2024/131 Sirküler (29.08.2024)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE
SİRKÜLER 2024-130

Sayın Üyemiz;

1. Tebliğ Taslağı

2. 20.MÜSİAD Expo Fuarı B2B Etkinliği

3. Ticaret Müşavirlerimizle Elektronik Sohbetler- Nijerya

4. Tim - İmmib İtalya(Milano) Genel Ticaret Heyeti

5. İstanbul Küresel E-İhracat Zirvesi Hk.

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

Ümit SEZER
Genel Sekreter

1. Tebliğ Taslağı

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğünden alınan bir yazıda, Tarım ve Orman Bakanlığından Bakanlıklarına intikal eden yazı kapsamında Türk Gıda Kodeksi Hazırlama Yönetmeliği çerçevesinde hazırlanmış olan "Türk Gıda Kodeksi Peynir Tebliği"ne yönelik taslak ve eklerinin gönderildiği ifade edilmektedir.

Bilgileri ve bahse konu tebliğ taslağına yönelik olası görüş ve önerilerinin 29 Ağustos 2024 Perşembe günü saat 15.00'e kadar Ticaret Bakanlığına sunulmasını teminen Genel Sekreterliğimize (arge@baib.gov.tr) iletilmesi gerekmektedir.

Ek-1: TGK Peynir Tebliğ

Ek-2: TGK Peynir Tebliğ Ekleri

Ek-3: Görüş Tablosu

2. 20.MÜSİAD Expo Fuarı B2B Etkinliği

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğünden alınan bir yazıda, 26-29 Kasım 2024 tarihleri arasında İstanbul'da Bakanlıkları koordinasyonu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Genel Sekreterliği organizasyonu ile MÜSİAD Genel Sekreterliği işbirliğinde yabancı firma/kurum/kuruluş yetkililerinin katılımıyla "20. MÜSİAD Helal Expo Fuarı B2B Etkinliği" düzenleneceği ifade edilmektedir.

Program ile ilgili ayrıntılı bilgiye ekli dokümanlardan ulaşılabilmektedir.

Ek-4: 20. MÜSİAD Expo Program Akışı

Ek-5: 20th MÜSİAD EXPO International Fair and Program Schedule

Ek-6: Tanıtım Broşürü TR

Ek-7: Tanıtım Broşürü ENG

3. Ticaret Müşavirlerimizle Elektronik Sohbetler- Nijerya

Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğünden alınan bir yazıda, Bakanlığa bağlı olarak dünyanın dört bir yanında ihracatımızın geliştirilmesi için çalışmakta olan Ticaret Müşavir ve Ataşelerimizle Türk iş dünyasını bir araya getirmek üzere Bakanlık tarafından düzenlenmekte olan "Ticaret Müşavirlerimizle Elektronik Sohbet Toplantıları” kapsamda, 05 Eylül 2024 Perşembe günü 14.00-15.30 saatleri arasında Nijerya'da görev yapmakta olan Ticaret Müşavirimiz ile "Zoom” programı üzerinden "Nijerya Pazarına Giriş” isimli elektronik sohbet toplantısının gerçekleştirileceği ve söz konusu toplantıya aşağıda verilen link üzerinden kayıt olmak suretiyle katılım sağlanabileceği bildirilmektedir.

Nijerya Elektronik Sohbet Toplantısı Kısa Link : https://bit.ly/4ddlB1c

4. TİM - İMMİB İtalya(Milano) Genel Ticaret Heyeti

Türkiye İhracatçılar Meclisinden (TİM) alınan bir yazıda, Ticaret Bakanlığı koordinasyonu, Meclisleri ve İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) organizasyonu ile 3-6 Aralık 2024 tarihleri arasında İtalya'ya yönelik tüm sektörleri kapsayan genel nitelikli bir Ticaret Heyeti gerçekleştirileceği, Milano şehrini kapsayacak söz konusu organizasyonda İtalya'dan iş insanlarının davet edileceği nitelikli iş görüşmelerinin gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü ifade edilmektedir.

Bahse konu heyete başvuru için son tarih 2 Eylül 2024 Pazartesi günü mesai bitimidir. Bu tarihe kadar https://delegations.tim.org.tr/event/italy-milan-2024/company/register internet adresinde yer alan Başvuru Formu'nun eksiksiz olarak doldurulması gerektiği, firmalarımızdan ekonomi sınıfı uçak biletli katılım paketi için 3.400-EURO tahsil edileceği belirtilmektedir.

Başvurular tüm sektörlere açık olup, heyete katılımın, başvuru formlarının doldurulması ve ödeme dekontlarının İMMİB Genel Sekreterliğine (ali.bilgi@immib.org.tr ve erdem.kaya@immib.org.tr) ulaştırılmasıyla kesinleşeceği ifade edilmektedir.

Ek-8: Heyete İlişkin Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Ek-9: İtalya (Milano)Ticaret Heyeti Taslak Programı

5. İstanbul Küresel E-İhracat Zirvesi Hk.

İlgi: a) 16.08.2024 tarihli ve 2024-125 sayılı sirkülerimiz.

b) 06.08.2024 tarihli ve 2024-121 sayılı sirkülerimiz.

İlgi'de kayıtlı yazımızda, Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) işbirliği ve E-Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) organizasyonunda 4-5 Eylül 2024 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde ülkemizin önde gelen perakende markalarının üst düzey yöneticilerinin, küresel firmaların ve perakende sektöründe faaliyet gösteren çözüm sağlayıcı firmaların katılacağı İstanbul Küresel E-İhracat Zirvesi gerçekleştirileceği duyurulmuştu.

İhracatçı firmalarımızın E-ihracat ekosistemine kazandırılması ve E-ihracat hacimlerinin geliştirilmesi hedefleri doğrultusunda düzenlenen İstanbul Küresel E-İhracat Zirvesi'ne daha çok firmanın katılım sağlayabilmesi amacıyla söz konusu etkinliğe katılım sağlayacak Birliğimiz üyelerine katılım ücreti üzerinden %20 indirim tanımlandığı ifade edilmişti.

Bu defa, Türkiye İhracatçılar Meclisinden (TİM) alınan bir yazıda, bahse konu etkinliğe katılmak isteyen üye ihracatçı firmalarımıza %50 indirim tanımlanmasına karar verilmiş olduğu ve etkinliğin internet sitesi üzerinden bu indirimin kullanılabileceği belirtilmektedir.

Not:

https://www.igexx.com/get-your-ticket bağlantısı üzerinden ulaşılan katılımı bileti (For Participators) satın alma ekranında "Discount Code" alanına "EİHRACAT50” indirim kodunu giren üyelerimiz %50 indirimli katılımcı bileti satın alma imkanına sahip olacaklardır.

Ekler:
Ek-1.pdf

Ek-2.pdf

Ek-3.xlsx

Ek-4.pdf

EK-5.pdf

Ek-6.pdf

Ek-7.pdf

Ek-8.pdf

Ek-9.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.