2023/087 Sirküler (15.06.2023)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE
SİRKÜLER 2023-087

Sayın Üyemiz;

1. ABD Aluminyum Levha İdari Gözden Geçirme Soruşturması

2. Fas Demir Yolu Ofisi (ONCF) Tarafından, 60 E1 36ML Niteliğinde Yeni Rayların Temini İçin Açılan İhale

3. Yeni Nesil İhracat Destekleri ve Dış Ticaret Eğitim Programı

4. 132 Milyon Avroluk Çok Amaçlı Platform

5. ABD / Anti-Damping İdari Gözden Geçirme Soruşturması

6. ABD Alüminyum Levha İdari Gözden Geçirme Soruşturması

7. Rusya Gümrük Geçişlerinde Elektronik Randevu Uygulaması

8. ABD Kağıt Torbalar Damping Soruşturması

9. ABD / Anti-Damping ve Telafi Edici Vergi İdari Gözden Geçirme Soruşturması-Kuvars Yüzey Ürünleri

10. AGRINFO Internet Sayfası

11. Görüşme Notu

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır
Ümit SEZER
Genel Sekreter

1. ABD Aluminyum Levha İdari Gözden Geçirme Soruşturması

T.C. Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğünden alınan yazıda, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından ülkemiz menşeli "Alüminyum Levha” ithalatına karşı 8 Mart 2021 tarihinden bu yana anti-damping ve telafi edici vergi (countervailing duty) önlemleri uygulandığı belirtilmektedir.

Bu kapsamda, 12 Haziran 2023 tarihli ABD Resmî Gazetesi'nde yer alan bildirimde, alüminyum levha ürününe yönelik anti-damping önlemi kapsamında 1 Nisan 2022-31 Mart 2023 dönemi için, telafi edici vergi önlemleri kapsamında 1 Ocak 2022-31 Aralık 2022 dönemi için idari gözden geçirme soruşturmalarının Uluslararası Ticaret İdaresi (ITA) tarafından başlatıldığı belirtilmektedir. Anılan bildirime https://www.govinfo.gov/content/pkg/FR-2023-06-12/pdf/2023-12432.pdf bağlantısından erişilebilmekte olup, açılış bildiriminde adı geçen firmalarımızın soruşturma döneminde ABD'ye soruşturma konusu ürün satışı olmaması durumunda anılan bildirimin yayımlandığı tarihten itibaren 30 gün içinde ITA ile temasa geçmeleri gerektiği bildirilmektedir.

Yazıda devamla, ITA ihracatçı firma sayısının fazla olması durumunda soruşturmaya taraf olacak firmaları seçme yoluna gidebilecek olup bu yönteme başvurması halinde soruşturma açılış tarihinden itibaren 35 gün içerisinde soruşturmaya taraf olacak firmaları açıklayacağı belirtilmektedir. Ayrıca, bahse konu bildirim uyarınca idari gözden geçirme talep eden firmalarımızın bildirimin yayımlandığı tarihten itibaren 90 gün içinde söz konusu talebi geri çekme imkânı ifade edilmektedir. ITA tarafından mezkûr telafi edici vergi soruşturmaları kapsamında firmalarımıza gönderilecek soru formlarının yanı sıra Bakanlığımıza da verilen sübvansiyonlar hakkında bilgi talep edilen hükümet soru formları gönderilecek olup, soruşturmalar süresince firmalarımız ve Bakanlığımız arasında koordineli olarak çalışılması büyük önem arz ettiği belirtilmektedir.

