2024/029 Sirküler (22.02.2024)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE
SİRKÜLER 2024-029

Sayın Üyemiz;

1. Ticaret Bakanımızın Suudi Arabistan Ziyareti

2. Türkiye-Mali 4. Dönem KEK Toplantısı

3. Ticaret Müşavirlerimizle Elektronik Sohbetler- Özbekistan

4. Ticaret Bakanlığı İhracat Süreçleri ve Devlet Destekleri Eğitim Programı

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır
Ümit SEZER
Genel Sekreter

1. Ticaret Bakanımızın Suudi Arabistan Ziyareti

T.C. Ticaret Bakanlığından alınan bir yazıya atfen, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan bir yazıda, Ticaret Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ömer BOLAT'ın, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından 3-11 Mart 2024 tarihlerinde Suudi Arabistan'ın Riyad, Cidde, Mekke ve Medine şehirlerinde gerçekleştirilmesi öngörülen 27. IBF Uluslararası İş Forumu Programı'na iştirak etmek üzere 3-5 Mart 2024 tarihlerinde Suudi Arabistan'ı ziyaret etmesi planlanmakta olduğu bildirilmektedir.

Bu kapsamda; firmalarımızın anılan ülke pazarına girişte karşılaştıkları sorunlar ve ikili ilişkilerimize yönelik talep ve değerlendirmelerine ilişkin bilgilerin Ticaret Bakanlığına sunulmasını teminen ekte yer alan form doldurularak 22 Şubat 2024 Perşembe mesai bitimine kadar Genel Sekreterliğimize (arge@baib.gov.tr) iletilmesi gerekmektedir.

EK-1: Görüş Bildirim Formu

2. Türkiye-Mali 4. Dönem KEK Toplantısı

T.C. Ticaret Bakanlığı yazısına atıfla, Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM)'nden alınan yazıda, Türkiye-Mali 4. Dönem Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Toplantısının, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih KACIR'ın eş başkanlığında 17-18 Nisan 2024 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilmesinin planlandığı bildirilmekte ve söz konusu toplantıya ilişkin çalışmalarda değerlendirilmek üzere firmalarımızın ilgili ülke pazarına girişte karşılaştıkları sorunlar, talep ve değerlendirmelere ilişkin bilgilere ihtiyaç duyulduğu ifade edilmektedir.

Bu itibarla, Mali pazarıyla ilgili sorun, talep ve değerlendirmelerinizin ekte yer alan form doldurularak 23 Şubat 2024 Cuma 15.00'e kadar Genel Sekreterliğimize (arge@baib.gov.tr) iletilmesi gerekmektedir.

EK-2: Görüş Bildirim Formu

3. Ticaret Müşavirlerimizle Elektronik Sohbetler- Özbekistan

T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğünden alınan bir yazıda, Bakanlığa bağlı olarak dünyanın dört bir yanında ihracatımızın geliştirilmesi için çalışmakta olan Ticaret Müşavir ve Ataşelerimizle Türk iş dünyasını bir araya getirmek üzere Bakanlık tarafından "Ticaret Müşavirlerimizle Elektronik Sohbet Toplantıları” düzenlenmekte olduğu ifade edilmektedir.

Bu kapsamda, 29 Şubat 2024 Perşembe günü 14.00-15.30 saatleri arasında Özbekistan'da görev yapmakta olan Ticaret Müşavirimiz ile "Zoom” programı üzerinden "Özbekistan Pazarına Giriş” isimli elektronik sohbet toplantısının gerçekleştirileceği ve söz konusu toplantıya aşağıda verilen link üzerinden kayıt olmak suretiyle katılım sağlanabileceği bildirilmektedir.

Özbekistan Elektronik Sohbet Toplantısı Kısa Link : https://bit.ly/3HPJ62z

4. Ticaret Bakanlığı İhracat Süreçleri ve Devlet Destekleri Eğitim Programı

T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğünden alınan bir yazıya atfen, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, iş çevrelerinin Ticaret Bakanlığı görev alanına giren konularında ve ihracat destekleri konusunda en güncel uygulamalarla bilgilendirilmelerinin ve ihracatın geliştirilmesi ile tabana yayılmasının önem arz etmekte olduğu belirtilerek 2024 yılında etkinliklere "Ticaret Bakanlığı İhracat Süreçleri ve Devlet Destekleri Eğitim Programı” adıyla devam edildiği ifade edilmektedir.

Anılan yazıda devamla, Türkiye'deki tüm iş çevrelerinin genel katılımına açık olarak, Ticaret Bakanlığı tarafından ekte yer alan program akışı çerçevesinde 5-6-7 Mart 2024 tarihlerinde çevrimiçi bir eğitim gerçekleştirileceği belirtilmektedir. Ayrıca eğitim programının sonunda zoom üzerinden on sorudan oluşacak çoktan seçmeli bir sınav gerçekleştirileceği, sınavda en az yüzde elli başarı gösteren katılımcılara "Dijital Başarı Belgesi” gönderileceği bildirilmektedir.

Bununla birlikte, programa katılımın ücretsiz olduğu, katılım sağlamak isteyenlerin 1 Mart 2024 tarihi saat 12.00'ye kadar https://egitimbasvuru.ticaret.gov.tr/ linkinden başvuru yapmaları gerektiği ifade edilmektedir. Ayrıca başvuru esnasında istenilen bilgilerin doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulması gerektiği ve aynı mail adresi ile farklı kişiler tarafından başvuru yapılmamasının önem arz ettiği belirtilmektedir.

Öte yandan başvurularda e-posta adreslerinde hata olması durumunda katılım linkinin katılımcılara iletilemediği, başvuru sonrası herhangi bir onay maili iletilmeyeceği ve başvuru yapan katılımcıların mail adreslerine 5-6-7 Mart 2024 tarihlerinde çevrimiçi katılım linki gönderileceği ifade edilmektedir. Başvuru ile toplantıya giriş esnasında kullanılan mail adreslerinin aynı olması gerektiği ifade edilmektedir.

EK-3: Program Akışı

EK-4: Duyuru Görseli



Ekler:
EK-1.docx

EK-2.docx

EK-3.pdf

EK-4.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.