2013/233 Sirküler (13.09.2013)


ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2013/233

Sayın Üyemiz,

  1. ATSO-Geleneksel Ödül Töreni
  2. Danimarka İş Semineri ve İkili Firma Görüşmeleri
  3. The Big5 Dubai Fuarı İTHİB Info Standı Katılımı
  4. TET Ar-Ge Proje Pazarı 3
  5. AR-GE Teşvikleri Hk. Görüş Talebi
  6. Tayland Korunma Önlemi Soruşturma Kapanışı

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

Güliz AKEL ÇETİNKAYA

Genel Sekreter V.

ATSO-GELENEKSEL ÖDÜL TÖRENİ

Antalya Ticaret ve Sanayi Odasından (ATSO) alınan bir yazıda; Odalarınca her yıl başarılı gerçek ve tüzel kişileri, turistik işletmeleri, turizm seyahat acentalarını ve ihracatçı firmaları teşvik etmek amacıyla düzenlenen "Geleneksel Ödül Töreni”nin 2013 yılında gerçekleştirilecek organizasyonundaki sıralamayı belirlemek üzere; aşağıda belirtilen kriterler kapsamında 2012 yılında FOB Dolar olarak (4 milyon dolar ve üzeri) gerçekleştirilmiş ihracat bedeli dövizlerin, aynı yıl içinde yurda getirildiğini belgeleyen beyanları ve bu beyanlarını doğrulayan belgelerle birlikte, ekteki formun doldurulup en geç 25/09/2013 Çarşamba günü mesai bitimine kadar ATSO Dış Ekonomik İlişkiler Müdürlüğüne teslim edilmesi gerektiği belirtilmektedir. (5217)

ÖNEMLİ NOTLAR

  1. Beyanların doğruluğundan üyeler sorumlu olacaktır.
  2. Firma merkezinin Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'na ve dolayısıyla Antalya Defterdarlığına kayıtlı olması gerekmektedir.
  3. Firmanın Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'na süresi geçmiş aidat borcunun bulunmaması gerekmektedir.
  4. Döviz kazandırıcı işlemlere ilişkin kategorilerde 4.000.000 (dört milyon) ABD $'ı ve üzerindeki beyanlar değerlendirmeye alınacaktır.
  5. Kazandırılan döviz miktarının mutlaka ABD $'ı olarak belirtilmesi gerekmektedir. (2012 yılı için EURO=1.2905 USD paritesi esas alınmıştır.)
  6. 2012 yılı içinde tamamı yurda getirilen döviz tutarlarının, bir örneği ekte yer alan ve banka tarafından hazırlanan belgelerin asıllarının ATSO'ya iletilmesi gerekmektedir.
  7. Beyanlar; iki imzalı (Genel Müdür-İşletme Müdürü / Mali Koordinatör / Muhasebe Müdürü) olarak verilecektir.
  8. Firma logosunun elektronik ortamda (asekerci@atso.org.tr - batilgan@atso.org.tr) adresine gönderilmesi gerekmektedir.

Bilgi için: ATSO Dış Ekonomik İlişkiler Müdürlüğü Telefon: 0 242 314 38 43 (Burcu Atılgan)

Ek-1: Bilgi Formu ve Dilekçe Örneği (2 Sayfa)

DANİMARKA İŞ SEMİNERİ VE İKİLİ FİRMA GÖRÜŞMELERİ

Danimarka Ticaret Ofisi, Danimarka Endüstri Konfederasyonu, Danimarka Tarım ve Gıda Konseyi ve DEİK'in işbirliğiyle Danimarka Ticaret ve Avrupa İşleri Bakanı Sayın Nick Haekkerup ve beraberindeki işadamları heyetinin Türkiye resmi ziyareti kapsamında 25 Eylül 2013 Çarşamba günü Swissotel/İstanbul'da Danimarka İş Semineri ve İkili Görüşmeler düzenlenecektir. Anılan toplantıyı Sayın Bakan Haekkerup da onurlandırarak her iki ülke iş dünyası temsilcilerine hitap edecektir. Söz konusu seminerin taslak programı aşağıdaki linkte yer almaktadır.

Danimarkalı işadamları heyetinde inşaat, enerji, tarım, gıda ve sağlık sektörlerinde faaliyet gösteren Danimarka'nın önde gelen 25 firmasından temsilciler yer almakta olup heyet broşürü aşağıdaki linkte bulunmaktadır.

http://www.deik.org.tr/Contents/FileAction/3958

Danimarka ile ekonomik ilişkilerimizin ivme kazandığı bu dönemde düzenlenen toplantıya Danimarka ile iş yapan ve yapmayı hedefleyen firma temsilcilerinden katılmak isteyen firmaların katılım teyitlerini ekte yer alan başvuru formu aracılığıyla 20 Eylül 2013 Cuma gününe kadar Danimarka Ticaret Ofisi'ne (Sn. Seda Kayrak; faks: (0212) 359 1901, e-posta: sedkay@um.dk) iletmeleri gerekmektedir.(5218)

Ek-2: Başvuru Formu, Taslak Program (2 Sayfa)