2. Fas Demir Yolu Ofisi (ONCF) Tarafından, 60 E1 36ML Niteliğinde Yeni Rayların Temini İçin Açılan İhale

Rabat Ticaret Müşavirliği tarafından Ticaret Bakanlığına iletilen yazıya atıfla, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, Fas Demir Yolu Ofisi (ONCF) tarafından, 60 E1 36ML niteliğinde yeni rayların temini için ihale açıldığı, ihalenin tahmini bütçesinin 52.800.000,00 Fas Dirhemi (yaklaşık 5,20 Milyon Dolar) olduğu, ihaleye katılması için adaylar tarafından 792.000,00 Fas Dirheminin (yaklaşık 77.914,41 ABD Doları) güvence olarak yatırılmasının gerektiği, malzemenin temin işlerinin gerçekleştirilme toplam süresinin 3 ay olduğu, adayların becerilerinin değerlendirilmesinde, aynı nitelikte, aynı ölçekte ve aynı zorluk derecesinde hizmetlerde deneyimlerinin dikkate alınacağı, ihale dosyalarının kamu ihaleleri portalından (www.marchespublics.gov.ma) ve Fas Demir Yolu Ofisi (ONCF) web sitesinden (www.oncf.ma) indirilerek temin edilebileceği, sunulacak başvuruların içeriğinin ONCF'in "Règlement des Achats ONCF (RA-Version 0.3)” dokümanının 27, 29, ve 31. maddeleri hükümlerine uygun olarak düzenlenmesi gerektiği, adayların kamu ihaleleri (www.marchespublics.gov.ma) portalı üzerinden elektronik olarak başvuru yapabileceği ya da "Cellule COD-Département Global Sourcing de la Direction Achats, 8 bis rue Abderrahmane El Ghafiki, Agdal, Rabat” adresine taahhütlü posta ile başvuru gönderilebileceği ya da aynı adrese alındı belgesi karşılığında dosyanın teslim edilebileceği veya başvuru zarflarının açılacağı gün zarflar açılmadan önce ihale komisyon başkanına ihale başvurusunun teslim edilebileceği, başvuru zarflarının açılışının, katılmak isteyen aday şirketlerinin temsilcilerinin huzurunda yapılacağı, yerel saat ile 12 Temmuz 2023 saat 9.00'da ihaleye ilişkin başvuru zarflarının, Rue Mohammed Triki Agdal, Rabat adresinde yer alan demir yolu eğitim merkezinde açılacağı hususları hakkında bilgi verildiği belirtilmektedir.

İhaleye ilişkin orijinal duyuru ekte yer almakta olup, anılan ihale dokümanlarının https://www.marchespublics.gov.ma/index.php?page=entreprise.EntrepriseDemandeTelechargementDce&refConsultation=716924&orgAcronyme=o8 bağlantısından indirilmesi mümkündür.

EK-1: İhale Duyurusu

3. Yeni Nesil İhracat Destekleri ve Dış Ticaret Eğitim Programı

T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğünden alınan yazıya atıfla, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerlerinin Ticaret Bakanlığı görev alanı dahilindeki konularda iş çevrelerinin bilgilendirilmesi amacıyla 2011 yılından beri düzenlendiği, 18 Ağustos ve 25 Ağustos 2022 tarihli Resmî Gazetelerde yayımlanan 5973 ve 5986 Sayılı İhracat ve E-İhracat Destekleri Hakkında Cumhurbaşkanı Kararları ile Yeni Nesil İhracat Destekleri ve Prefinansman Modelinin yürürlüğe girdiği ifade edilmektedir.

Yazıda devamla, 2023 yılı itibariyle, hem fiziki hem de çevrimiçi olarak "Yeni Nesil İhracat Destekleri ve Dış Ticaret Eğitim Programı” adlı eğitim organizasyonlarının gerçekleştirildiği, bu çerçevede Türkiye'deki tüm iş çevrelerinin genel katılımına açık olarak, Ticaret Bakanlığı tarafından ekte yer alan program akışı çerçevesinde 21 Haziran 2023 tarihinde 10.00-15.30 saatleri arasında çevrimiçi bir eğitim gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

Bununla birlikte, programa katılımın ücretsiz olduğu, katılmak isteyenlerin 16 Haziran 2023 tarihi saat 17.00'ye kadar http://egitimbasvuru.ticaret.gov.tr/ linkten online kayıt yaptırmaları gerektiği, kontenjanın 1000 kişi ile sınırlı olduğu, kontenjan dolduğunda sistemin otomatik olarak kapandığı bildirilmektedir.

