2024/076 Sirküler (17.05.2024)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE
SİRKÜLER 2024-076

Sayın Üyemiz;

1. AMERICAS FOOD AND BEVERAGE SHOW 2024 - Türkiye Milli Katılım Organizasyonu Hk.

2. Marmomac 2024 Fuarı Milli Katılım Organizasyonu

3. Fuar Duyurusu-Tarım Fuarı (ZAS114)

4. Ticaret Müşavirlerimizle Elektronik Sohbetler-DTÖ Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

Anıl YILMAZ
Genel Sekreter V.

1. AMERICAS FOOD AND BEVERAGE SHOW 2024 - Türkiye Milli Katılım Organizasyonu Hk.

İstanbul İhracatçı Birlikleri'nden (İİB) alınan bir yazıda, Miami/ABD'de 16 - 18 Eylül 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan Americas Food & Beverage Show 2024 Fuarı'nın Türkiye Milli Katılım Organizasyonunun bu sene ilk kez İİB tarafından organize edilmesinin planlandığı bildirilmektedir.

Yazıda devamla, Americas Food & Beverage Show Fuarının, 1996 yılından beri düzenlenmekte olduğu ve sektöründe Kuzey Amerika'nın en önemli ve en büyük fuarı konumunda olduğu iletilmektedir. Ayrıca, 2023 yılında gerçekleşen fuarın 16 ülke pavilyonu ile birlikte 653 katılımcıya ve 93 ülkeden 7.300+ ziyaretçiye ev sahipliği yaptığı, şekerleme ve atıştırmalık ürün sektöründe 150 milyar doları aşkın payın temsil edildiği, gerek ABD pazarında gerekse Meksika, Karayipler ve Latin Amerika pazarlarında yer alabilmek adına firmalara önemli fırsatlar sunacağının düşünüldüğü ifade edilmektedir.

Fuara Milli Katılım Organizasyonu ile iştirak eden firmalara, İİB tarafından aşağıdaki hizmetlerin sunulacağı iletilmektedir;

• Stant alanının kiralanması, stant inşaatı, dekorasyonu ve temizliği,

• Katılımcı ürünlerinin nakliyesi, gümrüklemesi ve stantlara teslimi,

• Fuar resmi kataloğunda, fuar resmi internet sitesinde ve fuarda ziyaretçilere dağıtılmak üzere İstanbul'da hazırlanan katılımcı kataloğunda yer alma,

• Fuara giriş kartı temini,

• Fuar süresince ofis ve iletişim araçları (internet-telefon-fax) ile ikram hizmetlerinden faydalanma.

Bahse konu fuara başvuruda bulunmak isteyen üyelerimizin, Ek'te yer alan ön başvuru formunu firma kaşesi ve yetkili imzasıyla beraber doldurarak İİB'in 0 212 454 05 01-02 numaralı faksına veya hububat@iib.org.tr adresine e-posta olarak göndermeleri gerekmektedir.

Ayrıntılı bilgi için:

Hububat Koordinasyon Şubesi

Barbaros ÜNVER

Tel: 0212 454 05 00 - Dâhili: 2247

E- Posta: hububat@iib.org. tr

Ek-1: Katılım İstek Formu ve Fuar Katılım Sözleşmesi

2. Marmomac 2024 Fuarı Milli Katılım Organizasyonu

İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nden (İMMİB) alınan yazıda, 24 - 27 Eylül 2024 tarihleri arasında İtalya'nın Verona şehrinde, 58. kez düzenlenecek "Marmomac 2024 International Exhibition of Stone Design and Technology” fuarının milli katılım organizasyonunun bu yıl 14. kez Birliklerince gerçekleştirileceği iletilmektedir.

