2023/090 Sirküler (21.06.2023)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2023-090

Sayın Üyemiz;

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünden alınan yazıda, gıda arz ve güvenliğinin COVID-19 ile birlikte dünyada olduğu kadar ülkemizde de önemli bir konu haline gelmiş olduğu, bu kapsamda örtüaltı yetiştiriciliğinin bitkisel üretimin artırılmasında, birim alandan kaliteli ve yüksek verim elde edilmesinde ve gıda arzının sürekliliğinde önemli bir yer tuttuğu ve örtüaltı üretim kapasitesinin artırılması durumunda pazara ulaşımda gerekli zincir için model ya da modellerin ortaya konulması ihtiyacına işaret edilmektedir.

Bu doğrultuda, Bakanlıkça hazırlanan "Örtüaltı Yetiştiriciliğinde Üretim Modellerinin ve Pazar Kanallarının Geliştirilmesi Projesi"nin TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) ile birlikte yürütüldüğü bilgisi edinilmiştir.

Bahse konu proje ile Türkiye'de örtüaltı sebze yetiştiriciliğinde mevcut ve olası yurtdışı hedef pazar ülkeler ve ürünler, dünyada örtüaltı sebze yatırımlarının durumu ve temel eğilimleri, yurtiçi pazar analizi ve eğilimler, yurtiçi veya dışı pazara yönelik oluşturulması gereken ağlar ve yapılar ile ilgili araştırmalar yapılması hedeflenmekte, aynı zamanda ürünlerin yurtiçi ve yurtdışı pazarlara ulaştırılmasında mevcut yapıların analizi ve ürünün pazara ulaşımını uygun hale getirecek yapı ve uygulamaların belirlenmesi amaçlanmaktadır.

Yurtiçi ve yurtdışı hedef pazarların ve bu pazarlara ulaşım için gerekli organizasyonel/mevzuat önerilerin ve gerekli altyapıların ortaya konması, yurtdışı pazarlara yönelik hedef pazarların değerlendirilmesi amacıyla bir "hedef pazar çalıştayı” planlandığı bildirilmektedir.

Bu çerçevede, söz konusu çalıştay, 22 Haziran 2023 Perşembe günü saat 09:00'da Antalya Teknokent Caretta Ön Kuluçka Merkezi'nde ilişikte yer alan program çerçevesinde fiziki olarak gerçekleştirilecektir.

Bu itibarla, öncelikle katılım için https://forms.gle/SctRyjL2ck9WtAAJ6 linki üzerinden kayıt yaptırılması gerekmektedir.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır
Ümit SEZER
Genel Sekreter

EK: ÇalıştayProgramı



Ekler:
ek çalıştay.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.