Öte yandan kayıt yaptıran katılımcıların mail adreslerine 19 Haziran 2023 tarihinde çevrimiçi katılım linki gönderileceği, kayıt esnasında istenilen bilgilerin doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulmasının önem arz ettiği, e-posta adreslerinde hata olması durumunda katılım linki iletilemediği ifade edilmektedir.

EK-2: Duyuru Görseli

EK-3: 21 Haziran 2023 Program Akışı

4. 132 Milyon Avroluk Çok Amaçlı Platform

Lizbon Ticaret Müşavirliği tarafından alınan yazıya atıfla, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, Portekiz Milli Savunma Bakanlığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından 132 Milyon Avro bedelle çok fonksiyonlu bir askeri gemi alım ihalesi açıldığı, söz konusu ihalenin son başvuru tarihinin 29 Haziran 2023 tarihi olduğu, 29 Mayıs 2023 tarihinde yayımlanan ihale duyurusuna; https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:312663-2023:TEXT:PT:HTML şartname ve ilgili belgelere ise; https://www.acingov.pt/acingovprod/2/zonaPublica/zona_publica_c/indexProcedimentos# bağlantılarından ulaşılabileceği belirtilmektedir. İhaleye ilişkin duyuru ekte, ihale ile ilgili temel bilgiler aşağıda yer almaktadır.

İhaleyi Açan:

Ministério da Defesa Nacional - Marinha

Posta adresi: Base Naval de Lisboa - Alfeite

Posta kodu: 2810-001

E-posta: dn.daf.user01@marinha.pt?subject=TED

Web: http://www.acingov.pt/

EK-4: Pecas procedimento 637064

5. ABD / Anti-Damping İdari Gözden Geçirme Soruşturması

T.C. Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğünden alınan yazıda, bilindiği üzere, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından ülkemiz menşeli "Geniş Çaplı Boru” (Large Diameter Welded Pipe) ithalatına karşı 2 Mayıs 2019 tarihinden bu yana anti-damping vergisi ve telafi edici vergi uygulandığı belirtilmektedir.

Yazıda devamla, anılan anti-damping önleminin 1 Mayıs 2021-30 Nisan 2022 dönemi için yürütülen idari gözden geçirme soruşturması kapsamında ABD Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi (ITA) tarafından açıklanan ön karar 6 Haziran 2023 tarihli ABD Resmi Gazetesi'nde yayımlandığı ifade edilmektedir.

Bu kapsamda, firmalarımız için %0 oranında damping marjı hesaplanmış olup; soruşturmaya konu 4 firmamızın ise soruşturma döneminde ABD'ye ihracatı bulunmadığının tespit edildiği belirtilmektedir. İlgili karara https://www.govinfo.gov/content/pkg/FR-2023- 06-06/pdf/2023-12026.pdf bağlantısından ulaşmak mümkündür.

Bununla birlikte, bahse konu anti-damping soruşturmasının nihai kararının ön karar bildiriminin yayım tarihinden itibaren 120 gün içerisinde ITA tarafından açıklanması beklenmektedir.

6. ABD Alüminyum Levha İdari Gözden Geçirme Soruşturması

T.C. Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü'nden alınan yazıda, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından ülkemiz menşeli "Alüminyum Levha” ithalatına karşı 8 Mart 2021 tarihinden bu yana anti-damping ve telafi edici vergi (countervailing duty) önlemleri uygulandığı belirtilmektedir.

Bu kapsamda, 12 Haziran 2023 tarihli ABD Resmî Gazetesi'nde yer alan bildirimde, alüminyum levha ürününe yönelik anti-damping önlemi kapsamında 1 Nisan 2022-31 Mart 2023 dönemi için, telafi edici vergi önlemleri kapsamında 1 Ocak 2022-31 Aralık 2022 dönemi için idari gözden geçirme soruşturmalarının Uluslararası Ticaret İdaresi (ITA) tarafından başlatıldığı belirtilmektedir. Anılan bildirime https://www.govinfo.gov/content/pkg/FR-2023-06-12/pdf/2023-12432.pdf bağlantısından erişilebilmekte olup, açılış bildiriminde adı geçen firmalarımızın soruşturma döneminde ABD'ye soruşturma konusu ürün satışı olmaması durumunda anılan bildirimin yayımlandığı tarihten itibaren 30 gün içinde ITA ile temasa geçmeleri gerektiği bildirilmektedir.

