2013/230 Sirküler (11.09.2013)


ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2013/230

Sayın Üyemiz,

  1. 4.Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) İş Forumu ve Alıcı-Satıcı Toplantısı
  2. İTİCÜ Dış Ticaret Enstitüsü
  3. Türk-Arap Ekonomi, Ticaret ve Yatırım Bakanları Toplantısı.
  4. Türkiye-İran Gümrük İdareleri Başkanları Toplantısı.
  5. ABD'nin Yeni Gıda Güvenliği Düzenlemeleri

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.



Fisun EVRENSEVDİ
PEKTAŞ

Genel Sekreter 


4.EKONOMİK İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI (EİT) İŞ FORUMU VE ALICI-SATICI TOPLANTISI

T.C. Ekonomi Bakanlığının yazısına atfen, Türkiye İhracatçılar Meclisinden (TİM) alınan bir yazıda; 4. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) İş Forumu ve Alıcılar- Satıcılar Toplantısı'nın 15-16 Eylül 2013 tarihlerinde Afganistan'ın başkenti Kabil'de gerçekleştirileceği ifade edilmekte olup Afganistan Sanayi ve Ticaret Odası tarafından hazırlanmış olan taslak program ekte yer almaktadır. (5182)

Ek-1: Program

İTİCÜ DIŞ TİCARET ENSTİTÜSÜ

Türkiye İhracatçılar Meclisinden (TİM) alınan bir yazıda; TİM ile İstanbul Ticaret Üniversitesi arasında bir işbirliği protokolünün imzalandığı belirtilerek bu protokol kapsamında "Üniversitenin lisansüstü programları için, TİM ile ilişkisi belgesi ile desteklenerek, TİM ve İhracatçı Birlikleri üyeleri, eş ve çocuklarına %25 indirim yapılması”nın mümkün olacağı bildirilmektedir.

Bu çerçevede, İstanbul Ticaret Üniversitesi Dış ticaret Enstitüsü yüksek lisans programlarına ilişkin tanıtım kataloğu ekte yer almaktadır.

Ek-2: Tanıtım Kataloğu

TÜRK-ARAP EKONOMİ, TİCARET VE YATIRIM BAKANLARI TOPLANTISI

T.C. Ekonomi Bakanlığının yazısına atfen, Türkiye İhracatçılar Meclisinden (TİM) alınan bir yazıda; Ekonomi Bakanı Sayın Zafer ÇAĞLAYAN ve Arap Birliği'ne üye ülkelerin ilgili Bakanları'nın iştirakiyle 25 Eylül 2013 tarihinde Mersin'de Türk-Arap Ekonomi, Ticaret ve Yatırım Bakanları Toplantısı'nın gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda Ekonomi Bakanı Sayın Zafer ÇAĞLAYAN'ın Cezayir, Cibuti, Filistin, Irak, Katar, Libya, Lübnan, Moritanya, Sudan, Suudi Arabistan ve Ürdün muhataplarıyla görüşmesinin öngörüldüğü bildirilmektedir.

Bu çerçevede ihracatçılarımızın söz konusu pazarlarda karşılaştığı sorunlar ile anılan toplantıda gündeme getirilmesinde fayda görülen hususların ek'li form vasıtasıyla en geç 12 Eylül 2013 Perşembe mesai bitimine kadar Genel Sekreterliğimize (e-mail: tosunn@aib.gov.tr, Faks: 3117900) iletilmesi gerekmektedir.(5183)

Ek-3 : Form

TÜRKİYE-İRAN GÜMRÜK İDARELERİ BAŞKANLARI TOPLANTISI

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının bir yazısına atfen Türkiye İhracatçılar Meclisinden (TİM) alınan bir yazıda; Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile İran Gümrük İdaresi arasında işbirliğini geliştirmek ve en üst düzeyde sürdürmek üzere 2011 yılında başlatılan Türkiye-İran Gümrük İdaresi Başkanları Toplantısı'nın dördüncüsünün 19-20 Eylül 2013 tarihlerinde Trabzon'da düzenleneceği bildirilmektedir.

Bu bağlamda; TİM'e iletilmesini teminen ihracatçılarımızın söz konusu pazarda karşılaştığı sorunlar ile anılan toplantıda gündeme getirilmesinde fayda görülen hususların ek'li form vasıtasıyla en geç 12 Eylül 2013 Perşembe mesai bitimine kadar Genel Sekreterliğimize (e-mail: tosunn@aib.gov.tr, Faks: 3117900) iletilmesi gerekmektedir.(5184)

Ek-4 : Form


ABD'NİN YENİ GIDA GÜVENLİĞİ DÜZENLEMELERİ

T.C. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğünden alınan bir yazıda; ABD Gıda ve İlaç Dairesi (Food and Drug Administration - FDA) tarafından, 29 Temmuz 2013 tarihinde ABD Resmi Gazetesi'nde (Federal Register) gıda güvenliğine ilişkin, ABD'ye gıda ürünleri ihracatımızı etkileme potansiyeli olan iki düzenlemenin yayımlandığından bahisle,

"İnsan ve Hayvan Gıdası İthalatçılarına Yönelik Yabancı Tedarikçi Denetimi Programı”na (Foreign Supplier Verification Programs for Importers of Food for Humans and Animals) ve "Gıda Güvenliği Denetimlerinin Yürütülmesi ve Sertifikasyon Sürecinden Sorumlu Üçüncü Ülke Makamlarının Akreditasyonu”na (Accreditation of Third Party Auditors/Certification Bodies to Conduct Food Safety Audits and to Issue Certifications) ilişkin söz konusu düzenlemelere http://www.fda.gov/FSMA/ adresinden erişilebileceği; bahsi edilen düzenlemelerin, yayımlanma tarihinden itibaren 120 gün süreyle yabancı hükümetler, sanayi kuruluşları ve uluslararası toplumun kamu ve özel sektör üyelerinin görüş ve sorunlarına açık olacağı bildirilmektedir.

Bu çerçevede; anılan Bakanlığa iletilmesini teminen söz konusu düzenlemelere ilişkin yorum ve soruların, ek'li form vasıtasıyla en geç 2 Ekim 2013 Çarşamba mesai bitimine kadar Genel Sekreterliğimize (e-mail: tosunn@aib.gov.tr, Faks: 3117900) iletilmesi gerekmektedir.(5164)

Ek-5 : Form



Ekler:
EK 1 2013-230.pdf

EK 2 2013-230.pdf

EK 3 2013-230.doc

EK 4 2013-230.doc

EK 5 2013-230.doc

sirkuler 2013-230.doc

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.