2019/052 Sirküler (05.03.2019)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2019-52

Sayın Üyemiz;

1. Alım Heyeti Programı

2. ABD Arkansas Rogers-Lowell Ticaret Odası

3. Güney Afrika Cumhuriyeti Ortak Yatırım Projeleri

4. NEVA 2019 Fuarı

5. Foodex 2019 Organik Semineri

6. Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır

Güliz AKEL ÇETİNKAYA

Genel Sekreter V.



  1. Alım Heyeti Programı

İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nden alınan yazıda; Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda, İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği organizasyonunda, 06-10 Mart 2019 tarihleri arasında Kocaeli'de düzenlenecek olan, "Doğu Marmara Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı ve Doğu Marmara 2. Sera Bahçe ve Süs Bitkileri Fuarı” ile eş zamanlı olarak, 05-08 Mart 2019 tarihleri arasında alım heyeti programı gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

Kocaeli Ticaret Odası'nda 06 Mart Çarşamba günü saat 10:30'da gerçekleştirilecek olan ikili görüşmelere katılmak isteyen üyelerimizin görüşmek istedikleri firmaları işaretlemek suretiyle ekteki formları doldurarak en geç 05 Mart Salı günü mesai bitimine kadar İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği suurunları@iib.org.tr adresine e-posta ile göndermeleri gerekmektedir.

İlgili Personel:

Neriman VAROL

Tel: 0212 454 0778

Faks: 0212 454 0501 - 02

Ek 1: Alım Heyeti Firma Listesi ve Alım Heyeti İkili İş Görüşmeleri Katılımcı Başvuru Formu

  1. ABD Arkansas Rogers-Lowell Ticaret Odası

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Ticaret Bakanlığı'ndan alınan bir yazıya atıfla, Amerika Birleşik Devletleri'nin Rogers/Arkansas bölgesi ile ülkemiz firmaları arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilebilmesini teminen anılan bölge Ticaret Odası işbirliğiyle karşılıklı ticaret heyetlerinin düzenlenebileceği belirtilmektedir.

Yazının devamında, söz konusu bölgeye ait Ticaret Odası'na üye firmaların sektörel dağılımlı listesine http://web.rogerslowell.com/search internet sitesinden ulaşılabileceği ifade edilmektedir.

  1. Güney Afrika Cumhuriyeti Ortak Yatırım Projeleri

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Ticaret Bakanlığı Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü'nden alınan bir yazıya atıfla, Güney Afrika Cumhuriyeti (GAC) Ticaret ve Sanayi Bakanlığı bünyesindeki Yatırım Ofisi (InvestSA) tarafından Pretoria Büyükelçiliğimizle temasa geçilerek, iki adet yatırım projesine ilişkin ülkemiz ile işbirliği yapmak istenildiği belirtilmektedir.

Söz konusu projelere ilişkin bilgiler ekte yer almakta olup, ilgilenen firmalarımızın Pretoria Ticaret Müşavirliğimizle pretoria@ticaret.gov.tr adresi üzerinden iletişime geçmeleri gerekmektedir.

Ek 2: Güney Afrika Yatırım Projeleri

  1. NEVA 2019 Fuarı

İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nden alınan yazıda, St. Petersburg / Rusya Federasyonu'nda 17- 20 Eylül 2019 tarihleri arasında 15. Kez düzenlenecek olan "NEVA 2019, Rusya Uluslararası Denizcilik Fuarı ve Konferansları” Fuarı'na, Ticaret Bakanlığı koordinatörlüğünde Gemi, Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği organizasyonunda milli katılım iştirakinin 3.kez gerçekleştirilmesinin planlandığı belirtilmektedir.

2019 yılında 15.si düzenlenecek olan ve iki yılda bir gerçekleştirilen fuar, dünyanın önde gelen gemi yapımı ve denizcilik fuarlarından biri olarak görülmekte olup, söz konusu fuarda makine aksamı üreticilerinden tedarikçilere, armatörlerden finans uzmanlarına kadar gemicilik ve açık deniz piyasasıyla ilgilenen çok çeşitli ziyaretçi kitlesinin ziyaretlerinin beklendiği belirtilmektedir.

Bahse konu fuara ilişkin başvuru formu ve firma katılım sözleşmesi ekte yer almakta olup, fuara katılmayı planlayan firmalarımızın ekteki başvuru formunu ve firma katılım sözleşmesini doldurarak 29 Mart 2019 Cuma günü mesai bitimine kadar İİB Genel Sekreterliği'nin 0201 454 05 01-02 numaralarına fakslanması veya gemi@iib.org.tr e-posta adresine iletilmesi gerekmektedir.

Bilgi için irtibat:

Selin ÖZSOY

Gemi ve Yat Hizmetleri İhracatçıları Birliği

Tel: 0212 454 0999

Faks: 0212 454 05 01-02

Ek 3: NEVA 2019 Fuar Başvuru Formu ve Firma Katılım Sözleşmesi

  1. Foodex 2019 Organik Semineri

Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nden alınan yazıda, Milli Katılım Organizasyonu Birliklerince gerçekleştirilecek ve 5-8 Mart 2019 tarihlerinde Tokyo/Japonya'da düzenlencek Foodex 2019 Fuarı kapsamında, ülkemiz organik sektörü ile ilgili detaylı bilgi vermek üzere, 7 Mart 2019 tarihinde, 13:00 - 14:00 saatleri arasında Makuhari Messe Seminar Room B'de "Discover Turkish Organics konulu seminer organize edileceği belirtilmektedir.

Seminer Kayıt:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScaAuo_pKLxVu6Kkw800itfcf7un_6drkx1T7L_nxPGfptsAw/viewform

  1. Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri

İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nden alınan yazıda, Ticaret Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan ve İhracata Yönelik Destek Programları'nın tanıtılması amacıyla, muhtelif tarihlerde muhtelif il ve ilçelerde Ticaret Bakanlığı ve İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterlikleri işbirliğinde "Dış Ticaret Bilgilendirme seminerleri” düzenlenmektedir.

Bu kapsamda; Ticaret Bakanlığı, TOBB, TİM koordinasyonu, İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği organizasyonu ve Ticaret/Sanayi Odaları işbirliğinde yapılacak olan "Dış ticaret Bilgilendirme Seminerleri” 11-14 Mart 2019 tarihleri arasında sırasıyla Gerede, Düzce, Kocaeli ve Gebze'de düzenleneceği belirtilmektedir.

Etkinlik Detayları:

http://www.iib.org.tr/TR/diger-egitimlerimiz-dis-ticaret-bilgilendirme-seminerleri-1.html



Ekler:
EK 1 Alım Heyeti Firma Listesi ve Başvuru Formu.pdf

EK 2 Güney Afrika Cumhuriyeti Ortak Yatırım Projeleri.pdf

Ek 3 NEVA 2019.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.