2019/264 Sirküler (27.12.2019)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER NO: 2019/264

Sayın Üyemiz,

Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi'nden (DEİK) alınan bir yazıya atıfla, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan bir yazıda, T.C. Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar PEKCAN'ın 14 Ocak 2020 tarihinde Nijerya'yı resmi ziyareti vesilesiyle 13-15 Ocak 2020 tarihleri arasında başkent Abuja'ya yönelik bir özel sektör heyet programı düzenlenmesinin planlandığı, söz konusu ziyaret kapsamında, Nijerya-Türkiye İş Forumu, ikili iş görüşmeleri ve kurum ziyaretlerinin gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü ifade edilmektedir.

Ayrıca, Afrika kıtasının en yoğun nüfuslu ülkesi olan Nijerya'nın doğal kaynakları ile ekonomik açıdan önemli bir potansiyel taşıdığı, 1960 yılında bulunan petrol sayesinde ülke ekonomisi büyük ölçüde rahatlamış olduğu, hâlihazırda 400 milyar dolarlık GSYH ile Afrika kıtasının en büyük ekonomisi haline geldiği, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyesi olan Nijerya'nın, dünyanın yedinci büyük petrol üreticisi konumunda olduğu, Dünyanın dokuzuncu büyük doğalgaz rezervine de sahip olan Nijerya'nın, Afrika kıtasında Cezayir'den sonraki tek doğalgaz ihracatçısı olduğu, 2018 yılı verilerine göre Nijerya'nın ihracatının 52 milyar dolar düzeyinde olup ihraç ürünlerinin büyük bir kısmını petrol ürünlerinin oluşturmakta olduğu, ithalatının ise 36 milyar dolar düzeyinde olup ithalatının büyük kısmını yine petrol ürünleri, makine ve ekipmanları, deniz araçları, elektrikli aletler ve gıda ürünlerinin oluşturduğu belirtilmektedir.

Bu çerçevede, söz konusu ziyarete katılmayı arzu eden ihracatçı firmaların, 6 Ocak 2020 Pazartesi günü mesai bitimine tarihine kadar https://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/1121/14145 bağlantısında yer alan katılım formunu doldurarak ödeme dekontunu Talha Usluoğlu'na (africa@deik.org.tr) iletmeleri gerektiği bildirilmiştir.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır
Güliz AKEL ÇETİNKAYA

Genel Sekreter T.



EK:
Nijerya Heyet Taslak Programı

İletişim: Talha Usluoğlu, İş Konseyleri Koordinatör Yardımcısı

E-posta: africa@deik.org.tr Tel: 0212 339 50 46

Katılım Koşulları

Katılımcıların uçak biletlerini kendileri temin etmeleri gerekmektedir. Programda belirtilen uçuşlar önerilir. Başvuru formu doldurulurken web tarayıcısı olarak Google Chrome kullanılması önemle rica olunur. Katılım formu doldurulduktan sonra ödeme ekranı karşınıza gelecektir.

Paket Program Bedeli

DEİK üyesi firmalar için 3.700 Türk Lirası'dır.

DEİK üyesi olmayan firmalar için ise 4.625 Türk Lirası'dır.

Paket program bir gece konaklama, transferler ve toplantılara katılımı içermektedir.

Yerelden Katılım Bedeli

DEİK üyesi firmalar için 1.250 Türk Lirası'dır.

DEİK üyesi olmayan firmalar için ise 1.565 Türk Lirası'dır.

Yerelden katılım ücreti İş Forumu ve iş görüşmelerine katılımı içermektedir.

Ödeme seçenekleri, formu doldurduktan sonra ekrana gelecektir. Ödeme hesaba havale veya kredi kartı ile yapılabilmektedir.

Başvuru ve ödemeler için son tarih 6 Ocak 2020, Pazartesi'dir. Katılımcıların bu tarihten sonra başvurularını iptal etmeleri durumunda ödemelerinin iadesi mümkün olmayacaktır.

Ödeme esnasında bilgiler eksiksiz girildiği takdirde, makbuzunuz tarafınıza gönderilecektir. Nijerya için sarıhumma aşısı gerekmekte olup, seyahat süresince katılımcılarımızın aşı kartlarını yanlarında bulundurmaları zaruridir. Sarıhumma aşısı ücretsiz olarak Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'ne (www.seyahatsagligi.gov.tr) bağlı seyahat sağlığı merkezlerinde yapılmaktadır.

Anılan ülkeye seyahatte Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vizeye tabi olmaları nedeniyle ziyarete katılacak iş insanlarımızın vizelerinin, geçerlilik süresi devam eden pasaportlarında bulunması önem arz etmektedir.

Nijerya Vizesi İçin Gerekli Evraklar

https://www.embassynigeriaturkey.com/visa/ bağlantısında yer almaktadır. Talep edilmesi halinde vize destek yazısı iletilecektir.

Katılımcılarımızın vize başvurularını Vize İşlem Merkezi üzerinden gerçekleştirmeleri önerilmektedir. Vize takibi katılımcıya ait olup, vize alınamaması durumunda gezi ücreti iade edilemeyecektir.

Vize İşlem Merkezi İletişim

Meltem Karaca / Vize Departman Müdürü

GSM: 90 553 807 92 34 / E-posta: meltem@vizeislemmerkezi.com

Uğur Mert, Genel Müdür

GSM: 0544 332 21 55 / E-posta: ugurmert@vizeislemmerkezi.com



Ekler:
EK Nijerya Heyet Taslak Programı.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.