Söz konusu yazıda, fuara ilişkin yer kirası, stant konstrüksiyonu, genel tanıtım giderleri ile teşhir ürünlerinin gidiş nakliyesini içeren katılım bedeli 530 € / m2 olduğu ve fuarın T.C. Ticaret Bakanlığı'nın 5973 Sayılı İhracat Destekleri Hakkında Karara İlişkin Genelgesi kapsamında Bakanlık tarafından belirlenen 12.813 TL/m² bedel üzerinden 698.317 TL'ye kadar desteklenebileceği belirtilmektedir. Ayrıca, aynı karar uyarınca fuarın prestijli fuarlar kapsamına girmesi durumunda azami destek tutarının, 2.096.497 TL'ye yükseleceği ve destek başvurusu aşamasında tüm katılımcıların DYS'ye kayıt yaptırmış olmalarının zorunlu olduğu bildirilmektedir.

Yazıda devamla anılan fuara İMMİB organizasyonunda iştirak etmek isteyen firmaların https://tinyurl.com/marmomac2024 linkinde yer alan başvuru formunu doldurmaları ve yine başvuru formunda belirtilen banka hesap bilgilerine talep edilen her m2 için 150 EUR (Örneğin 21,25 m2 alan kiralanması durumunda ödenecek avans tutarı 21,25 m2 x 150 EUR = 3.1787,5 EUR) avans tutarının yatırıldığına dair ödeme dekontunu en geç 24 Mayıs 2024 Cuma günü mesai bitimine kadar e-mail ile (emrah.ozturk@immib.org.tr ) göndermeleri gerektiği ifade edilmektedir.

Ek-2: Notlar

3. Fuar Duyurusu-Tarım Fuarı (ZAS114)

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden (TİM) alınan yazıda, Ticaret Bakanlığı'ndan alınan bir yazıya atfen, Harare Büyükelçisi Sayın Berna KASNAKLI'nın Zimbabve Tarım Derneği'nin (ZASZimbabwe Agricultural Society) CEO'su Dr. Andrew MATİBİRİ ile 25 Nisan 2024 günü bir görüşme gerçekleştirdiği ve söz konusu görüşmede CEO Dr. MATİBİRİ'nin, tarım makineleri, traktörler, güneş panelleri ve sulama sistemlerine ihtiyaç duyduklarını, küçük ve orta büyüklükte çiftçiler tarafından biçer döver, tohum ekme makinesi gibi ürünlerin kiralanması yoluna gidildiğini, güneş enerjisi panellerini Çin'den aldıklarını, ancak ülkemiz ürünlerinin daha kaliteli ve uygun fiyatlı olması halinde ülkemizden ürün alımını olumlu değerlendirebileceklerini aktardığının vurgulandığı ifade edilmektedir.

Bu kapsamda, 26-31 Ağustos 2024 tarihlerinde "Cultivating Prosperity, Growing Business, Innovating for Change, Nurturing Our Future" temasıyla Harare'de düzenlenecek Tarım Fuarı'na (ZAS114) özellikle tarım makinaları, sulama ve güneş enerjisi alanında faaliyet gösteren firmalarımızın katılmalarından memnuniyet duyacakları, stant açmasa dahi firmalarımızın maket, broşür, pano gibi materyalle tanıtımda bulunabilecekleri, stant açacak firmaların ürünlerinin gümrüksüz şekilde ülkeye girmesi için yardımcı olacakları, stant ücretleri hakkında bilgiyi bilahare iletecekleri bildirilmiştir.

Fuar'a ilişkin form ve broşürler ekte sunulmuş olup, ilave bilgilere ve kayıt formuna https://zas.co.zw/%2 bağlantısından erişilebileceği belirtilmektedir.

Ek-3: Fuar Bilgileri

4. Ticaret Müşavirlerimizle Elektronik Sohbetler-DTÖ Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği

Ticaret Bakanlığı'ndan alınan bir yazıda;24 Mayıs 2024 Cuma günü 14.00-15.30 saatleri arasında"Ticaret Müşavirlerimizle Elektronik Sohbet Toplantıları - DTÖ Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği: DTÖ Kurumsal İşleyişi ve Gündeminde Yer Alan Müzakere Konuları”e-sohbet etkinliğinin gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

DTÖ Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği Elektronik Sohbet Toplantısı Kısa Link : https://bit.ly/4aY3Emn adresinden ulaşılabilmektedir.



Ekler:
ek--3.pdf

ek-1.pdf

ek-2.docx

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.