Yazıda devamla, açılış bildiriminin incelenmesinden de görüleceği üzere ITA, ihracatçı firma sayısının fazla olması durumunda soruşturmaya taraf olacak firmaları seçme yoluna gidebilecek olup bu yönteme başvurması halinde soruşturma açılış tarihinden itibaren 35 gün içerisinde soruşturmaya taraf olacak firmaları açıklayacaktır. Ayrıca, bahse konu bildirim uyarınca idari gözden geçirme talep eden firmalarımızın bildirimin yayımlandığı tarihten itibaren 90 gün içinde söz konusu talebi geri çekme imkânı bulunmaktadır. ITA tarafından mezkûr telafi edici vergi soruşturmaları kapsamında firmalarımıza gönderilecek soru formlarının yanı sıra Bakanlığımıza da verilen sübvansiyonlar hakkında bilgi talep edilen hükümet soru formları gönderilecek olup, soruşturmalar süresince firmalarımız ve Bakanlığımız arasında koordineli olarak çalışılması büyük önem arz etmektedir.

Diğer taraftan, firmalarımızın Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından düzenlenen "Ticaret Politikası Önlemleri Soruşturmaları ve Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi Uygulamaları Kapsamında Firmalarca Alınacak Avukatlık ve/veya Danışmanlık Hizmeti Harcamalarının Desteklenmesine İlişkin Uygulama Usul ve Esasları”nı incelemesinde fayda mütalaa edilmektedir.

7. Rusya Gümrük Geçişlerinde Elektronik Randevu Uygulaması

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, Rusya Federasyonu (RF) tarafından ihdas edilen 17.02.2023 tarih ve 24-FZ sayılı Federal Kanun ile sınır geçişlerinden önce yol boyu uzun kuyrukların oluşmasının ve sürücülerin uzun süre olumsuz koşullarda beklemelerinin önlenmesi amacıyla uluslararası karayolu taşımacılığı yapan araçların hükümetçe belirlenecek sınır kapılarından geçişleri için belirli bir gün ve saat için randevu alma zorunluluğu getirildiği ve bu kapsamda anılan Kanun'un 1 Eylül 2023 tarihinde, bazı maddelerinin ise 1 Mart 2024 tarihinde yürürlüğe gireceği bildirilmektedir.

Yazıda devamla, bu defa Ticaret Bakanlığından alınan muhtelif yazılarda, 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren geçiş yapmak için tarih ve saat rezervasyonu yapılması gereken araç sınır kapıları noktaları listesine "Bugristoye" (Rusya-Kazakistan sınırı), "Zabaykalsk" (Rusya-Çin sınırı), "Chernyshevskoye" (RusyaLitvanya sınırı) kapılarının ekleneceği ve ilerleyen dönemde diğer kapıların da randevu sistemine dahil edilebileceği, randevu alma işlemlerinin, RF Ulaştırma Bakanlığına bağlı Rosgranstroy Kurumu'nun internet sayfasından https://www.rosgranstroy.ru/ yapılabileceği, 1 Mart 2024 tarihinden itibaren ise Kamu Hizmetleri Portalı (gosuslugi.ru) (госуслуги) veya Elektronik Taşıma Belgeleri Devlet Bilgi Sistemi (ГИС ЭПД) üzerinden de randevu alınabileceği belirtilmektedir.

