2024/153 Sirküler (27.09.2024) Yeni


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE
SİRKÜLER 2024-153

Sayın Üyemiz,

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler İle Diğer Bazı Tarımsal Desteklemelere Ödeme Yapılmasına Dair Tebliğ” 26 Eylül 2024 tarihli ve 32674 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanmış olup, konu ile ilgili TİM'den alınan yazıda bahse konu Tebliğ'de yer alan önemli hususlar aşağıdaki şekilde belirtilmektedir.

•Mazot ve gübre destekleri çiftçilere nakit olarak ödenmesi hükme bağlanmış, fark ödemesi destekleri birim tutarları da yüzde 50 civarında arasında artırılmıştır.

•Organik tarım ve iyi tarım uygulamaları birim fiyatlarında yüzde 48,1 ile yüzde 66,7'e varan oranlarda artış yapılmıştır.

•Standart fidan kullanım desteği birim tutarı yüzde 60, sertifikalı fidan kullanım desteği birim tutarı yüzde 25 yükseltilmiştir.

•Tek yıllık ve çok yıllık yem bitkileri ekilişi yapan ve ürününü hasat eden çiftçilere verilecek destek birim tutarı yüzde 100 artırılmıştır.

•Üretim planlaması kapsamında süt havzası olarak belirlenen illerde yem bitkisi desteğine yüzde 50 ilave destekleme ödemesi yapılacaktır.

•Lisanslı depolarda ürün depolama kira, nakliye ve analiz desteği kapsamında, Ticaret Bakanlığınca belirlenen kira ücret tarifesinin yüzde 60'ı, analiz ücreti tarifesinin yüzde 50'si desteklenecektir.

İlgili Tebliğe aşağıda yer alan bağlantı üzerinden ulaşılabilmektedir.

Bilgilerini rica ederim.


Ümit SEZER
Genel Sekreter

Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler İle Diğer Bazı Tarımsal Desteklemelere Ödeme Yapılmasına Dair Tebliğ


Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.