2019/150 Sirküler (02.08.2019)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2019-150

Sayın Üyemiz;

1. Ülke Masaları Bülteni 8. Sayı

2. 6. Uluslararası Dakar Forumu Hk.

3. Çin Sektörel Ticaret Heyeti Hk.

4. AB Dışı İşletme Listesi

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.


e-imzalıdır

Güliz AKEL ÇETİNKAYA

Genel Sekreter T.



1. Ülke Masaları Bülteni 8. Sayı

T.C. Ticaret Bakanlığı Dış Temsilcilikler ve Uluslararası Etkinlikler Genel Müdürlüğü'nden alınan yazıya atıfla, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, ihracatçı firmaların uluslararası rekabet güçlerinin artırılması, ihraç pazarlarındaki fırsatları değerlendirmeleri ve karşılaşabilecekleri engellere hazırlıklı olmalarını sağlamak doğrultusunda başta hedef ve öncelikli ülkeler olmak üzere firmalara dış pazarlarla ilgili en güncel ve doğru bilginin sağlanmasının ihracatın gelişimi açısından büyük önem taşıdığı bildirilmektedir.

Bu amaçla T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan "Ülke Masaları Bülteni”nin 8. Sayısı ekte iletilmektedir. Aylık periyotta yayınlanmakta olan bültende, dış pazarlarda ticareti doğrudan veya dolaylı olarak etkileyebilecek düzeydeki kararlar (çeşitli ürünlere uygulanan gümrük vergilerinin yükseltilmesi, vergi dışı önlemler vb.) ile ticari faaliyetler ve etkinliklere ilişkin haberler yer aldığı, söz konusu bültenin tüm sayılarına https://www.ticaret.gov.tr/yurtdisi-teskilati/ulke-masalari-bulteni bağlantısı üzerinden erişim imkânının da sağlandığı belirtilmektedir. (4051)

EK-1: Ülke Masaları Bülteni Temmuz19 (21 Sayfa)

2. 6.Uluslararası Dakar Forumu Hk.

T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden alınan bir yazıya atıfla, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, 18-19 Kasım 2019 tarihleri arasında Dakar/Senegal'de, Afrika Birliği, bölgesel örgütler ve üye ülkeleri ile Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği'nin katılımıyla Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall'ın himayelerinde "Afrika'da Kriz ve Çatışmalar” konulu Uluslararası Dakar Forumu'nun düzenlenmesinin planlandığı ve Afrika'da iş yapan firmaların foruma ilgi duymasının arzulandığının belirtildiği bildirilmektedir. (4052)

3.Çin Sektörel Ticaret Heyeti Hk.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB)'nden alınan yazıda, Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından, 30 Ekim - 02 Kasım 2019 tarihlerinde Guangzhou / ÇİN'e yönelik Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektörel Ticaret Heyeti programının düzenleneceği bildirilmektedir.

Söz konusu heyetin, Canton Fuarı ile eş zamanlı gerçekleştirilecek olduğu ve söz konusu fuara her yıl 200'e yakın ülkeden 150 bini aşkın ziyaretçi iştirak ettiği belirtilmektedir. Aynı zamanda Çin ticari potansiyeli ile hedef pazarlar arasında yer almakta olduğu, ülke gelişen ekonomisi ile ihracatçılara önemli pazar fırsatları sunduğu bildirilmektedir.

Ekte yer alan taslak program çerçevesinde gerçekleştirilmesi planlanan ticaret heyetinin Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanması durumunda Heyet Programı "2011/1 sayılı Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği'ne İlişkin Tebliğ” kapsamında değerlendirileceği ve ticaret heyetinin tahmini katılım ücretinin kişi başı 1800 USD olduğu belirtilmiştir. Heyet organizasyonunun kesinleşmesi halinde katılım ücretinde yaşanabilecek artış veya azalışların katılımcılara yansıtılacağı bildirilmiştir.