8. ABD Kağıt Torbalar Damping Soruşturması

İlgi: 09.06.2023 tarihli ve 2023/085 sayılı yazımız

T.C. Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğünden alınan yazıda, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yerli üreticileri tarafından Kamboçya, Çin, Kolombiya, Hindistan, Malezya, Portekiz, Tayvan, Vietnam'ın yanı sıra ülkemiz menşeli kağıt alışveriş torbalarının ve çantalarının ithalatına yönelik damping soruşturması, ilaveten aynı ürünlerin Çin ve Hindistan menşeli olanlarının ithalatında telafi edici vergi soruşturması açılması için ABD Ticaret Bakanlığı'na (DOC) ve ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'na (USITC) 31 Mayıs 2023 yapılan başvurunun ACCESS'te (ABD Ticaret Departmanı Online Belge Portalı) yayımlandığına ve söz konusu başvuruda yer alan firma bilgileri ile sürece dair bilgiler ilgi'de kayıtlı yazımızla üyelerimize iletilmişti.

Bu defa, T.C. Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü'nden alınan yazıda, damping uygulamalarının ABD yerli üretimine zarar verip vermediğine ilişkin incelemeler yapan USITC tarafından soruşturma açılmasına karar verilmiş olup, soruşturmaya taraf olmak ve "Public Service List”te yer almak isteyenlerin soruşturma açılış bildiriminin ABD Resmi Gazetesi'nde yayımlandığı 6 Haziran 2023 tarihinden itibaren 7 gün içinde USITC'ye başvuru yapmaları zorunluluğu bulunduğu bildirilmektedir. Söz konusu bildirime https://www.govinfo.gov/content/pkg/FR-2023-06-06/pdf/2023-11994.pdf bağlantısından ulaşılabilmektedir.

Bu çerçevede, katılımcı firmalardan daha sonrasında soru formları yoluyla temin edilen bilgilerden ortaya çıkan bulguların USITC tarafından zarar veya zarar tehdidine dair verilecek ön ve nihai kararlarda kullanılacağı, her halükârda verilen bilgilerin bilahare teyit edebileceği ve doğruluğunun önemli olduğu hususlarının; soru formunu doldurma niyetinde olan firmalarımızca dikkate alınması önem arz etmektedir.

Yazıda devamla, USITC'nin soruşturmasına taraf olan ihracatçı firmalarımız için genel olarak soruşturma süreçlerine dair bir bilgilendirme toplantısı yapılacağı ve bununla birlikte, ihracatçılarımızın olası bir anti-damping vergisi önlemine maruz kalmamasını teminen Bakanlıkları tarafından hazırlanacak ülkemiz görüşlerinin yazılı ve sözlü olarak ABD makamlarına tevdi edilmesi öngörüldüğü belirtilmekte, açılan soruşturmalar ve sürecin Bakanlıkları tarafından dikkatle takip edildiği ve ihracatçı firmalarımızla eşgüdüm ve uyum içerisinde sürecin yürütülmesinin planlandığı bildirilmektedir.

9. ABD / Anti-Damping ve Telafi Edici Vergi İdari Gözden Geçirme Soruşturması-Kuvars Yüzey Ürünleri

İlgi: 21.05.2023 tarihli ve 2019-095 sayılı yazımız.

İlgi:17.10.2019 tarihli ve 2019-202 sayılı yazımız.

İlgi: 24.12.2019 tarihli ve 2019-262 sayılı yazımız.

T.C. Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğünden alınan yazıda, Bilindiği üzere, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Uluslararası Ticaret İdaresi (ITA) tarafından ülkemiz ve Hindistan menşeli kuvars yüzey ürünleri (certain quartz surface products) (ABD gümrük tarife cetveline göre 6810.99.0010, 6810.11.0010, 6810.11.0070, 6810.19.1200, 6810.19.1400, 6810.19.5000, 6810.91.0000, 6810.99.0080, 6815.99.4070, 2506.10.0010, 2506.10.0050, 2506.20.0010, 2506.20.0080, 7016.90.1050 gümrük tarife istatistik pozisyonlarında yer alan) ithalatına karşı uygulanan anti-damping ve telafi edici vergi önlemlerine dair İlgi'de kayıtlı yazılarımızla bilgi verilmişti.