THE BİG 5 DUBAİ FUARI İTHİB INFO STANDI KATILIMI

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) Genel Sekreterliğinden alınan bir yazıda; İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından, Türk teknik tekstil ürünlerinin yurtdışında tanıtılması ve üreticilerimizin hazır giyim üretimi dışında da teknik tekstilin çeşitli kullanım alanlarıyla buluşturulması amacıyla dünya çapında önemli ticari fuarlara info-stand katılımlarının düzenlendiği;

Anılan çalışmalar çerçevesinde, Birleşik Arap Emirliklerinin Dubai şehrinde 25-28 Kasım 2013 tarihleri arasında düzenlenecek olan THE BIG 5 DUBAI İnşaat ve Yapı Malzemeleri Fuarına Birliklerince bir info-stand katılımının düzenleneceği ve bu çalışma kapsamında inşaat sektöründe kullanılabilecek teknik tekstil ürünleri üreticisi firmalarımızın tanıtılmasının planlandığı,

Bu hedefle oluşturulacak İTHİB info-standında, inşaat sektörüne yönelik teknik tekstil ürünleri üreten firmalarımızın yer alacağı özel firma rehberi ile bu rehberdeki firmalarımızın kendi ürün kataloglarının fuar ziyaretçilerine ulaştırılacağı bildirilmektedir.

Bu çerçevede katılımı ücretsiz olan çalışmada yer almak isteyen firmalarımızın;

  • Firma ve ürün bilgilerini içeren ekteki katalog giriş formunu doldurarak 16 Eylül 2013 Pazartesi gününe kadar
  • Kendi firma ve ürünlerinin kataloglarını (firma başına en fazla 30 adet) 25 Eylül 2013 Çarşamba gününe kadar;

aşağıda temas bilgileri verilen İTKİB Fuarlar ve Tanıtım Şubesine ulaştırmaları gerekmektedir. (5211)

Ek-3 : Firma Katalog Bilgileri Formu (1 Sayfa)

İletişim :

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) Fuarlar ve Tanıtım Şubesi

Oğuzhan EMİR

Tel: 0212-454-02-00 (pbx) / Faks:0212-454-04-17

E-mail: fairs@itkib.org.tr / oguzhane@itkib.org.tr

TET AR-GE PROJE PAZARI 3

İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birliklerinden (İMMİB) alınan yazıda, 2.si 22 Mart 2013 tarihinde Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirilen TET AR-GE Proje Pazarı etkinliğinin, 3.sünün düzenleneceği belirtilmektedir.

26 Mart 2014 tarihinde üçüncüsünün gerçekleştirilmesi planlanan organizasyonda başarılı projelere ödül verileceği belirtilmektedir. Katma değer yaratacak yenilikçi projelerin işbirliği imkanlarına kavuşabileceği belirtilen, "TET Ar-Ge Proje Pazarı" etkinliğinde sunulmak üzere, Elektrik, Elektronik ve Bilişim sektörlerinde;

- Bilgi ve iletişim Teknolojileri Uygulamaları (ICT),

- Enerji Üretim, İletim ve Dağıtımına Yönelik Uygulamalar,

- Çevre ve Enerji Verimliliği Uygulamaları,

- Diğer

olmak üzere 4 kategoride proje başvuruları alınacağı bildirilmektedir.


İlgili etkinliğin son başvuru tarihi 14/02/2014 saat 17.00 olup proje bilgilerine ve başvurusuna www.tetprojepazari.org adresinden ulaşılabileceği bildirilmektedir.(5208)

AR-GE TEŞVİKLERİ HK. GÖRÜŞ TALEBİ

Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) Vergi ve Teşvikler Teknik Komitesi 2013-2014 Eylem Planında yer alan "AR-GE'ye yönelik teşviklere ilişkin hususların gözden geçirilmesi” konulu 4 No'lu Eylem Maddesi kapsamında 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu, 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu, 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ve 5746 sayılı Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun ile ilgili uygulama birliğinin sağlanmasına yönelik kanuni ve idari düzenlemeler yapılması planlanmaktadır.

Bu çerçevede, anılan Kanunlarda yapılmasında fayda gördükleri değişiklikleri, YOİKK'e iletmek üzere en geç 16 Eylül tarihine kadar Genel Sekreterliğimize (e-mail: tosunn@aib.gov.tr, faks: 3117900) iletmeleri gerekmektedir. (5195)

TAYLAND KORUNMA ÖNLEMİ SORUŞTURMA KAPANIŞI

Ekonomi Bakanlığından alınan 13/09/2013 tarihli yazıda; Tayland tarafından "Pamuklu Mensucat” (5208 ve 5513 GTİP'li) ürün grubu ithalatına karşı 17 Aralık 2012 tarihinde bir korunma soruşturması açıldığı, mezkur ülke makamları tarafından bahse konu soruşturmanın 30 Ağustos 2013 tarihinde önlemsiz olarak kapatılmasına karar verildiği belirtilmektedir. Konuya ilişkin Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) bildiriminin bir örneği ekte sunulmaktadır. (5232)

Ek-4: DTÖ Bildirimi (1 Sayfa)



Ekler:
ek-1 2013-233.pdf

EK-2 2013-233.pdf

Ek-2.doc

EK-3 2013-233.pdf

EK-4 2013-233.pdf

sirkuler 2013-233.doc

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.