Katılım payına dahil olan hizmetler:

  • İstanbul - Guangzhou - İstanbul ekonomi sınıfı (THY) uçak bileti
  • İç hatlar - İstanbul gidiş-dönüş ekonomi sınıfı (THY) uçak bileti
  • Guangzhou'da 3 gece konaklama (4 veya 5 yıldızlı otelde: oda+kahvaltı)
  • İkili iş görüşmeleri için gerekli hizmetler, salon kirası, tercüman, tanıtım malzemeleri, tanıtım hizmetleri vb.
  • Gerekli tüm transferler

Katılım payına dahil olmayan hizmetler:

  • Oteldeki ekstra oda harcamaları ve diğer ekstra harcamalar
  • Yurtdışı çıkış harç bedelleri ve vize ücretleri

Katılmak isteyen firmaların ekte yer alan formları doğru ve eksiksiz doldurarak katılım ücretinin aşağıdaki Birlik hesabına yatırıldığını gösteren dekont ile beraber en geç 02 Ağustos 2019 Cuma günü mesai bitimine kadar mustafakarsu@gaib.org.tr ve ramazantorun@gaib.org.tr e-posta adreslerine göndermeleri gerektiği ve heyete ilişkin duyuru ve başvuru formlarına https://www.gaib.org.tr/Home/Haber/332 bağlantısından da ulaşıldığı belirtilmiştir.

EK-2: Taslak Program (1 Sayfa)

EK-3: Katılımcı Şirket Bilgi Formu (1 Sayfa)

EK-4: Katılımcı Şirket Talep Yazısı (1 Sayfa)

*Ödeme dekontları ulaştıktan sonra katılımın kesinleştiği, etkinlik kapsamında uçak biletleri kesildikten ve otel rezervasyonları yapıldıktan sonra katılımcıların katılımını iptal etmesi durumunda ücret iadesi yapılmayacağı bildirilmiştir.

BANKA

VAKIFBANK

ŞUBE

GAZİANTEP

PARA BİRİMİ

USD

IBAN

TR65 0001 5001 5804 8017 2697 36

HESAP ADI

GÜNEYDOĞU ANADOLU HUBUBAT BAKLİYAT YAĞLI TOHUMLAR VE MAMULLERİ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ

Bilgi için İrtibat:

Mustafa KARSU Tel: 0342 211 0579, mustafakarsu@gaib.org.tr

Ramazan TORUN Tel: 0342 211 0541, ramazantorun@gaib.org.tr

4. AB Dışı İşletme Listesi

T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nde alınan yazıda, ülkemizden su ürünleri ihracatı yapacak olan balıkçılık ürünleri işletmeleri Tarım ve Orman Bakanlığınca 5996 sayılı Kanun ve ilgili yönetmelikler doğrultusunda belirlendiği ve ihracat yetkisi verildiği bildirilmektedir. Su ürünleri ihracat yetkisi verilen işletme bilgileri, Avrasya Ekonomik Birliği, Çin Halk Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği (AB) yetkili otoritelerine bildirilmekte olup ilgili ülke resmi makamları tarafından yayımlandığı belirtilmiştir.

AB için oluşturulan listelerde yer alan işletmelerin aynı zamanda diğer ülkelere de ihracat yapma hakkına sahip olduğu, ancak, bu listelerde yer almayıp sadece diğer ülkelere ihracat yetkisi bulunan işletmelerin Tarım ve Orman Bakanlığınca ayrıca listelendiği bildirilmiştir. Bu kapsamda, yapılan yeni başvuruların incelenmesi üzerine yeniden düzenlenen "AB Dışındaki Ülkeler İçin İhracat İzni Verilen Balıkçılık Ürünleri İşletme Listesi" nin Tarım ve Orman Bakanlığından alınmış olduğu ve ekte yer aldığı bildirilmiştir. (4062)

EK-5: AB Dışı Onaylı İşletme Listesi



Ekler:
Ek 1 Ülke_Masaları_8.sayı.pdf

Ek 2 Taslak Program.pdf

Ek 3 Katılımcı Şirket Bilgi Formu.xls

Ek 4 Katılımcı Firma Talep Yazısı.doc

Ek 5 AB Dışı Onaylı İşletme Listesi.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.