Bu defa, kuvars yüzey ürünlerinde uygulanan anti-damping önlemi çerçevesinde 1 Haziran 2023 tarihli ABD Resmi Gazetesinde yayımlanan bildirime göre tarafların anti-damping önlemi için 1 Haziran 2022—31 Mayıs 2023 dönemi, telafi edici vergi önlemi için 1 Ocak 2022-31 Aralık 2022 dönemi için idari gözden geçirme soruşturması başlatılması için ABD Ticaret Bakanlığı'na bu yılın Haziran ayı sonuna kadar başvuruda bulunabilecekleri belirtilmektedir. Söz konusu Resmî Gazete bildirimine https://www.govinfo.gov/content/pkg/FR-2023-06-01/pdf/2023-11666.pdf bağlantısından erişim sağlanabilmektedir.

Diğer taraftan, Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Sekreterliği (TİM) tarafından düzenlenen "Ticaret Politikası Önlemleri Soruşturmaları ve Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi Uygulamaları Kapsamında Firmalarca Alınan Avukatlık ve/veya Danışmanlık Hizmeti Harcamalarının Desteklenmesine İlişkin Uygulama Usul ve Esasları”nın 7 nci maddesi uyarınca, ihracatçı firmalarımızın talebiyle yürürlükteki sübvansiyon önlemlerine yönelik açılan idari gözden geçirme soruşturmalarında, anılan düzenleme kapsamında yer alan firma desteklerinden yararlanmak isteyen ihracatçı firmalarımızın soruşturmayı yürütecek kuruma başvurularını yapmadan önce hizmet alacakları avukatlık/danışmanlık firmasına yaptırdıkları ve soruşturmanın muhtemel sonuçlarını gösterir çalışmayla birlikte üyesi oldukları İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'ne başvurarak TİM'in uygun ve Bakanlığımızın olumlu görüşünü alması gerekmektedir. Ayrıca, Bakanlığın olumlu görüşünü almadan yürürlükte olan sübvansiyon önlemlerinin gözden geçirilmesi için ilgili ülke makamlarına başvuru yapan firmalar, başvuru yaptıkları soruşturma için mezkur Uygulama Usul ve Esasları kapsamındaki hiçbir destekten faydalanamamaktadır.

10. AGRINFO Internet Sayfası

T.C. Ticaret Bakanlığının yazısına atıfla, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve COLEAD Girişimcilik-Tarım-Kalkınma Komitesi Bağlantısı) tarafından uygulanan bir program olan AGRINFO programının, tarımsal-gıda değer zincirleri üzerindeki potansiyel etkileri ile gelişen AB politikaları, düzenlemeleri ve standartları hakkında güncel gelişmeler hakkında bilgi vermek amacıyla yürütüldüğü bildirilmektedir.

Yazıda devamla, bahse konu programın internet sayfasına https://agrinfo.eu bağlantısından erişilebildiği, ilgili sayfada AB mevzuatındaki değişikliklere ilişkin özet bilgi, AB bilgi kaynaklarına erişim linkleri ve AGRINFO partneri ülkelere potansiyel etkileri ve atılması gerekli adımlara ilişkin bilgilere yer verildiği ifade edilmektedir.

Bu kapsamda, AB'nin başta Çiftlikten Çatala Stratejisi kapsamında hızlandırılması hedeflenen sürdürülebilir gıda sistemlerine geçişinin üçüncü ülkeler tarafından, tarımsal üretim ve ticaretleri ile uyumlu hale getirebilmelerini teminen, hızlı ve kolay takibinin yapılmasının hedeflendiği belirtilmektedir.

11. Görüşme Notu

T.C. Ticaret Bakanlığının yazısına atıfla, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazı ekinde, Aşkabat Ticaret Müşavirliği tarafından 12 Mayıs 2023 tarihinde Türkmenistan Sanayiciler ve Girişimciler Birliği Başkanı, 15 Mayıs 2023 tarihinde de Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ile yapılan görüşmelere ilişkin hazırlanan bilgi notu yer almakta olup, bahse konu görüşme notu ekte yer almaktadır.

EK-5: Görüşme Notu



Ekler:
ek-1.pdf

ek-2.pdf

ek-3.pdf

ek-4.pdf

ek-5.docx

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.