerinde başlaması planlanan toplantı çerçevesinde Belarus'un ekonomik durumu, ikili işbirliğinin geliştirilmesi imkanları, Belarus'taki yatırım olanakları, özelleştirme süreci vs. konulara ilişkin kapsamlı sunumlar yapılacak ve iki ülke işadamları arasında iş görüşmeleri gerçekleştirilecektir.

Türk - Belarus İş Konseyi Ortak Toplantısı'na katılmak isteyenlerin ek 2'de yer alan formu doldurarak 01 Nisan 2013 pazartesi günü mesai bitimine kadar DEİK'e (Elnur Osmanov, E-posta: eosmanov@deik.org.tr, tel: 0212 339 50 67, faks: 0212 270 37 84) iletmeleri gerekmektedir.

EK 2: Katılım Formu ve Belarus Heyet Listesi

TOBB, TÜRKİYE 100. YIL PROGRAMI

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) bir yazısında, TOBB öncülüğünde, All World Network ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğinde, ‘Türkiye 100 Programı'nın başlatıldığı, Detaylı bilgi notu ek 3'te yer alan programın başvurularının www.turkiye100.org adresinden yapılacağı ifade edilmektedir. (1559)

EK 3: Bilgi Notu

KUVEYT IX. DÖNEM KEK TOPLANTISI

TİM - Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda; Türkiye - Kuveyt IX. Dönem KEK Toplantısı'nın Maliye Bakanı Sayın Mehmet ŞİMŞEK ve Kuveyt Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Anas Al-Khalid AS-SALİHİ eş başkanlıklarında nisan ayı içinde Ankara'da gerçekleştirileceği ifade edilmektedir. (1600)

Bu çerçevede, bahse konu ülkede ihracatçılarımızın karşılaştığı sorunlar ile anılan toplantıda gündeme getirilmesinde fayda görülen diğer hususlara ilişkin görüşlerinizin Ek 4'te yer alan form doldurularak TİM'e iletilmek üzere en geç 26 Mart 2013 Salı günü mesai bitimine kadar Genel Sekreterliğimize (yilmaza@aib.gov.tr) iletilmesi gerekmektedir.

EK 4: Görüş Formu

4. ULUSLARARASI DOĞU AZERBAYCAN YATIRIM FIRSATLARI FORUMU

TİM - Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda; 4. Uluslararası Doğu Azerbaycan Yatırım Fırsatları Forumu'nun 6-7 Temmuz 2013 tarihlerinde İran Doğu Azerbaycan İl Ekonomi ve Maliye Kurumunca Tebriz kentinde düzenleneceği ve söz konusu forumla ilgili bilgilere www.investin.ea.ir adresinden ulaşılabileceği bildirilmektedir. (1602)

SUUDİ SAĞLIK KONFERANSI VE FUARI

Ekonomi Bakanlığı'ndan alınan bir yazıya istinaden TİM - Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda; "Saudi Health Exhibition and Conference 2013” (www.saudihealthexhibition.com) etkinliğinin 12-14 Mayıs 2013 tarihleri arasında Riyad Uluslararası Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenleneceği belirtilerek sağlık sektörü alanında iştigal eden firmalarımızın söz konusu etkinliğe katılımlarının talep edildiği belirtilmektedir. (1603)

YATIRIM YERİ TEMİNİNDE KARŞILAŞILAN SORUNLAR

Ekonomi Bakanlığı'ndan alınan bir yazıya istinaden TİM - Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda; 7 Mart 2013 tarihinde Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Sayın Ahmet YAKICI'nın başkanlığında gerçekleştirilen Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) Yönlendirme Komitesi Toplantısı'nda yatırım yeri temininde yatırımcılar tarafından karşılaşılan sorunların ele alındığı; toplantı sonucunda yatırım yeri temini hususunda ilgili kurum ve kuruluşların gündeminde yer alan yatırım projelerinin tespit edilmesi ve yaşanan sorunların giderilmesine yönelik çalışmaların planlanarak konuların YOİKK Yatırım Yeri, Çevre ve İmar İzinleri Teknik Komitesinin başkanlığında ele alınmasının kararlaştırıldığı ifade edilmektedir. (1601)

Bu doğrultuda, yatırım projelerine ilişkin olarak Ek 5'te yer alan form doldurularak TİM'e iletilmek üzere en geç 26 Mart 2013 Salı günü mesai bitimine kadar Genel Sekreterliğimize (yilmaza@aib.gov.tr) iletilmesi gerekmektedir.

EK 5: Yatırım Yeri Temini Proje Değerlendirme Formu

ANGOLA YATIRIM OLANAKLARI VE İŞBİRLİĞİ İMKANLARI KONFERANSI

Ekonomi Bakanlığı'ndan alınan bir yazıya istinaden TİM - Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda; Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Ekonomi Bakanlığı ve Angola Ulusal Özel Yatırım Ajansı (National Private Investment Agency-ANIP) koordinasyonunda 28 Mart 2013 tarihinde İstanbul'da "Angola Yatırım Olanakları ve İşbirliği İmkanları Konferansı”nın gerçekleştirildiği belirtilmekte olup, bahse konu konferansa ilişkin taslak program ek 6'da yer almaktadır. (1611)

EK 6: Konferans Programı

HIRVATİSTAN'DAN GELECEK FİRMALAR İLE İKİLİ GÖRÜŞME TOPLANTISI

DEİK - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'ndan alınan yazıda; DEİK/Türk-Hırvat İş Konseyi karşı kanat kuruluşu Hırvatistan Ekonomi Odası tarafından, Split bölgesinden firmaların Türkiye'ye geleceği bildirilmektedir. Söz konusu ziyaret kapsamında 12 Nisan 2013 Cuma günü saat 09:00'da İstanbul TOBB Plaza'da bir genel oturum ve sonrasında ikili görüşmelerin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. (1612)

Söz konusu toplantıya katılmak isteyenlerin ek 7'de yer alan formu doldurarak 10 Nisan 2013 çarşamba günü mesai bitimine kadar DEİK'e (Gamze Eren, E-posta: geren@deik.org.tr, tel: 0212 339 50 20, faks: 0212 339 50 65) iletmeleri gerekmektedir.

EK 7: Katılım Formu, Hırvatistan Heyet Listesi ve taslak program


Ekler:
srkaib2013092.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.