2024/108 Sirküler (17.07.2024)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE
SİRKÜLER 2024-108

Sayın Üyemiz;

Ortadoğu Antalya Liman İşletmeleri Anonim Şirketinden (QTerminals) alınan bir yazıda, QTerminals Antalya Liman İşletmesi olarak bölgemizde faaliyet gösteren firmaların deniz yoluyla gerçekleştirmekte olduğu ithalat ve ihracatlarda yeni alternatif ve avantajlar sağlayabilmeleri ve uluslararası pazarlarda rekabet güçlerini arttırabilmeleri adına uzun süredir yapmış oldukları çalışmalar neticesinde dünyanın en büyük ilk 3 konteyner ve yük taşımacılığı şirketinden biri olan CMA CGM firmasının düzenli uğrak yaptığı limanlar arasına yeniden QTerminals Antalya limanını dahil ettiği bildirilmektedir.

Bahse konu denizcilik firmasının ilk gemisinin, ihracatçılarımızın yükünü almak için 28 Haziran 2024 tarihinde ilk seferini düzenleyerek boş konteyner pozisyonlaması yapmış olduğu, Temmuz'un 3. haftasından itibaren düzenli seferlerine başlayacağı belirtilmektedir.

CMA CGM firmasının Antalya-Beyrut-Alexandria limanları arasında haftalık bazda düzenli sefer yapmayı planladığı ifade edilmektedir.

Bu gelişmelere ilave olarak uzun yıllardır Antalya'ya düzenli sefer yapmakta olan MSC Gemi Acenteliği A.Ş.'nin de haftalık ve aylık bazda gemi seferlerini arttırarak bölgemizde bulunan ithalat ve ihracatçı firmalarımıza önemli katkılar sağlamaya devam ettiği belirtilmektedir.

Bilgilerini rica ederim.


Ümit SEZER
Genel Sekreter

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.